Mennyire könnyű futtatni a Windows alkalmazásokat Mac-en? Wineskin alkalmazás

Mivel ha nem szeretik a Mac OS X és a még mindig teljesen a Windows nem lehet lemondani, és néha vannak olyan helyzetek, amikor szükség van, hogy az egyik vagy a másik alkalmazás. Például bankok ügyfeleit, különböző számviteli és vállalati szerszámokat, valamint játékokat (ahol nélkülük) hozhat. A Windows alkalmazások Mac rendszeren történő futtatásának számos módja van: BootCamp vagy virtuális gép, például Paralles vagy Virtualbox használatával. De ha kell, hogy csak alkalmazások, nem csak az operációs rendszer, de van egy jobb út – egy borostömlőt, a híres kikötő linuksovodam Wine. Erről és annak használatáról a “Windows” alkalmazások futtatásához az OS X rendszerben részletesen elmondom és megmutatom ebben a cikkben.

* * *

Borostömlőt – Mac-adaptációja bor, egy emulátort (bár nem egészen helyesen hívja őt, hogy mivel a rövidítés Bor – áll a „Wine nem egy emulátor”), vagy az úgynevezett kompatibilitási réteg, amely lehetővé teszi, hogy futtatni a Windows alkalmazásokat néhány POSIX-kompatibilis operációs rendszerek, beleértve a Linuxot és a Mac-et is. Ne aggódj, ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, és egyáltalán nem ijesztő.

A Wineskin telepítése

1. Először is le kell töltenünk a Wineskin-t a hivatalos honlapról. Jelenleg a legújabb verzió 2.5.12.

2. Helyezze át a letöltött Wineskin.app programot a Programs mappába, és indítsa el.

013. Amikor először elindul, el kell indítania a friss WS9Wine motort, amely a Windows alkalmazások futtatásához szükséges komponens. Kattintson a “+” gombra, és válassza a “Download and Install” (Letöltés és telepítés) lehetőséget.

044. Ezután telepítse a “Wrapper” -t a “Frissítés” gombra kattintva. Ezután észre fogod venni, hogy a “Create New Blank Wrapper” gomb aktív lesz.

 A Windows alapú alkalmazás telepítése

Mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy van egy exe fájlja a kívánt alkalmazásnak, és azt a Wineskin támogatja. Jelenleg a Wineskin nem minden alkalmazással dolgozik, és ellenőrizheti alkalmazások kompatibilitását a hivatalos Wine’s AppDB adatbázisban.

borostömlőt-main-interfész1. Új csomagolás (“csomagoló”) létrehozásához kattintson a “Create New Blank Wrapper” (Új csomagolás létrehozása) gombra, és rendeljen hozzá egy nevet. Például telepítsünk egy népszerű Notepad ++ notepadot Mac-en.

062. A Wineskin felajánlja a “Mono” csomag letöltését, amely a .NET-alkalmazásokhoz szükséges lesz. Elfogadom és telepítem.

073. Ugyanúgy telepítse a “Gecko” összetevőt, amely a HTML-alkalmazások indításához szükséges.

08 Pillanatkép 2014-02-24-ról 18.32.13-kor4. Miután létrehozta a csomagolást, nyissa meg a keresőben, kattintson jobb gombbal, és válassza a “Csomag tartalma” lehetőséget.

Pillanatkép 2014-02-24-ról 18.31.04-kor5. Itt két mappa van (“Tartalom” és “drive_c”) és Wineskin.app.

106. Indítsa el a Wineskin.app alkalmazást, és kattintson a “Szoftver telepítése” gombra.

127. Ezután kattintson a “Choose Setup futtatható” gombra, és válassza ki a Windows alkalmazás telepítési fájlját.

148. A telepítési folyamat teljesen hasonló a Windows operációs rendszerhez. Telepítse alkalmazásunkat a telepítővarázsló utasításainak megfelelően.

Indítsa el a Windows alkalmazást

121. Most meg kell vizsgálnunk a telepített alkalmazást. Ehhez indítsa újra a csomagolóanyagunkat, de ezúttal válassza a “Haladó” lehetőséget.

Pillanatkép 2014-02-24-ról 18.57.07-kor2. A telepített alkalmazással adja meg a mappa elérési útját, kattintson a “Tesztfutás” gombra.

teszt3. A program elindul, és látnia kell valami ilyesmit.

Pillanatkép 2014-02-24-ről 19.08.37-kor4. Minden. Most a helyünket közvetlenül a Launchpadból vagy az Alkalmazások mappából futtathatja. Például, így néz ki.

* * *

utolsó

Ha teljes Windows környezetre van szüksége, akkor az ideális lehetőség a Bootcamp vagy a virtuális gép használata. De ha csak az alkalmazások futtatását szeretné tudni, kis vért kaphatsz és Wineskint használhatsz. Amint látja, ez nem olyan nehéz.

Van bármilyen kérdése, megjegyzése vagy javaslata? Üdvözöljük a megjegyzéseket – örömmel beszélgetek és segítek Önnek, kedves olvasók. Maradj velünk, sokkal több van!