Yksinkertainen tapa laihtua, jota monet eivät edes ajatelleet

Minusta

Kyllä, 8 vuotta sitten olin paljon paksumpi.

meme

Vasemmalla olen 20-vuotias, painoin 99 kg 173 cm: n korotuksella. Oikea – olen tänään. Punnitsen 29 kg vähemmän.

Tuskin löydin mitään kuvaa, jossa olin “huipulla”. En halunnut kuvata tuolloin. Luulen, että monet raskaat ihmiset ymmärtävät minut nyt.

Kirjoitin kaiken tämän osoittaakseni, että tiedän, millaista on olla rasvaa.

Ainoa tapa poistaa rasvaa

Tiedätkö, että rasva on vain yksi tapa poistaa? Se voidaan polttaa vain lihaksissa, joilla on liikuntaa. Muulla tavoin.

Kaikki ihmiset, jotka hankaavat jotain itseään, heiluttavat itseään kylpylöissä, juovat diureetti-, laksatiivisia tai yksinkertaisesti nälkään – ovat tuomittuja epäonnistumiseen.

90% kaikista rasvistamme lihaksissa hapen läsnäollessa. Tämä on ymmärrettävä. Jotta emme rakenna illuusioita seuraavasta superdietista.

Sinun on nostaa viides pisteesi ja siirrä se kaikkiin koordinaattien akseleihin. Joka päivä.

“Meidän on siirryttävä laihtumaan” – onko se selvää? Monille ei.

Kävely?!

– Kävely? Ei, vakavasti kävelyä?

– Aha!

– Artikkeli tai tyhmä, mahdottomaksi tai naavaksi! Juoksun aamulla, uida, mennään kuntosalille – ja se ei auta, mutta tässä vain kävelyä?

Olen samaa mieltä, “kävely” ei kuulosta vakavalta. Kuinka kauan kestää kulkea?

Mutta olen uudelleen harkinnut skeptisyyttä kun luin Dr. Kovalkovin kirjan “Victory over weight”. Kirjoittaja väitti, että kävely on tärkeä osa laihdutta.

Voit sanoa mitä tahansa, mutta elämäni on vahvistanut sen.

Sanoi lääkäri

Alla mainitsen muutamia lainauksia A. V. Kovalkovin teoksesta “Kovalkovin tekniikka: voitto yli painon”.

90% kaikista rasvasta kehossa hapettuu tai palaa lihaksissa ylimääräisen hapen läsnä ollessa. Ja tämä rasvan hapettumista voi esiintyä sekä lihaksiin ja lihakset ovat levossa, mutta työ lihaksen rasvan hapettumista on suurennettu.

Liikkuvuuden ja liikunnan rajoittamisen takia lihasten kyky oksida rasvaa vähenee huomattavasti.

Michiganin yliopiston työntekijät vahvistavat tämän, että säännöllinen liikunta lisää lihaskudoksen kykyä rasvahappojen prosessointiin. Mitä enemmän liikut, sitä aktiivisempi kehosi kehittää kykyä polttaa rasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että koulutetut ihmiset pystyvät jopa normaalin kävelyn avulla hapettamaan suuremman prosenttiosuuden vapaista rasvahapoista.

Ihmisissä, joilla ei ole säännöllistä aerobista liikuntaa, kyky aktivoida rasvahappoja on suurempi kuin kyky hapettaa ne. Tämän seurauksena merkittävä osa rasvasta sidotaan triglyseridien muodossa ja jälleen laskeutuu subkutaaniseen rasvaan. Useissa tutkimuksissa havaittiin myös, että suurin osa hitaista kuiduista (jotka pystyvät vastaanottamaan energiaa rasvahapon hapettamisen kautta) ovat keskittyneet jaloissa oleviin lihaksen suurimpiin massoihin.

Johtopäätös on selvä – voit viettää tuntikausia heiluttaen käsiään aerobic tai polttaa pisara rasvaa, mutta voit vain suunnitellut päivittäin kävellä kadulla, ja rasva sulaa silmiemme edessä. Tämä on aivan loogista! Oletteko samaa mieltä?

Eräässä tutkimuksessa yliopiston Loughborough (Loughborough University), Isossa-Britanniassa, kävi selväksi, että koko dynaaminen tunnin kävelymatka juoksumatolla sisältö muuttuu kahden hormonit säätelevät ruokahalua, “greliini” ja “peptidi YY». “Grelyn” on hormoni, joka stimuloi ruokahalua. “Peptidi YY” päinvastoin vähentää ruokahalua. Tämä hormoni tuotetaan suolistossa ja aivoissa vaikuttavan veren avulla estää nälän keskipisteen. Kävi ilmi, että tunnin kuluttua harjoituksen matolla tasolla “greliini” verikoe putoaa dramaattisesti, ja taso “YY peptidi” kasvaa. Kaikki yhdessä johtaa ruokahalun heikkenemistä! Eli kun harrastat aerobista liikuntaa – et halua syödä. Vahvuuskoulutus toimi samaan suuntaan, mutta vähäisemmässä määrin, koska se vaikutti vain yhteen näistä hormoneista. Hän vähensi “greliinin” sisältöä ja toinen hormoni pysyi samalla tasolla. Vaikutuksen vähentäminen ruokahaluttomuus on varsin lyhytikäinen, mutta se totesi kaikki urheilijat. Sen jälkeen, kun juoksumatto se kesti noin tunnin, ja sen jälkeen paino koulutus – puoli tuntia.

Tehokkaalla harjoittelulla hiilihydraatteja kulutetaan lihaksissa, ja tuloksena olevat alihapettuneet tuotteet (asetoni, maitohappo) estävät rasvan hapettumisprosessit. Tällaisten kohtuuttomien kuormien jälkeen lihakset kokonaan rentoutuvat, eikä rasvahappoja esiinny niissä. Ja mikä on vieläkin tärkeämpää, tällaiset kuormat lisäävät voimakkaasti ruokahalua.

Tutkijat Aristoteles University (Thessaloniki, Kreikka) opinnoissaan luotettavasti toteen, että “hiljainen kävely auttaa laihtumaan parempi kuin nopea run”! 3 kuukautta he havaitsivat kaksi naisryhmää. Jotkut osallistuivat kävelyyn, muut – käynnissä. Kuorma laskettiin siten, että kaikki menettivät 370 kilokaloria ammattiaan kohden. Tämän seurauksena ryhmä, joka oli koulutettu rauhallisella tahdilla, menetti keskimäärin 3 kiloa ja “juoksijat” – alle kaksi. Kuten tutkijat selittävät tämän tuloksen: “Naiset, jotka osallistuivat voimakkaammin, söivät enemmän ja käyttivät vapaa-aikaa passiivisesti.” He ovat väsyneitä ja väsyneitä.

Päätelmä on yksinkertainen – paljon enemmän rasvaa polttaa, jos liikut säännöllisesti, mutta optimaalisessa tilassa – ilman hengästyneisyyttä, satoja juomia ja väkivaltaa itseesi. Ihanteellinen tässä mielessä on yksinkertainen kävely. Mitä teet joka päivä, menemällä töihin tai myymälään. Tietenkin tällaisen kävelyn tunti kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin saman tunnin aikana. Mutta se polttaa rasvalla, koska se antaa energiaa keskipitkän ja matalan intensiteetin kuormille.

Ja anna sen polttaa niin paljon – vain neljäkymmentä grammaa, mutta samaan aikaan tulee olemaan koko joukko tärkeimpiä tapahtumia meille:

1) aineenvaihdunta siirtyy rasvan kulutukseen – hormit, jotka hajottavat rasvat (adrenaliini ja noradrenaliini), aktivoidaan;

2) mieliala ja lihasäänen kasvu, mikä osaltaan lisää energiankulutusta koko päivän ajan;

3) “mielialan” suklaan tarve ja kulutetun ruoan kokonaismäärä vähenee – itse asiassa on “energiaa” jaetun rasvan veressä. Vähitellen katoaa jatkuvia välipaloja ja runsaita illallisia.

Harkitse itseäsi: rasvaa polttaa harjoittelun aikana ja se korvataan pitkään aikaan. Tuloksena syöt vähemmän – hyödyt ovat ilmeiset!

“Hikirakennuksen” kuorma, jolla henkilö päättää poistaa ylimääräisen painon, on vähemmän menestysmahdollisuuksia. “Tour de Francen rasvan radalla oleva pyöräilijä alkaa polttaa viidessä minuutissa. Tavallinen ihminen koulutuksessa – aikaisintaan viidentoista minuutin kuluttua – sanoo Andrei Voronov, biologisten tieteiden lääkäri, fysiologi. “Mutta se on ehdolla, että hän kävelee, kääntyy pedaaleilla tai tekee aerobiaa keskimäärin.” Epätavallisen raskaassa kuormituksessa kouluttamaton juoksija kuluttaa lähinnä hiilihydraatteja.

Ja heti kun hiilihydraattienergia loppuu, se vain putoaa. Se pysähtyy hengästyneenä, kipu lihaksissa, tunne “Kaikki voi!” Ja hän todellakaan voi – lihakset eivät ole vielä oppineet ottamaan energiaa rasvaa niin nopeasti. Kyllä, ja ne kuluttavat hiilihydraatteja melko tehottomasti – ilman glukoosimolekyylien polttamista vaan yksinkertaisesti jakamista. Energia tässä tapauksessa eroaa paljon vähemmän. Siksi kouluttamaton henkilö ei voi juosta tunnin ajan pysähtymättä juostamaan ja uimaan. Hänellä ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista energiaa tähän. “

Tällaisen väkivallan seurauksena on valtava väsymys, joka aiheuttaa loppupäivän horisontaalisessa asennossa. Lisääntyy ruokahalu – hiilihydraattien polttaminen, verensokerin lasku ja keho vaatii syömistä.

Tämän seurauksena – on dekadentti mieliala: “Ja miksi minä kidutan itseni niin, ei mikään järkeä!”

Intensiivikoulutus auttaa paitsi laihtua, mutta päinvastoin haittaa tätä prosessia. Jos syke ylittää rajan ja olet hengästyneenä – ohita aerobinen kynnys (lakkaa polttaa rasvaa), ja keho alkaa työskennellä anaerobista vyöhykkeen ( “syö” lihaksia).

Kuvittele partaveitsiä ja savuttomia hiilejä. Jos suljet ne telineeseen, joka rikkoo hapen pääsyä, hiilet ovat melkein sammuneet, mutta jos täytät ne, ne syttyvät kirkkaaksi liekiksi. Juuri samat prosessit tapahtuvat rasvojen kanssa kävellessäsi. Loppujen lopuksi mikä tahansa palaminen on hapettumisprosessi ja se voi kemikaalilainsäädännön mukaan kulkea vain liikaa happea.

Siksi liikuntaa on harjoitettava ulkona tai hyvin ilmastoidussa huoneessa, joka seuraa jatkuvasti hengitystäsi. Rasvanpolttoa, kuten tavallisesti polttamiseen, tarvitset happea, ja sen pitäisi olla paljon ympäröivässä ilmassa!

Yksi ihmiskehon suurimmista lihasten osista on jalkojen lihakset. Työssä he käyttävät mahdollisimman paljon energiaa ja väsyvät. Ironista kyllä, nämä lihakset ovat kehittyneimpiä rasvaisilla ihmisillä, koska heidän täytyy kuljettaa kymmeniä ylimääräisiä kiloja päivittäin. Joten käytä sitä! Aktivoi nämä lihakset kokonaan.

Aloita – helppoa

Tietenkin kaikki “YY-peptidit” ja “triglyseridit” ovat luonnollisia, mutta haluan kertoa omilla sanoillani, miksi kävely on viileää.

Katso: käveleminen on helppoa. Kävely, hengitysilma – elin yksinkertaisesti kieltäytyy ottamasta sitä urheiluksi.

Mutta kaikki ihmiset tietävät, kuinka vaikeaa on pakottaa itsesi nousemaan aamulla juoksuun! Keho ja kuiskaukset: “Älkää nouse ylös … Älä aja … Miss …”.

Kävelyn tapauksessa tällaista ei ole. Kävely on miellyttävää kaikille. Ja vain – nousi ja meni.

Et tarvitse erityistä lomaketta, inventaariota.

Vapaa, taas. Ja kuinka paljon tilaus kunto- tai uima-altaalle maksaa nyt?

Raskaat ihmiset epäröivät mennä urheiluun

Tietenkin on hienoa ajaa kun olet komea ja sopiva. Kaikki katsovat sinua hyväksyttävästi ja kateellisiksi. Äidit kertovat lapsilleen: “Katso, setäni, hieno mies, hän juoksee, hän harrastaa urheilua”.

Ja mitä tapahtuu, jos rasva mies juoksee?

Giggles! He näyttävät hänelle sormen ja tekevät vitsejä, kuten “Elefantit juoksevat kasteluun”.

Täydellisen henkilön päällä tämä kuva ilmestyy välittömästi:

Oletko koskaan nähnyt nuoria täysikasvuisia tyttöjä altaassa? No? Ja miksi? He tarvitsevat myös sitä. Mutta koska he ainakin haluavat laittaa kaikki taitokset julkiseen näyttöön.

Ja täällä näemme jälleen koko viehätyskäynnin. Kävellät pitkin jalkakäytävää, kukaan ei huomaa sinua. Missä olet menossa? Ja kuka välittää? Ehkä menisit töihin tai myymälään. Menet urheiluun, mutta kukaan ei näe sitä.

Se on se!

Ei vammoja

Lifehaker – paikka, jossa monet juoksijat elävät. Olen itsekin suuri hölkkääjä.

Mutta juoksu ei sovi kaikille. Otan nyt jopa kaikki, mitä lääkäri kirjoitti edellä.

Jos sinulla on yli 30 kiloa ylimääräistä painoa, se on hyvin kova ja erittäin vaarallinen. Kaikki kehon järjestelmät alkavat toimia valtavan kuormituksen alla. Vammat tai sairaudet ovat väistämätöntä.

Minulla on kolme kaveria, joilla on vakava liiallinen paino. Kaikki heistä ovat jonkin verran huolestuneita tästä ja joskus tekevät arkaa yrittää mennä urheiluun. Heidän valintansa? Juoksu, tennis ja jalkapallo.

Tulos – kaksi loukkaantui vakavasti polvi (toinen polvi on nyt jonkinlainen metallirakenteiden) ja voi enää käydä aktiivista urheilua koskaan. Kolmas ystävä on nyt polvilleen makaamassa – kuukauden ajan hän ei voi taivuttaa sitä. Toivon, että kaikki tulee hyvin.

Kaikki tämä ei ole onnettomuus. Et voi vain ottaa ja aloittaa harjoittaa aktiivista urheilua.

Siksi minun neljäs rasvaa mies aina kun toistan: “Seryoga, sinun ei tarvitse pelata tennistä. Heitä vähintään 20 kg. Lopeta polvet helvettiin. ” Kyllä, kuunteleeko minua …

Ja kävelyllä ei ole näitä puutteita.

Jokainen voi kävellä: kaiken ikäisiä ihmisiä, missä tahansa lihavuudessa. Anna sen olla hidas, anna sen limpata, mutta kävele!

Kävely on ihanteellinen urheilu rasvaiselle miehelle, joka “otti” mielen. Sinun on erittäin mukava säätää kuormaa, vähentää tai lisätä kävelyn vauhtia. On päiviä, kun kävelen 8 tuntia. Ja tiedätkö mitä? Seuraavana päivänä minusta tuntuu “kurkku”. Mikään ei sovi.

Kävely ja ruokahalu

Aggressiivisen fyysisen harjoittelun jälkeen – susi-ruokahalu. Ja sinä alat “syödä” kaiken, mitä heitit.

Kävelemällä, en noudata tätä (ja lääkäri vahvistaa).

“Minulla ei ole aikaa käydä”

“Olen työmies, minulla on kaksi lasta, mistä saan tämän paljon aikaa? Minun on helpompi nousta aikaisin, kun kaikki ovat nukkumassa ja ajaa pari ympyrää stadionilla. Anna eläkeläisten, joilla on paljon vapaa-aikaa, kävelemään. “

Suosikkien vastalause – työstä ei ole aikaa.

Mutta kävely on yksi ainutlaatuinen etu verrattuna muihin urheilu – voit työskennellä kävelemisen aikana!

Henkilökohtaisesti teen jopa 20% kaikista työstä liikkeellä. Olen äskettäin kirjoittanut siitä yksityiskohtaisesti. En toista tätä täällä.

Joten mikään ei olisi tästä hankkeesta, ellei mahdollisuutta työskennellä suoraan kävelyn aikana. Muuten tämä artikkeli on kirjoitettu juuri sellaiseksi.

Tietoa tasapainoisesta ravitsemuksesta

On naurettavaa ajatella, että kävely yksin vetää “virtahepoa” ulos “suolla”. Ilman tasapainoista ruokavaliota mikään ei tule siitä. Henkilökohtaisesti en ole mikään suunnan valoisa kannattaja, kuten raaka-aines, kasvissyöjä tai erillinen ruoka. Mielestäni mitään järkevää tasapainoinen sähköjärjestelmä toimii.

tasapainoinen:

  • proteiineista, rasvoista ja hiilihydraateista.
  • vitamiineja ja mikroelementtejä.
  • vettä ja kasvikuitua.
  • vastaanottohetkellä ja elintarvikkeiden määrällä.

Suosittelen, että vältät kaikenlaisia ​​”ruokavalioita”, jotka ovat esimerkki vain epätasapainoisesta ruokavaliosta. Ne voivat antaa vain tilapäisen vaikutuksen tai haitata terveyttäsi.

Tasapainoisen ravitsemuksen kirjoja on meri, vain harvat ihmiset lukevat ne. Anna kaikille “kaava”. Kirjoita “punainen ruoka on parillisina päivinä, ja vihreä on outoa.”

Yhteenvetona

Sisällytä kävelyt päivittäisessä aikataulussa.

Tee joitain töitä, kuten minä, kävelyä. Tai vain kävellä. Hanki koira, en tiedä.

Kävely sopii kaikille. Ja paksu ja hyvin rasvainen. Sekä nuoret että vanhat.

Se hiljaa vie sinusta kilon kiloa, kunnes jonkin aikaa voit löytää itsellesi ohut, sopiva ja urheilullinen henkilö.

Olen vakuuttanut sinut?

Odotan teidän kommentteja.

Vastasinko sinut aloittamaan kävelyä? No? Mikä pysäyttää sinut?

Kirjoita!