Laser visuaalinen korjaus: kaikki mitä tarvitset tietää toiminnasta

Minulla on näköongelmia, tarvitsen todella leikkausta?

Silmäongelmat ovat erittäin laaja käsite. On olemassa olosuhteita, joissa kirurgisia toimenpiteitä ei voida välttää, kuten kaihia. Monilla silmän optiikan ongelmilla voit elää ilman leikkausta.

Likinäköisyys, hyperopia presbyopia ja hajataittoa (jäljempänä yhdessä taittovirhe) – Tämä tila korjataan silmälaseja tai piilolinssejä, jos ne täyttävät tarpeesi. Mutta monet ihmiset tuovat paljon haittaa: lasit muuttavat ulkonäköä linssien huurtua ja vääristävät Space Frame ja tarvitsee muuttaa valitsemaan mekko, ne häiritsevät harjoituksen. Lopuksi laadukkaat lasit ja linssit eivät ole halpoja ja vaativat jatkuvaa hoitoa ja huomiota.

Samalla laserkorjaus on erinomainen tapa korjata visioita. Laser on työkalu, jota voit käyttää eri tavoin ja toteuttaa hyvin erilaiset toimet. Ja jos katsot, että laserit ovat myös erilaisia, on selvää: melkein kaikissa tapauksissa voit valita tekniikan, joka on parempi kuin muilla.

Mikä on ero laserkorjausmenetelmien välillä?

Kolme sukupolvea laser visuaalisen korjauksen menetelmiä. Aloitetaan nykyaikaisimmista ja säästävimmistä silmille.

ReLEX SMILE (SMILE)

Lasertekniikalla ReLEX SMILE -menetelmällä femtosekundinen laser muodostaa pienen linssi (lentoliikenne) sarveiskalvoon. Linssin kolmiulotteinen mallintaminen kestää 26 sekuntia, sitten lentoliikettä vetää minimaalinen (vain 2 mm) tunneli sarveiskalvoon. Sen jälkeen silmä alkaa taipua oikein ja kohdistaa kuva verkkokalvoon.

SMILE – lempeä mikroinvasivinen menettely, jonka jälkeen sarveiskalvon pinta ei loukkaantunutLaser-silmäleikkaus ja linssien leikkaus. , sen biomekaaniset ominaisuudet säilyvät ja kuivan silmäoireyhtymän todennäköisyys vähenee. Joskus tämä on ainoa mahdollinen tapa laser visuaalinen korjaus niille, joilla on ohuet sarveiskalvot, sekä niille, jotka pelaavat urheilua ja johtavat aktiivisen elämäntavan.

LASIK (LASIK) tai Femto-LASIK (femto-LASIK)

Tämä operaatio, jonka aikana käyttäen microkeratome (mekaaninen järjestely terän) tai femtosekuntilaserin läppä on muodostettu muodossa “cap” pintakerrosten sarveiskalvon. Tämä läppä nostetaan, ja sitten toinen laser tyyppi – excimer – haihdutettiin sarveiskalvokudoksen tilavuus tarpeen saada uusia optisia ominaisuuksia silmään. Sitten “kansi” palaa alkuperäiseen paikkaansa.

Femtolaser auttaa tekemään kaikki manipulaatiot erittäin tarkasti. Yli 20 vuotta sitten ilmestynyt tekniikka, jossa korkki läppä oliPotilasopas Excimer Laser Refractive Surgerylle. ja ennen SMILE-menetelmän kehittämistä oli yleisin laserkorjaus.

PRK (PRK)

Yksi vanhoista korjausmenetelmistä. Sen avulla poistetaan epiteeli (silmän ulkokerros) päästäkseen sarveiskalvoon ja haihdutetaan tarvittava kudostilavuus eksimeerilaserillaPhotorefractive Keratectomy Eye Surgery. . Tällaisia ​​toimenpiteitä on useita lajikkeita: trans-PRK, epilAsIC tai LASEK. Ainoa ero on, miten poistaa epiteelin – laser tai käsin.

Aiemmin näitä menetelmiä käytettiin potilailla, joilla oli ohut sarveiskalvo. Epiteelin poistaminen on tuskallinen ja vaarallinen menettely, se vahingoittaa suurta määrää hermopäätteitä ja tuhoaa sarveiskalvon ulkoreunamembraanin. Plus, vain, että sinun ei tarvitse muodostaa “kansi”, joten sarveiskalvo säilyttää biomekaanisen lujuutensa. Tähän mennessä ReLEX SMILE -teknologia on suositeltavampi: samat edut saavutetaan vähemmän traumatisilla.

Onko se turvallista?

ReLEX SMILE -teknologia ilmestyi vuonna 2007, tänään yli miljoona potilasta on käyttänyt tätä menetelmää koko maailmassa ja niiden määrä kasvaa.

LASIK-menetelmää hyödyntävät toiminnot on tehty yli 20 vuoden ajan yli 15 miljoonan ihmisen avulla. Tämä on todistettu tekniikka, vaikka sillä on omat vasta-aiheetValokuvio (laser) leikkaus taittovirheiden korjaamiseksi. . Femto-LASIK on menetelmä, jonka LASIK on parantunut, ja ReLEX SMILE saa suorittaa silmien korjauksen kaikkein lempeällä tavalla. Ensimmäisten pitkän aikavälin tutkimusten tulosten perusteellaViiden vuoden mittaiset pienet incision-lentovirran uutteet. , se on turvallinen ja tehokas.

Minusta on vaikea päättää operaatiosta, pelkään

Monet ihmiset eivät siedä edes ajatusta koskettaa silmä tai tehdä jotain sen kanssa. Tämän vuoksi pelot kieltäytyvät käyttämästä piilolinssejä, vaikka ne ovat joissakin tapauksissa tarpeellisempia kuin lasit. Siksi operaation tilanne on erityisen pelottava. Mutta laserkorjaus tällaisella pelolla on yksi parhaista tavoista saada visio takaisin.

Ensinnäkin toimenpiteet suoritetaan nopeasti. Se riippuu tekniikasta, mutta yleensä koko prosessi kestää enintään 20 minuuttia (henkilön oleskelun aika leikkaussalissa).

Toiseksi, kokemusten kohdalla on syytä kiinnittää huomiota SMILE: se on jopa nopeampaa, itse intervention on vain 26 sekuntia, se on täysin kivuton ja sillä on lyhyt toipumisaika. Silmän korjaamisen jälkeen jonkin aikaa voi ilmetä epämiellyttäviä tunteita, mutta SMILE-toiminnan jälkeen ne kulkevat pari tuntia. Potilas palaa tavalliseen elämäänsä seuraavana päivänä. Kannattaa taistella pelkoasi muutaman minuutin ajan nähdäksesi jälleen hyvää.

Miten se menee? Entä jos vilkaisin?

Silmien toimintaa on pitkään kehitetty, jotta potilaat eivät voineet vahingoittaa itseään. Tietenkään kukaan ei pakota sinut pitämään silmäsi auki tahdonvoimalla: tässä on erikoislaitteita, jotka korjaavat silmäluomet. Ei teräviä työkaluja: kaikki on siisti ja mukava. Lisäksi, jos sinulla on, että klinikalla SMILE EYES 🙂 Augenklinik Moskau aikana ennen leikkausta tarjoaa pehmeän rauhoittavien lääkkeiden sekä uusin gadget NuCalmNuCalm. lievittää stressiä.

SMILE EYES-klinikan asiantuntijat: professori Tatiana Shilova ja professori Walter Secundo

Kaikki tarvittavat tutkimukset tehdään ennen laserkorjauksen nimeämistä, elintapojen muutoksia ennen kuin hoitoa ei tarvita (paitsi että sinulta saatetaan pyytää piilolinssejä viikon tai kaksi ennen toimenpiteen aloittamista) ja leikkauksen jälkeinen aika on lyhyt ja helppo.

Sanotaan, että näiden toimintojen jälkeen on monia optisten vaikutusten sivuvaikutuksia

Tämä oli tärkeää lasereille 15-20 vuotta sitten. Heidän työn periaate on pitkään ollut vanhentunut, ja nykyaikaiset korjaamismenetelmät mahdollistavat korkealaatuisen näkemisen. Suositukset ovat aina yksilöllisiä: ennen toimenpidettä potilaalle tehdään kattava diagnostinen tutkimus ja keskustellaan riskeistä kirurgin kanssa. Useimmissa tapauksissa optiset vaikutukset menevät itsestään muutamassa viikossa tai kuukaudessaLyhytnäköisyys (likinäköisyys). Hoito. .

SMILE-toiminnassa näkyvyyden korkea laatu näkyy välittömästi korjauksen jälkeen ja vähitellen paranee.

Laser melkein ei vahingoita sarveiskalvoa – koska hyvin pieni viilto, kokonaisvaikutus vakauteen sarveiskalvokudosten on minimaalinen. Tämä tarkoittaa sitä, että sen jälkeen kun väliintulon silmien parantua nopeasti, potilas ei tarvitse huolehtia mahdollisesta siirtymä läppä, joka muodostuu, kun LASIK teknologiaa ja Femto-LASIK, vähentävät ektasia (tila, jossa sarveiskalvon muuttaa muotoaan).

Toinen ReLEX SMILE-korjaus korjataan kuivan silmän oireyhtymän kehittymisen todennäköisyydellä muihin menetelmiin verrattuna, koska tämän tekniikan avulla sarveiskalvon hermopäätteet eivät ole vahingoittuneetPieni metallinen kammottava uutto. .

Mutta yhtäkkiä en voi tehdä tällaista operaatiota?

Kaikilla lääketieteellisellä toimenpiteellä on vasta-aiheitaLyhytnäköisyys (likinäköisyys). Hoito. , jopa niin vähän kuin SMILE. Suurin vasta-aiheena kaikentyyppisille laserkorjauksille on sairaan sarveiskalvon latentti tai eksplisiittinen muoto, ns. Keratoconus. Tässä tapauksessa käytetään muita korjausmenetelmiä.

Muita yleisiä vasta-aiheita:

  • Laserkorjausta ei suositella ennen ikävuotta 18, koska tällä hetkellä silmä voi kasvaa.
  • Jotkut krooniset sairaudet, kuten diabetes mellitus, immunodeficiencies, useita muita sairauksia (pahentumista).
  • Raskaus ja imetys – väliaikaiset vasta-aiheet, toisin sanoen lapsen syntymän ja ruokinnan loppuun saattamisen jälkeen naiset voivat joutua korjaamaan.
  • Jotkut silmäsairaudet, kuten kaihi, edellyttävät erilaista interventiota.

Vaikka silmän anatomiset piirteet eivät salli laserin korjaamista näköpiirissä, on olemassa myös muita tehokkaita ja tarkkoja tekniikoita, joiden avulla pääset eroon lasista ja piilolaseista. Jos haluat tietää tarkalleen, mikä menetelmä sopii sinulle, SMILE EYES-klinikan asiantuntijat auttavat 🙂 Augenklinik Moskau kattavan diagnoosin jälkeen.

Miksi klinikka SMILE EYES :)?

Koska SMILE EYES 🙂 Augenklinik Moskau – Moskovassa toiminut SMILE EYES 🙂 tilalla – tällä hetkellä eniten kokemusta suorittamia RELEXin SMILE tekniikkaa. Potilailla on mahdollisuus suorittaa visio korjaus professori Walter sekuntia – luoja ja kehittäjä SMILE metodologia, joka ensin piti laser korjaus. Katso kuinka professori Secundo itse puhuu operaation eduista:

Silmälääketieteellinen keskus on osa kansainvälistä SMILE EYES 🙂 -konsernia, joka koostuu 12 kontista Saksassa, Itävallassa ja Moskovassa. Kaikki keskukset toimivat saksalaisten standardien ja teknologioiden mukaisesti. Tärkein operatiivinen kirurgi on lääketieteen tohtori, professori Shilova Tatyana Yurievna. Annettujen potilaiden vuotuinen määrä on yli 4000 henkilöä, joilla on erilaisia ​​silmälääketieteellisiä sairauksia.

Jokainen silmä on ainutlaatuinen, joten SMILE EYES klinikalla 🙂 Augenklinik Moskau käyttää yksilöllistä lähestymistapaa potilaisiin ja valitsee huolella menetelmän, joka sopii parhaiten tietyn tapauksen hoitoon.

Opi lisää oikaisun murrosta

Menetelmillä on vasta-aiheita. Kysy asiantuntijalta.