Hogyan készítsünk emlékezetes prezentációt

A magas színvonalú, érthető és gyönyörű előadások megteremtése fájdalmas kérdés számos konferencia előtti hangszóró számára. Hogyan készítsünk előadást, hogy a közönség az első dia után ne veszítse el érdeklődését a jelentésben, hogyan közvetíti az összes szükséges információt, és ne terhelje túl, és különösen nehéz, hogyan kell megfelelően megtervezni a vizuális komponenst.

Ha tetszett a fenti előadás, akkor olvassa el és megtudja, hogyan készült;)

Zach Holman (Zach Holman) sokáig dolgozott előadásokon és screencaston, és ezt tudja. A designra vonatkozó tanácsát még a kezdõ is meg tudja érteni.

Szóval, milyen gyönyörűen és helyesen, hogy néhány ponton bemutatókat készítsenek!

szín

A szín az első dolog, amit az emberek figyelnek. És ez legyen az első dolog, amit gondolnod kell, mielőtt elkezdesz dolgozni a bemutatón.

A Color Lovers weboldalán színpalettát választhat az Ön kedvéért. Már kész minták a kiválasztott színek /

A Zack azt javasolja, hogy válasszon több kontrasztot, mivel többféle felhasználási esetet biztosít szöveggel, háttérrel és tárgyakkal. Előadásában 4 elsődleges színt és 8-10 további (világoszöld színt használt a sötétzöld, világoskék javítására a sötétkék javítása érdekében)

méret

Határozza meg a szöveg méretét. Ezután szabaduljon meg a szó felétől a tárgylemezen, és készítse el a szöveg főbb ötletét.

A Zack bemutatójának legnagyobb része legalább 90 pt méretű. De nagyobb előnyben részesítik a 150 pt és 300 pt méreteket. A diák címsoraira a Yanone Kaffeesatz betűtípust használják, de sajnos az orosz nyelvre nem illik. Tehát ha ismeri az analógokat a cirill ábécé számára, nagyon hálás leszünk a tanácsadáshoz.

Miért olyan hatalmas a főcímek és a szöveg? Felejtsd el azokat az embereket, akik előtted ülnek – még mindig látnak és hallanak mindent. Prezentáció létrehozásakor gondoljon arra, hogy az emberek leolvashatják-e azt a csarnok hátsó részén, ahol elvégezheti.

A szavak formák

A főiskolán Zack részt vett a tervezési osztályokban. Az egyik legizgalmasabb feladat az volt, hogy megtudja az űrlapot: egy betűt kapsz egy betűtípussal, és meg kell tenned valamit. Az ötlet az volt, hogy a kemény kényszerek arra kényszerítenék Önt, hogy különösen kreatívak legyenek az átfedések, a forgatás, a méretezés, az összehangolás és így tovább. egyetlen betűvel. Ez segít abban, hogy teljesen új és váratlanul megvizsgálja a dolgokat. A betűk maguk is lehetnek a design részeként.

A diák pontosan ugyanazt a lehetőséget nyújtják. Az egyik módja a diák érdekessége, hogy játsszon a fizikai formában a betűk, amelyek a szó. Ne sorold fel mindent egy sorban. Mozgasd a dolgokat. Aggódjon jobban a képpontokról.

Az egyes diák szövegei a betűméretben különböznek egymástól. Így elkülöníthetek egy mondatot a másikról, egy új gondolatot az előzőből. A kép, amit kapsz, sokkal érdekesebb, mint a felsorolt ​​összes felsorolás.

ismétlés

Az emberek szeretik az ismétlést. Ezt a trükköt akkor használják, ha sok tudományágban tanítanak. A legjobb mesemondók beszámolnak a legfényesebb pillanatok megismétléséről, ezáltal megteremti a közönség iránti érzületet. A prezentációban szereplő diák nem kivétel.

Steve Jobs gyakran alkalmazta ezt a módszert – mielőtt a következő termékre költözött volna, ugyanazt az információt ismételte meg, amelyről 30 másodpercig beszélt. Ez egy nagyon egyszerű módja annak, hogy a közönség emlékezzen a fő gondolatokra.

Zak minden egyes rész végén egy nagy zöld bélyegzőt tesz a tetején az “OUTPUT” feliratával. Szintén az első rész az új rész egy élénk narancssárga háttér színes betűkkel írt szavakkal, félkövérrel kiemelve. Az egyszerű ismétlés nagyon fontos.

Az egyszerű ismétlés nagyon fontos.

Csak egy jól megtervezett előadás nem lesz jó hangszóró. De egy rossz újratárgyalás csökkentheti az összes erőfeszítést, hogy nullázódjon, még akkor is, ha jó hangszóró vagy. Próbálja meg magának a közönség helyére helyezni: hogyan látják a diák távolról, hogy ez az információ valóban érdekes, stb.

Ha érdekel a prezentáció tervezésének technikai része, olvassa el a Lifehacker.ru főszerkesztőjének bejegyzését. Slava Baransky “Hogyan szervezzük meg egy nyilvános bemutató vagy prezentáció technikai oldalát”.

És a gondolatok és a diák kiválasztása segíthet Seth Godin tanácsában az “A bemutatók létrehozásának atomi módszere” című cikkében.

És természetesen újra gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni. Ráadásul a kritika nyugodt hozzáállása és az igazán fontos tanácsok elkülönítése.

Hamarosan bemutatom és bemutatom a konferencián. Tehát ellenőrizzük, mennyire hatékony az összes fenti tipp és egyéb cikk.

Loading...