Kaikki mitä halusitte ja et halua tietää punkkeja

Väärinkäsitykset ja tietämättömyys

Opin 13 vuotta metsistä (metsästä) ja alkoi pelätä, koska he pelkäsivät pelkästään eikä kukaan ollut hyödyllistä tietoa. Heidän kanssakin vielä tänään on legendoja. Ainakin yksi ystäväni löysi rasti joka vuosi. Isä lähes joka kesä toi heidät koivikauhoihin dachaan ja ajoittain itseensä. En ole koskaan ollut heidän uhri, ei ole noudattanut mitään varotoimenpiteitä, vetänyt kukkakimppuja metsistä, heillä ei ollut aavistustakaan mitä punkit näyttivät ja näkivät ne vain 20 vuodessa Internetissä.

En tiedä ennen: he elävät koivilla, juoksevat nopeasti, oletettavasti he osaavat hypätä ja jopa lentää. Ne zaprygivayut top (ilmeisesti, koivu voi vain hypätä). Jos punkki on jo pistänyt, puremasta tulee rasvainen auringonkukkaöljyllä, niin että punkki alkaa kuristaa ja päästä ulos, ja siellä olet, odotat puuvillaa. Heitä vetää vaaleat vaatteet. Enkefaliitti tai halvaus voidaan lähes välttää.

Miten suojautua punkkeilta
Julia Caesar / flickr.com

Kaikki tämä ei ole totta. Joissakin sairaaloissa voi silti olla suositeltavaa käyttää öljyä. Lähes jokin tietolähde – sana “mahdoton” ilman selitystä. Ja suurin ongelma on paniikki, joka tapahtuu, kun joku löytää itselleen rasti, tietämättä vain juoruja siitä.

Vaikka luulette kaiken tuhkat tiedä, lue tämä artikkeli.

Kuka kuin punkit

Eri maanpäälliset selkärankaiset – linnut, matelijat, nisäkkäät (ja niin edelleen) ja sammakkoeläimet.

Mitä punkit syövät?

Mitä punkit syövät?
Aaron Kato / unsplash.com

Verta. Veri on välttämätöntä rastiin kaikissa sen neljässä vaiheessa sen jälkeen, kun munat on haudottu. Rasti voi elää yli kaksi vuotta ja jos ei löydä omistaja kuolee. Mutta hän voi elää kaksi vuotta ilman ruokaa. Useimmat lajit mieluummin vaihtavat isäntäkohtaista tyyppiä jokaisessa vaiheessa, joten ihmisten iskujen huippu putoaa kausiluonteisesti (vaarallisimmat jaksot ihmisille – myöhäinen kevät ja kesä).

Missä ja miten metsästää punkit

He reagoivat hengityselimiin, eläinten hajuihin, lämpöön, kosteuteen ja vartalon värähtelyihin. Jotkut tunnistavat varjoja. He kiipeilevät ruohoa tai pieniä pensaita ja ovat siellä taistelussa valmius, asettamalla etupyöriä. Kaikki lajit eivät tee tätä. He eivät hypätä tai lentävät, vain ryömiä ja hyvin hitaasti (epäilen, että voimakas tuuli voi viedä heidät, joten varokaa enkefaliittisia tuulipuistoja … vitsi). Ottaa koukussa kehoon, villaan tai vaatteisiin, he alkavat ryömiä etsimään lempeä iho. Jotkut lähes kaivaavat, mutta on aina mahdollista, että he ryömiä ja etsivät.

Missä punkit elävät?
Jake Melara / magdeleine.co

Lehtimetsien kanssa pitkää ruohoa – mukavin alue heille, vain korkea ja kuivaa heinää ilman metsät – liikaa (ja älä unohda: ne siirretään eläimiä ja lintuja, joten ne, jotka rodun karjaa ja työskentelevät metsässä, on suurempi riski). Voit tuoda heidät kotiin metsä- ja kukkakasvien, oksat.

Kuinka punkit syöttävät

 • Getting iholla, he ryömiä 10 minuutista kahteen tuntiin, ja valmistautuminen mahdollisuus häikäisy (aika riippuu niiden kehitysvaiheesta ja tyyppi).
 • Ottaen leikkauksen isännän ihon läpi, he työntävät kärpänsä. Monet lajit tuottavat erityisen sementtimaisen aineen, joka luotettavasti korjaa ne, kun ne ovat prosessissa. Proboseksella itsellään voi olla omat koukut, jotka myös auttavat korjaamaan rasti.
 • Monien punkkien sylki sisältää ainetta, joka toimii nukutusaineena ja tulehduksenvastaisena aineena. Henkilö tai eläin ei voi tuntea pure, ja rasti pysyy ihossa kyllästymiseen saakka.
 • He voivat syödä useita päiviä, hitaasti imevät verta (miehet ja naiset tekevät sen eri aikoina).
 • Kun myrkky on kyllästynyt, se yleensä putoaa ja valmistautuu seuraavaan elämänvaiheeseen.

Punkit ovat vaarallisia

Rypäleen syljen voi sisältää patogeenejä (virus- tai bakteeri-infektiot). Tartunnan saaneiden rättien sylki on vaarallinen, jos se pääsee veren sisään, suolen sisältö on myös vaarallista. Mutta kaikki punkit eivät ole taudinaiheuttajia. Jos omistaja itse on jonkinlaisen veren infektion harjoittaja, rasti valitsee sen (he voivat kuljettaa jopa 10 infektiota). Borrelioosi, enkefaliitti, verenvuotoiset verit ovat yleisimpiä. Hyvin harvoin punkkien tai vuohien tarttumaton alkio voi olla vaarallista ihmisille.

Punkit ovat vaarallisia
Igor Ovsyannykov / magdeleine.co

Oireet vaihtelevat riippuen siitä, minkä rintavaurion aiheuttama taudinaiheuttaja on. Ymmärtääksesi, että infektio on tapahtunut, on mahdollista vain kahdeksan päivän – kahden viikon kuluttua (hyvin harvinaisissa tapauksissa – 2-3 päivässä). Tämä on inkubaatioaika, ja se on todennäköisimmin oireeton.

Jos enkefaliittivirus on infektoitunut inkubointijakson jälkeen, lämpötila voi nousta, joka kestää kahdesta neljään päivään ja joskus jopa 39 ° C. Juuri tällä hetkellä virus löytyy verestä.

Oireet voivat muistuttaa flunssa tai vilustuminen: päänsärky ja lihaskipu, huonovointisuus, pahoinvointi ja oksentelu. Näiden oireiden takia sinun on välittömästi seurattava lääkäriä, jos et ole tehnyt niin välittömästi. Lisäksi voi ilmetä neurologisia oireita, ja voimakas aivojen tulehdusprosessi voi alkaa. Borreliosilla voi olla allergia, ihottuma.

Kehon reaktiot ovat erilaisia. Joskus immuniteetti voi selviytyä viruksista itseään ja bakteeri-infektioilla – antibioottien avulla. Jos henkilöllä on enkefaliitti, hän kehittää vahvan ja kestävän immuniteetin.

Tartunnan saaneiden ihmisten kuolemien ja vammaisten osuus on hyvin pieni. Näet tilastot. Mutta älä laiminlyitä erilaisia ​​suojaustekniikoita.

Mitä tehdä, jos rasti imee

Poista se mahdollisimman pian. Älä paniikkia, mutta älä epäröi. Älä todellakaan halua mainita tätä, mutta voit usein kuulla neuvoja nähdäksesi lääkärin poistamista. Jos olet varma, että apu on pätevä – pyydä sitä. Se voi kestää kauan, mutta aika on tärkeämpi.

 1. Valmista sideharja, paperi tai pinsetit (on parempi käyttää hienoksi kaarituilla päillä), tarkista ohjeet poikasia purkamiseksi. Käytä tarvittaessa käsineitä. Valmista purkki kostutetulla paperilla tai puuvillalla (jos aiot kuljettaa rastiin analyysiä varten).
 2. Yritä rikkoa kärsä, eikä ottaman rasti vatsa (jopa pinseteillä): voit murskata sen ja tartuttaa haavan itse, tai se voi “heittää” haavaan paineesta (ulkopuolelta ei ole vaarallista, ja ei saa antaa enemmän henkilökohtaista). Punkki ei ole kiinnitetty ihoon, joten vain vetää sen, mutta älä poista tai swing (hän ​​on pieni, ja vaurioittaa metallirunko on erittäin helppoa – se on ensisijainen syy). Jos kuitenkin osa katkennut, ja et voi poistaa kärsä puhdas pihdit, on välttämätöntä käsitellä haavaa alkoholilla tai jodi, ja antaa sen parantua. Raskovyrivaya haava on voimakas, voit pahentaa tilannetta hakkaamalla nesteet, eristetty rasti.
 3. Pyyhi haava alkoholilla, jodilla tai huuhtele saippualla ja vedellä. Kädet pestään myös saippualla, pese pihdit. Haava paranee noin viikossa, joskus purun ympärillä on hieman punoitus (paikallinen reaktio).
 4. Jos et joudu rasti analyysiin, polttaa sen tai laittaa sen alkoholin (desinfiointiaine), ja huuhtele wc.
 5. Jos sinulla on heikentynyt immuniteetti tai vakava immuunikato, sinun on neuvoteltava välittömästi lääkärin kanssa välttääksesi seuraukset.

Mitä ei voi tehdä, jos rasti imee

 1. Voit sytyttää, voitele öljyillä, lakalla, nestesaippua ja muita nesteitä – tämä aiheuttaa paniikkia punkissa, voi vapauttaa enemmän sylkeä, puolustaa itseään ja yrittää päästä ulos. Todennäköisesti hän kuolee, ja kuolemassa voi heittää suoliston sisältöä.
 2. Murskaa paljain käsin, heittää elävät.
 3. Odota, kun hän ryömii ulos.

Veritesti purun jälkeen

Tee borrelioosia ja enkefaliittia koskevat testit aikaisintaan 10 päivää myöhemmin. Kaksi viikkoa vasta-aineiden (IgM) ristiinnahkautumisen jälkeen ristiin kohdistuvasta enkefaliittiviruksesta. Vasta-aineilla (IgM) borreliaan (tick-borneo-borrelioosi) – kuukaudessa. Katso kehon lämpötilaa, hyvinvointia ja ruoansulatusta.

Jos punoitus alkaa näkyä puristuksen kohdalla, etenkin eri kirkkauden piireissä, analyysi on välttämätöntä. Todennäköisesti tämä on reaktio Borreliaan. Tick ​​borreliosis alkuvaiheessa käsitellään hyvin nopeasti.

Löydät täältä laboratorioiden osoitteet ja rypälepunkattujen tartuntojen ehkäisypisteet Venäjällä.

Lääkkeet purenta

Lääkärit voivat määrätä antibiootteja Borrelioosiin. Epäiltyjen enkefaliitti kolmen ensimmäisen päivän pureman jälkeen yleensä laittaa immunoglobuliinin immuniteetin säilyttämiseksi (immunoglobuliini ei kokeilla kotona, vakava allerginen reaktio voi tapahtua hänelle kunnes tukehtuminen).

Punkkien analyysi

Tunnisteen analyysin tekeminen voi olla oman rauhoittavan ja tilastotietojen tekemistä varten. On tärkeää tietää, että vain live-rasti hyväksytään analyysiin. Älä tuhlaa aikaa, jos vahingossa murskasit sen, rikkoi sen tai kaatoi nestettä. Kaksi päivän rasti voidaan säilyttää märällä puuvillalla tai paperilla jääkaapissa. Joissakin suurissa kaupungeissa on PCR-diagnoosi (yliherkkä infektioiden diagnosointi). Jos tiedät varmasti, että voit mennä sinne, tuo sitten poistetun rastiin jääneet jäänteet. Jäädytettyjä punkkeja ehkä eivät myöskään ota analyyseja.

Vaatteet, kengät, karkotteet

Ihanteelliset vaatteet vaellukselle:

 • tiheä,
 • sileästä materiaalista,
 • jossa on pieni määrä taitteita,
 • valo ja monofoninen,
 • joka kattaa kaikki kehon, tiheä joustava nauhat hihoissa ja housuissa,
 • huppu tai huivi.

Kengät – korkeat kengät.

Tällaisissa vaatteissa näytät tyylikkäältä. Jos sinulla on kärsivällisyyttä, katsele itseäsi ja rakkaitasi joka toinen tunti.

Käytä karkotusaineita. On toivottavaa, että ne ovat punkkeja vastaan ​​(katso ohjeet huolellisesti). Tämä on sellainen puolustus, joka tuo eniten luottamusta ja hiljaisuutta. Aksisidit, joita käytetään vaatteisiin, ovat myrkyllisempiä. Älä käytä niitä iholle ja jos mahdollista, älä käytä eläimissä. Ruiskutus on tehtävä ulkona ja jätettävä vaatteita. Älä unohda allergioita, vaikka et ole koskaan ollut sitä.

Vierailemassa metsiä, järviä, jokia ja nurmettuneita puistoalueita tarkastakaa itseäsi ja lapsia. Suihkuta ja, mikäli mahdollista, pese vaatteita (mieluiten kuumaa vettä), jos et käytä karkotteita. Lasten tulee tutkia kainaloja, päätä, käsien ja jalkojen taittumista, ranteita, korvien takana olevia alueita ja korvia itseään, vyötäröä ja napaa.

Koirat ja kissat

Eläimet tarttuvat usein punkkeihin huomaamattomasti, etenkin pitkäkarvaisina. Koirille on myös karkotteita. Rokotetta ei ole. Jos huomaat koirasi toiminta loppui, ruokahalu ja käyttäytyy outoa, ehkä hänen rasti. Valitettavasti tautien ilmet ovat myöhässä, viikossa tai kolmessa ja myöhemmin. Jos löydät lemmikkisi ristiin – poimi se samoilla säännöillä kuin henkilö. Varmista jotain hiusten ympärillä purenta, jotta punkista olisi helpompi poistaa.

Kissat ovat hyvin herkkiä myös karkotteille, joten ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Loading...