Tanssi kuten urheilua: valitse oikea suunta

Miksi sinun pitäisi tanssia

 • Säännölliset tanssikurssit tekevät kehosta ohuemman. Harjoittelun aikana poltetaan 200-800 kaloria tunnissa – pahempaa kuin kun kuntokykyä.
 • Voit vahvistaa hengityselimiä ja sydäntä, lisätä kehon kestävyyttä, puhdistaa kolesterolin alukset.
 • Kaunis ryhti ja askeleet ovat jotain, mitä voi olla ylpeä säännöllisten luokkien jälkeen. Tanssi auttaa sinua oppimaan pitämään selkäsi kunnolla.
 • Kehität erinomaisen koordinaation, nopean reagoinnin ja kehon joustavuuden.
 • Ryhdy sosiaaliseksi ja itsevarmaksi.
 • Opi olemaan ujo omasta kehostasi ja siirrä kauniisti musiikkiin.
 • Sinulla on mahdollisuus ilmaista itseään. Tanssissa ihminen on täysin vapautunut, mikä edistää psyko-emotionaalista purkamista.
 • Sinulla on suuri tunnelma. Kuntosalin tai kuntoharjoittelun jälkeen monet ihmiset ovat väsyneitä, ja tanssin jälkeen päinvastoin se on voimaa ja iloa.

Mihin suuntaan haluat valita

Hip Hop

Hip Hop
pinterest.com

Hip-hop – iloinen, kiihkeä ja erittäin energiaa kuluttava nuorten tanssisuunta. Voit ilmaista tunteitasi, kokemuksiasi tai protestiäsi vapauttamaan liikkeitä, jotka vauhdittavat kehoa itse. Se on ajaa ja adrenaliinia, rivalin henkeä ja johtajuutta. Tässä säännöt ja rajoitukset ovat hämärtyneet, mutta samalla selkeää, selkeää tyyliä tuntuu.

Tämä liike on ominaista liikkeet, jotka ovat alaspäin, rento polven taivutetut polvet ja rungon runko, joka on alhaalla laskeutumalla. Korkea hyppyjä seuraa liukuminen lattialla, on nopea odottamaton siirtyminen aaltomaisista ja hitaista liikkeistä teräväksi ja kirkkaaksi. Tanssijan pitäisi näyttää täysin rennolta ja tanssia – röyhkeä.

Kenelle

Jokainen, joka on nuori tai tuntee itsensä, on itsevarma ja rohkea. Hip-hop voi olla hyödyllinen harrastus lapsellesi. Lapsille ja nuorille hän auttaa vahvistamaan tuki- ja liikuntaelimistöä, sopeutumaan helposti taaksepäin ja muodostamaan verrannollinen luku. Lisäksi tämä tanssisuunta herättää vahvoja tahtoisia ominaisuuksia ja tarkoituksenmukaisuutta, auttaa osoittamaan yksilöllisyyttä.

Tutkimuksen mukaanLapset ovat enimmäkseen käyttämättömiä , hip-hop – hyödyllisin lapsen tanssisuuntaan: 57% koulutuksen kestosta henkilö on liikkeessä. Vähiten aktiiviset tutkijat tunnustivat flamencon: tässä tapauksessa lapset liikkuivat vain 14% ajasta.

piirteet

 • Tärkein erottamiskyky: hip-hop-tanssi ei ole melodian rytmi, vaan vähän se, joka on tunnustettava ja selkeästi kiinni sävellyksestä.
 • Se ei ole vain tanssi, se on ilmaisutapa ja elämäntapa. Hip-hopin fanit käyttävät usein vaatteita, jotka korostavat heidän vapauttaan: laaja housut, lenkkarit, baseball-korkit, hupparit.
 • Hip-hop on aina avoin kokeiluun ja improvisaatioon. Tärkeä rooli tässä suhteessa on luonne, nimittäin itseluottamus, itsemääräämisoikeus, tietty itsepäisyys ja sitkeys. Tällainen tanssi auttaa tulemaan rohkeammaksi, vapauttamaan psykologisesti ja avoimesti viestinnässä.
 • Tällainen tanssi tutkii täydellisesti jalkojen, käsien ja olkapään lihaksia, parantaa hienoja motorisia taitoja.

Vasta

Hiphopia voidaan pitää anaerobisena harjoituksena, joten vasta-aiheet ovat tavanomaisia, kuten tavanomaisessa koulutuksessa. Erityistä huomiota on hoidettava sellaisilla ihmisillä, joilla on ongelmia polven nivelissa, koska heillä on raskaita kuormituksia.

Kaistale muovia

Kaistale muovia
pinterest.com

Harjoittelu yhdistää aerobisen liikunnan ja houkuttelevan tanssin elementtejä. Jokainen oppitunti sisältää lämmittelyn, venyttelyn ja tanssirypäkien harjoittamisen. Jalat ja kädet, reidet ja pakarat, vatsa, selkä ja rintakehä saavat erinomaisen kuormituksen.

Aloittelijat hallitsevat peruselementtejä: aaltokappaleet ja kädet, lonkat ja rintakehän ympyränmuotoiset liikkeet, taustalevyjen taipumat, lattialla istuvat ja makaavat. Kun edistyminen etenee harjoitukseen, mukana ovat hienostuneet tanssisarjat akrobatiaelementeillä (lanka, muutokset, seisot).

Kenelle

Tällainen tanssi on luotu kaikille tytöille ja naisille riippumatta fyysisestä muodosta, ulkoisesta tiedosta ja iästä. Jos et vain pyrkisi kauniiseen kuvioon ja graceful-kävelyyn, mutta haluavat myös oppia rakastamaan itseään, houkutella ja vietellä toista sukupuolta, nauhat muovi on ihanteellinen sinulle.

piirteet

 • Streep-muovi auttaa helpottamaan komplekseja helpommin, antaa mahdollisuuden nähdä uudelleen kehosi ja sen arvokkuus sekä korjata tai piilottaa puutteita. Säännöllisten luokkien jälkeen et vain näytä paremmalta, mutta myös tunne itsevarmuutta ja houkuttelevuutta.
 • Paljon huomiota tämän tyylin opettamisessa annetaan asentoon ja venytykseen, ilman että on mahdotonta suorittaa tanssielementtejä laadullisesti.
 • Ohjelma sisältää myös saastumisen. Se kestää useita viikkoja, ja aloita liikkua sujuvasti ja esteettömästi ja käveleminen on helppoa.
 • Toinen etu on, että monet liikkeet tehdään alhaisen taakse. Yleensä nämä lihakset ovat kehittymättömiä sokean elämäntavan takia. Tällainen tanssi on erinomainen sairauksien, kuten skolioosin ja osteokondroosin ehkäisy.
 • Tämän koulutuksen aikana reinkarnaatio tapahtuu, voit paljastaa aistillisuutesi ja kertoa salaisista toiveista, kokeilla eri rooleja – kohtuullisesta kotiäidestä naisvampiin. Sinä hallitset taidetta miesten houkuttelemiseksi ja oppivaksi herättää kiinnostusta heitä kohtaan.

Vasta

Este luokkiin voi olla hengityselinten, sydämen, alusten ja nivelten tauteja. Kun osteokondroosia esiintyy, on olemassa rajoitus: et voi voimakkaasti kiertää selkärangassa. Samanaikaisesti selkän ja painon lihasten vahvistaminen, reisien, lapa- ja lantionlihojen venyttäminen auttaa huomattavasti helpottamaan sairauden ilmenemistä.

Vatsatanssi

Vatsatanssi
idance-nyc.com

Tämä on yksi seksuaalisista suuntauksista, jotka auttavat pitämään nuorten pitkäaikaisia ​​ja houkuttelevampia. Itäisten tanssien pakolliset osat ovat räikeitä (terävät lonkan liikkeet) ja tärinää yhdessä sileiden aaltojen, ympyröiden ja eightsin kanssa. Liikkeiden koordinointi on erittäin tärkeää. Tanssin kuva pitäisi näyttää kokonaisvaltaisesti katsomasta huomiota.

Kenelle

Ihanteellinen jo muodostuneille naisille. Toisin kuin lenkkeily tai aerobic, vatsatanssi on säästäväinen fyysinen aktiivisuus. Tämä tarkoittaa, että voit suorittaa liikkeitä ilman, että polvet, svensiöt ja jalat joutuvat liialliseen rasitukseen.

piirteet

 • Aloittaaksesi hallitsemalla itäisen suunnan, voit jopa huonoon fyysiseen muotoon: vatsa tanssia valmistaa kehosi tarpeellisiin kuormituksiin.
 • Tällainen toiminta auttaa muodostamaan feminiinisen hahmon. Koska tämän tanssin lonkkamuutokset ovat yhteensovittamisen kannalta varsin monimutkaisia, ne lihakset, joita on vaikea käyttää tavanomaisissa harjoituksissa, on kehitteillä. TällainenHypnoottinen kuorma edistää tervettä raskautta ja helpottaa synnytystä.
 • 2-3 kuukauden harjoittelun jälkeen vatsa-tanssissa naiset tuntevat paremmin gynekologisista sairauksista. Parantaa verenkiertoa, erityisesti pienten lantion elimissä, liimojen ohenemista, kuukautiskiertoa unohtaa.
 • Suorien tanssien tekeminen ei voi luoda täydellistä hahmoa, koska tämä on melko yhtenäinen kuorma. Kaikkien lihasryhmien ei ole mukana tässä, esimerkiksi hamstring, gluteus, triceps käytännössä eivät toimi.

Vasta

Ei ole suositeltavaa käyttää gynekologisia pahenemisvaiheita, sydän- ja verisuonitauteja ja selkärangan ongelmia.

Latinalaisen Amerikan tanssit (salsa, bachata, cha-cha-cha, mamba, rumba)

Latinalaisen Amerikan tanssi

Latinalaisamerikkalaiset tanssit tunnetaan syövyttävistä, impulsseista ja positiivisista. Luokat koostuvat kolmesta osasta:

 • Lämmittely – pään, lonkan, pyöreiden liikkeiden ja vastaavien puolipyöreä pyöriminen.
 • Pääosa – oppiminen liikkeistä ja niiden toistuva toisto.
 • Kiinnitys on yleensä staattisia venyttelyharjoituksia ja tanssimuutoksia hitaasti.

Kuka sopii

Tämäntyyppinen koulutus on ihanteellinen energisille ja emotionaalisille ihmisille. Hän ilmentää liikkumatonta rytmiä ja liikkeiden selkeyttä. Latinalaisamerikkalaiset tanssit ovat myös erinomainen tapa lämmittää suhteita parissa tai tehdä uusia tuttavuuksia.

piirteet

 • Tällaisten tanssien tärkein ominaisuus on lonkkaisten lihasten jatkuva työstäminen selän ja joustavan askeleen kiinteällä asennolla. Siksi tärkein kuorma johtuu olkapään, vyötärön ja jalkojen lihaksista. Myös tällainen tanssi auttaa parantamaan sykettä.
 • Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että et edes huomaa ruumiin kuormitusta kokonaisuutena. Suurin mahdollinen tuntemus on helppo miellyttävä väsymys. Tämä johtuu kuorman suhteellisuudesta koko kehossa.
 • Aktivoi latinalaisamerikkalaisia ​​tansseja, et voi vain laihtua, vaan myös pumpata reisiasi, jos tämä on taipumus.

Vasta

Sydän- ja verisuonitautien ja tuki- ja liikuntaelinten aiheuttamien ongelmien vuoksi tällaiset tanssit ovat vasta-aiheisia.

zumba

zumba
val_th / Depositphotos.com

Zumba on yksi suosituimmista laihdutusharjoituksista. Se on levinnyt yli 180 maahan. Tämä fitness-ohjelma yhdistää hiphopin, salsaa, sambaa, merenguaa, mamboa, flamencoa ja vatsatanssia. Tavoitteena on selvittää mahdollisimman paljon lihaksia, mutta ei uuvuttaa sinua tavanomaisten harjoitusten toistettujen toistojen avulla.

Kolumbialainen Alberto Perez loi suunnan 90-luvun lopulla. Hän oli ammatillinen koreografi ja omisti koko elämänsä muiden latinan tanssien opettamiseen. Myöhemmin zumba tuli perusteeksi monien tähtien (Shakira, Beyonce, Britney Spears) kouluttamiseen.

Kenelle

Zumba ei suvaitse rajoituksia, se voi käsitellä kaikenikäisiä ihmisiä, miehiä ja naisia, joilla on kaikki kyvyt ja taidot. Kaikki koreografiset liikkeet ovat yksinkertaisia ​​ja ymmärrettäviä.

piirteet

 • Koulutus on kuin juhla, jossa kaikki tanssivat käyttäen yksinkertaisia ​​liikkeiden yhdistelmiä.
 • Aloittaaksesi harjoituksen, et tarvitse erityistä fyysistä harjoittelua, joten zumba on erinomainen aloittelijoille.
 • Tanssi-ohjelma on hyvin monipuolinen, joten se ei ole tylsää.
 • Painotus koulutuksessa tehdään kehon alaosassa, jonka avulla voit kiristää lihaksia ja päästä eroon selluliitista.

Vasta

Kategorinen Vasta ovat tyrät lannerangan, nikamien siirtymä, sairauksien luut, nivelsiteet, nivelet, verisuonitukos, ongelmat sydänlihakseen, korkea verenpaine, posttraumaattisen aikana missään vaiheessa raskauden.

Contempo

Contempo
pinterest.com

Contempo – yhdistys Länsi tanssin tekniikoiden (klassisen tanssin, jazz moderni) ja itään (Chi Kung, Tai Chi, jooga) taiteen liikettä.

Peruskoulut on rakennettu analogisesti klassisen ja modernin: yksinkertaisista monimutkaisiin. Oppiaihe sisältää harjoitustehtävät (työskentely lattialla), rentoutustekniikat sekä venyttely.

Kenelle

Lovers ja ammattitanssijat. Tässä ihmisen kasvu, paino ja ihonväri eivät ole tärkeitä. Contemp sopii sinulle, jos haluat vain säilyttää hyvän muodon, liikkua kauniisti, mutta myös tuntea itsesi.

piirteet

 • Maailmanlaajuisesti kontrasti eroaa muista tanssisuuntauksista sisäisesti, kiinnostus liikkuvan kehon laatuun, suhteeseen avaruuteen, aikaan ja kumppaniin. Tanssija kerää energiaa, ajatuksia, tunteita sisälle ja sitten antaa heille katsojalle.
 • Tanssin erityispiirteet ovat myös lihasten jännityksen ja rentoutumisen vuorovaikutus, putoaminen ja nosto, äkilliset pysähdykset (usein suorilla jaloilla), tasapainotus.
 • Hengitys kontekstin aikana on mitattava, näyttää siltä, ​​että se jatkaa liikettä. Tämä vaatimus toi taistelulajeja tanssille.
 • Contemp kohtaa enemmän lattiaan ja korostaa liikkeiden helppoutta ja ilmaisua. Yleensä tanssii paljain jaloin.

Vasta

Fyysisiin toimintoihin liittyvät standardirajoitukset. Lisäksi tällainen tanssi on melko vaikeaa, uupumatonta, ja sinun on oltava erinomainen psykologinen muoto koulutukseen. Pitkät venytykset, hyppyjen poistaminen, voivat hukuttaa henkilöä hienovaraisella tunneorganisaatiolla ja saada hänet masennukseen.

Kelttitanssi

Kelttitanssi
showbaza.ru

Tämä on melko monimutkainen joukko liikkeitä, joiden suorittamiseen on tarpeen pitää koko keho jännittämässä. Koulutus on usein uupumatonta ja paljon työmäärää. Ennen kuin aloitat, tarvitset 15 minuutin lämmittämisen, jotta päälihakset saadaan lämmitettyä. Tanssin peruselementit alkavat selvittää. Tämän tyylin suorituskykyä varten on tärkeätä paitsi tanssijan liikkeitä, myös ulkonäköä, erityisesti kenkiä. Tunnetuin kelttitanssi, jota kaikki tietävät, on steppe.

Kuka sopii

Potilaan ihmisiä, jotka ovat houkutelleet sosiaalisten tanssien aiheeseen. Tämä tyyli on luonnostaan ​​monimutkaisia ​​yhdistelmiä, joita sinun on opittava elementteihin paitsi luokassa, myös kotona (ehkä jopa henkisesti).

piirteet

 • On tarpeen tottua melko epätavalliseen asemaan. Tanssi suoritetaan varpaat (tanssija nostaa korot ja seisoo varpaat), ylävartalo liikkumatta, hänen kätensä ovat aina pois. Perussääntö on nopea jalkatyö.
 • Tämä on ryhmä tanssi, joten sinun täytyy, toisaalta, luopua kaikista vapauksia, toisaalta – kehittämään merkitsisi kumppanuuden, kun tunnet yksi muiden kanssa. Psykologit väittävät, että tällainen koulutus on erityisen hyödyllistä niille, jotka kamppailevat yhteydenpitoon tai pelkäävät kommunikaatiota.
 • Musiikkia erottaa selkeä rytmi ja vaatii samat tarkat vaiheet. On tärkeää päästä sekä huomaan että jalkaan.
 • Toinen mielenkiintoinen piirre on, että ennen harjoittelun aloittamista on parempi olla tekemättä muita tansseja. Klassinen koreografinen koulutus vaikeuttaa usein. Esimerkiksi balettissa jalkat ja lonkat ovat voimakkaasti sivuilla. Toisaalta jalat ovat aina ristikkäin. Ja käsistä yleensä kannattaa unohtaa.
 • Kelttiläisten tanssien järjestelmä on erittäin mielenkiintoinen, koska se paranee selkärankaan, eikä siinä ole yhtä yksikköä, ei pahempaa kuin todellinen lääkäri. Tottumus pitää selkäsi suorana muodostuu useita viikkoja säännöllisen liikunnan jälkeen.
 • Jatkuva koulutus muodostaa ihanteelliset gastrocnemius-lihakset. Vaikka kaikenlainen tanssi vaikuttaa positiivisesti jalkojen lihaksisiin, keltit saavat hyvin ansaitun kultamitalin.
 • Tämäntyyppinen toiminta ei aiheuta stressiä käsiin, joten tarpeen vaatiessa (tai haluttaessa), sinun täytyy selvittää tämä alue erikseen.

Vasta

Suuret iskukuormat (hyppyt) eivät salli kelttien tansseja niille, joilla on sydän, verisuonet, selkä ja nivelet. Vasta-aiheena on myös etenevä suonikohju.


Tarkastelimme muutamia tanssin perusohjeita, joista pääset tutustumaan tanssin maailmaan. Käy muutamissa luokissa ja ymmärrät, mikä sopii sinulle. Kun valitset, ota huomioon ikäsi, koulutuksen vaikeus, fyysinen kunto ja tavoitteet.

Loading...