4 alvó mód, amelyek lehetővé teszik, hogy aludni mindössze néhány órában a nap

Úgy gondolják, hogy egy teljes pihenésre napi 6-8 óra alvásra van szükség. Ezt követően, tele energiával, elkezdhetünk egy új napot, amely átlagosan 16-18 óra. Ezt az alvás üzemmódot egyfázisúnak nevezik.

Tény, hogy a leggyakoribb egyfázisú alvás mellett négy további polifázikus kezelés is van, amikor az alvás a nap folyamán több rövid időszakra bontódik le.

Mint tudják, a pihenés legfontosabb része a gyors alvás fázisa. Amikor az üzemmódot egyfázisúról többfázisra változtatjuk, az alváshiány arra késztet bennünket, hogy azonnal belemerüljön ebbe a fázisba, nem pedig 45-75 perc után. Így úgy tűnik, hogy a szervezet egy teljes nyolcórás alvás egy részét kapja, de nem vesztegeti a drága időt a gyors alvás fázisába.

Többfázisú alvó üzemmódok

1. Uberman

20-30 perc alvás minden 4 órában = 6 szünet pihenés naponta.

Az Uberman-rezsim nagyon hatékony, és jótékony hatással van az egészségre. Hála neki reggel egy személy úgy érzi, a vágy élénk, és éjszaka fényes érdekes álmokat lát. Sokan, akik ragaszkodnak ehhez a rezsimhez, még azt is megjegyzik, hogy nagyobb valószínűséggel látnak fényes álmokat.

Ne aggódjon: a rendszernek való szigorú megfelelés nem engedi, hogy kihagyjon egy újabb szünetet az alvásért. A szervezet megadja a szükséges jelet.

2. Mindenki

3 óra alvás éjszaka és 3 alkalommal 20 perc alatt nappali / 1,5 óra alvás éjszaka és 4-5 alkalommal 20 perc alatt a nap folyamán.

Ha kiválasztotta a Mindenkinek beállítást, meg kell adnia az időintervallumot a szünetek között. Az ilyen rendszerhez való alkalmazkodás sokkal könnyebb, mint Uberman számára. Ráadásul ez időnként hatékonyabb, mint az egyfázisú alvás.

3. Dymaxion

30 perces alvás minden 6 órában.

A Dymaxionot az amerikai feltaláló és építész, Richard Buckminster Fuller találta fel. Nagy örömmel fogadta ezt a rendszert, és azt mondta, hogy még soha nem érezte magát energikusabbnak. A Dymaxion rendszernek több évig tartó betartása után az orvosok megvizsgálták Fuller állapotát, és arra a következtetésre jutottak, hogy kitűnő egészséggel rendelkezik. Azonban meg kellett állítania ezt a gyakorlatot, mivel üzleti partnerei egyfázisú alvásrendszert követtek.

A Dymaxion a többfunkciós módok közül a legszélsőségesebb és legtermékenyebb. És mégis az álom csak napi két órát tart!

4. Kétfázisú (bifázisos)

4-4,5 óra alvás éjszaka és 1,5 óra alvás délután.

Ezt az üzemmódot minden második tanuló követi. Ez nem nagyon hatékony, de még mindig jobb, mint az egyfázisú alvás.

Melyik módot választani

A kérdésre adott válasz teljes mértékben az Ön életstílusától, ütemtervétől és szokásaitól függ. Ne felejtsd el, hogy amikor Dymaxion vagy Uberman módba váltasz, kb. Egy hétig sétálsz, mint egy zombi, amíg a test új alvás módra nem reagál.

Az új alvó mód beírása

Néhány hasznos tipp, amely megkönnyíti az átmenetet:

  1. Rendezze el a hálószobát úgy, hogy a legkényelmesebb pihenőben legyen.
  2. Egyél az egészséges táplálékot, és ne támaszkodjon a gyorsételre.
  3. Vigyázzon magára az ébrenlét során, akkor az idő észrevétlenül repül.
  4. Felszabadulás az átmenethez két-három hétig, különben fennáll a munkahelyi vagy iskolai alvás veszélye.
  5. Ne add fel! Néhány hét múlva sokkal könnyebb lesz. Csak várnod kell. Ne hagyja ki az alvó szüneteket, és ne változtassa meg egymás között az időintervallumokat, hogy ne kezdjen újból az alkalmazkodási időszakot.
  6. Kapcsolja be a hangos zenét annak érdekében, hogy felébredjen, és győződjön meg róla, hogy az idegen hangok megakadályozzák, hogy elaludjon.

Ha komolyan gondolkodsz a polifikus alvás gyakorlatáról, javasoljuk, hogy tanulmányozza más emberek tapasztalatait, és gondosan figyelemmel kísérje testének reakcióját az átmenetre.