Hogyan használjuk a FileVault-ot a Mac számítógép kézi jelszó visszaállításához?

 A jogosulatlan hozzáférés és csak kíváncsi szemek megakadályozása érdekében, az OS X-ben, mint minden modern operációs rendszerben, a felhasználó jelszavait használják. A legtöbb makovodov természetesen használja, így biztosítja a fiók biztonságát, amely nem lesz bejelentkezve, amíg be nem írja a felhasználó jelszavát. Szomorú, de különböző módokon állíthatja vissza az adminisztrátori jelszót, és hozzáférhet a számítógépen tárolt összes információhoz.

Azok a felhasználók, akik számára az adatbiztonság nem az utolsó helyen áll, minden bizonnyal biztosítani akarják magukat az ilyen dolgok ellen, és megakadályozzák a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést. Ezt a beépített FileVault titkosítási mechanizmussal lehet elvégezni.

* * *

Ennek a módszernek az a lényege, hogy a FileVault bekapcsolásakor a fiók betöltése előtt be kell írnia a jelszót, ami viszont lehetetlenné teszi a jelszó visszaállításának ismert módszereit (Single User Mode, külső lemezről történő indítás stb.). A FileVault használata talán a legegyszerűbb módja annak, hogy megkerüljék ezeket a kísérleteket, hiszen a lemezen lévő adatok titkosítása mellett feltétlenül meg kell adnia a jelszót a rendszerindítás korai szakaszában. És pontosan ez az, amire szükségünk van!

Az egyértelműség érdekében egyszerűsítjük a fentieket, és megnézzük, hogy a Mac megjelenése hogyan néz ki a FileVault aktiválása előtt és után:

  • hogy. Letöltés> Egyéni felhasználói mód> Jelszó visszaállítása> Bejelentkezés root felhasználóként
  • után. Letöltés> A FileVault jelszó kérése a hozzáféréshez

A FileVault rendkívül könnyen konfigurálható és az OS X rendszerbeállításai között szerepel:

Pillanatkép 2014-01-11-ról 19.34.12-kor

1. Nyitunk beállítások és menjen a szakaszhoz Védelem és biztonság, lap FileVault.

2. Kattintson a zár ikonra, és adja meg a titkosítás engedélyezéséhez szükséges jelszót.

3. Ha több fiókja van – válaszd ki, hogy melyiket fogják titkosítani.

Pillanatkép 2014-01-11-ről 19.35.37-kor

4. Biztonságosan mentse a helyreállítási kulcsot – ha elfelejti a jelszót, kulcs nélkül nem lehet hozzáférni az adatokhoz.

Pillanatkép 2014-01-11-ról 19.37.48-ra

5. Válassza ki, hogy tárolja-e (titkosított formában) a helyreállítási kulcsot az Apple szervereken, vagy sem. Ha igen, választunk három kérdést, és jelezzük a válaszokat. Számukra az Apple azonosítja Önt, ha kapcsolatba lép velük, amikor a kulcs elvész.

6. Indítsa újra a számítógépet a módosítások alkalmazásához és engedélyezze a titkosítást.

Fontos azonban megérteni azokat a kockázatokat és korlátozásokat, amelyek a teljes lemezes titkosítást igénylik. Itt azt értjük, hogy a lemez leolvasási sebességének esetleges csökkenése és az adatok bármikor visszaállítása képtelenné válik, a jelszó elvesztése esetén. De azt hiszem, ez nem jelent problémát, ha úgy döntöttél, hogy olyan komoly lépésről van szó, mint a lemezek titkosításának beillesztése – határozottan óvatosnak kell lenned, és biztonságosan tárolnod kell a jelszavadat. Ezért a FileVault használata aligha ajánlható az átlag felhasználó számára, ellentétben a makrovov-al, aki különleges biztonsági követelményeket támaszt. Ha az utóbbiak közé tartozik, azt tanácsolom, hogy engedélyezze a FileVaultot, és teljes mértékben kihasználja a titkosítást. Ezenkívül nagyon hasznos a szokása, hogy mindig blokkolja Mac-jét, még akkor is, ha néhány percig elhagyja a munkahelyet.

A 120 GB-os SSD elsődleges titkosítása, több mint fele tele volt – kb. 40 percet vett igénybe.

Pillanatkép 2014-01-11-ről 19.42.11-kor

A teljesítmény miatt, FileVault titkosítás a legjobb használt a Mac szilárdtest SSD-meghajtók, míg a hagyományos merevlemezek, ez is meglehetősen jól működik (de még egyes felhasználók arról számoltak be, jelentősen csökkent az olvasási / írási sebesség ebben az esetben).

* * *

Mint látható, az Apple ismét megerősíti az operációs rendszer konzisztenciáját, amely tartalmazza az összes szükséges eszközt. A FileVault kiváló adat titkosítási szolgáltatás, amely további biztonsági előnyökkel jár.

Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon megkérdezni a megjegyzéseket. Mindig örömmel hallom a véleményed!

Loading...