Pénzt takarítson meg a családban: 10 egyszerű tipp

Még akkor is, ha csak a magára koncentrálhat, még mindig néha észrevehető a pénz. És ha a családnak már van olyan gyermeke, aki a fénysebességből nő a ruhákból, vagy csak “éget” rajta? Aztán úgy tűnik, hogy nincs elég pénz semmiért. Nos, próbáljuk újra megnézni, hogy hova menthetsz egy kicsit.

1. Kapcsolódj barátokkal

Egyre több ember vesz részt a csere- és vásárlási rendszerben. Ne akarod elvenni a dolgokat idegenektől, egyesíteni a barátaiddal!

Talán régóta régóta álmodott egy jó asztalról, miközben a barátod csak a konyhában zavarja magát, és ő viszont nem aggódik egy puha karosszékhez, amelyet a nappaliban csak ruhaszárnyaként használnak.

Váltson ruhát a gyermekekre, próbáljon meg egy családot felvenni két család számára, együtt részt vesznek a promóciókban, amikor két dolgot adnak el az áráért. Sok lehetőség van!

2. Fizesse a számlákat időben

Havi bérleti díjak lakások és közművek ijeszteni. És el akarom halasztani őket a következő hónapban. Ez a következő hónapban, amikor megkapom a bónuszt … Állj! Ha nem fizetsz, és az adósságok nőnek, mint egy hógolyó!

Ne feledje, hogy ezeket a költségeket meg kell fizetnie, és a hónap elején el kell halasztania a szükséges összeget.

3. Használjon kártyákat

Tanulmányozza meg az összes kedvezményes kártyát, és ne felejtse el használni őket. Ezenkívül a partnerprogramok is fejlődnek. Például ha egy benzin egy bizonyos bank plasztikártyájával fizet, akkor kedvezményt kap. Mielőtt vásárolnál valamit, fontolja meg, hogy mennyire jövedelmezőbb fizetni: készpénzben vagy kártyáról.

4. Nézd meg az értékesítést

Bizonyára van egy ismerősöd, aki téli kabátot vásárolt három gyermekeért az egyik áráért, majd vásárolt egy féléves müzli készletet fillérekért. Milyen mágikus por piszkálja a pénztársaikat és az eladókat, hogy adják neki ezeket a dolgokat?

Természetesen ez egy igazi művészet, hogy jó eladást találjon, nem az, ahol az új árkategória alatt “70% -os kedvezmény” rejtve van, ahol az ár alacsonyabb, mint az eladás. Rendszeresen ellenőrizheti az árakat néhány üzletben, ahol folyamatosan vásárol valamit, így láthatja, ha az ár tényleg csökken.

Ha vadon születés utáni értékesítésben vesz részt, akkor jobb, ha nem lesz lusta és korán érkezik. Biztonságosan mérheti mindent, összehasonlíthatja a butikok árát és választhatja ki, amire szüksége van. Ezenkívül elkerülheti azt a vágyat, hogy bármi áron vásároljon valamit, ami egy személyre kiterjed, amikor a vásárlók tömegébe kerül.

5. Online vásárlás

Vásárlás az interneten lendületet vesz. Nem csak időt és pénzt takarít meg, amelyet benzinre költenek a bevásárlásra, így még a ruhák is sokkal olcsóbbak lehetnek. Különösen gyermekek.

6. Több függetlenség!

A csap fut? Mielőtt hívna egy vízvezeték-szerelőt, kapcsolja be a számítógépet. Most számos lépésről lépésre megtudhatja, hogyan kell elvégezni a kisebb javításokat. És nem csak apró. Ön képes arra, hogy beillesztse a tapétát, vagy készítsen egy ívet a gipszkartonról, amelyet régóta álmodott. Legyen bátor!

És kevesebbet költhet a kozmetikumokra és a háztartási vegyi anyagokra. Mivel a szokásos növényi olaj tökéletesen hidratál, és a mosodai szappan jobban mosogatja a gyermek ruháit, mint a por.

7. Mentse a gyógyszereket

Az orvoshoz több ezer rubel gyógyszert vásárol. Talán olcsóbb az egészség megerősítése, és nem kezelhető.

Természetesen, ha betegedik, akkor nem lehet elkerülni az orvoshoz való látogatást. By the way, gyakran az orvosok együttműködnek a gyógyszertárak és írni drága divatos gyógyszereket. Kérje meg gyógyszerészét vagy orvosát, ha ez a gyógyszer olcsóbb analóg. Gyakran az ilyen analóg még hatékonyabb, mint a reklámozott gyógyszer.

Olvassa el az internetes véleményeket az előírt gyógyszerkészítménnyel kapcsolatban, talán tanácsot ad Önnek egy jó helyettesítésre. Természetesen mindent meg kell tenni ésszerű határokon belül, és nem szabad öngyógyító hatásúvá tenni.

8. Mentünk az élelmiszerre, de nem az egészségre

Egy ideális világban mi magunk is növesztünk csirkéket és zöldségeket, és csak ezeket a környezetbarát termékeket fogyasztjuk. A mi világunkban nem minden család töltheti egész nyáron a házat, és növekszik a répát. Az ablakpárkányon azonban egy kis kert megtörhető, és hagyja ott hagymát, kaport, bazsalikomot, sőt paradicsomot. Mentés a zöldségek vásárlására, és amíg mindig friss illatos ízesítők vannak.

Nem akarsz nőni? Vásároljon zöldséget nyáron és fagyassza be, vagy szárítsa meg. Mindenesetre olcsóbb lesz, mint a szupermarketekben frissen vásárolni.

És az ízletes házi készítésű ételek mindig olcsóbbak, mint a készételek.

9. Menjen a boltba hetente egyszer

A tejért folytatott kampánya bécsi kolbászok és teakészítmények vásárlásává válik? Nem is beszélve arról, hogy még mindig elfelejtetted tejet vásárolni?

Igen, ez talán a legelterjedtebb és legelismertebb tanács: tervezze meg a menüt egy hétre, és hetente egyszer meglátogassa a boltot egy pontos listával.

10. Mentés – nem jelenti azt, hogy unatkozni szokott

A “takarékoskodás” szó lenyomja az embereket. Úgy tűnik, hogy ha megmenti, az élet elviselhetetlenül unalmas lesz. Megtakarítjuk és nem engedhetjük meg magunknak a családi szórakozást, túl drága.

És mindig is büszkélkedünk! Ha tényleg megy a moziba – így a legdrágább, és biztos, hogy megvásárolja a legnagyobb vödör a pattogatott kukorica. Hidd el nekem, nem kevésbé örülsz, ha könnyebben megnézed a filmet a moziban és egy kisebb vödörvel 🙂 És elmehetsz a reggeli munkamenetre, amikor a jegyek olcsóbbak.

Nem szükséges menteni a családi kommunikációt: együtt járni a parkban, hangosan olvasni egy könyvet vagy egy szabad kiállításon. És akkor nem fogja érezni, hogy a pénz megtakarítása mindenféle szórakozás teljes elutasítása.

Loading...