Hvordan man justerer spejlet korrekt i bilen?

Et spørgsmål, der er relevant for mange chauffører, især for begyndere – hvordan man korrekt justerer spejle i bilen for den bedste visning. Det er trods alt slet ikke let, og du skal kende stemmemetoden, som vi vil diskutere i denne artikel.

Hvis du ser i sidespejlet, se bagens vinge på din bil, betyder det at spejlet er konfigureret forkert. Med dette arrangement af spejlet kan det meste af området bag bilen ses i sidespejle og i bagspejlet. Samtidig ses området i nærheden af ​​bilen meget dårligt, og der opstår fare for en nødsituation.

Justering af venstre sidespejl

Forlad til venstre, så du næsten rører sidevinduet. Juster spejlet, så du kan se bilens bageste fløj (som vist på billedet). Når du sædvanligvis sidder i en stol, ser du næsten ikke sidevingen af ​​din bil i spejlet.

Justering af højre sidespejl

Forlad til højre, så hovedet er i midten af ​​bilen. I spejlet skal du også se bilens bageste fløj (se billede).

Rygspejlsjustering

Midt på bagspejlet skal være midt på bagruden.

Testdrev

Ruller rundt med spejle så indstillet, du vil bemærke, at de “blinde” zoner er blevet meget mindre. Du ser bilen i bagspeilet, og hvis det begynder at overtage dig, ser du stadig en del af det i bagspeilet, og en del er allerede i siden. På grund af dette er det lettere for dig at genopbygge fra en serie til en anden, og faren for en nødsituation er væsentligt reduceret.

Nogle nyttige tips:

1. I første omgang vil det være meget usædvanligt, at du kører med spejle, der er bygget på denne måde. Men vent en uge, og du vil blive brugt så meget, at du ikke forstår hvordan du plejede at gå forskelligt før.

2. Pas på med parallel parkering. Med en sådan justering af spejlet skal du dreje hovedet og afvige for at se både din bils side og bilen ved siden af ​​dig.

3. Se altid i spejlet, ikke bare det øjeblik du vil ændre. På denne måde kan du konstant være opmærksom på situationen på vejen og i korrekt udførelse af pludselige uforudsete manøvrer (for eksempel når du kører rundt om en pit).

Et par vigtige advarsler:

1. Juster ikke spejlet under kørsel.

2. Selv i korrekt indstillede spejle er der blinde zoner. Og nogle gange er det bedre at kaste et hurtigt blik over skulderen på en manøvre, for ikke at komme ned for eksempel en cykel eller motorcykel. Et kig over skulderen giver dig de nødvendige oplysninger, som du aldrig får, selv se på de spejle, der er korrekt bygget.

Hav en god rejse!


Loading...