Hvordan man vælger en cykel for ikke at fortryde at købe

Jeg rejser alene på vejen

Jeg forlader alene på vejen;
Gennem tågen skinner den flinty vej …

M. Yu. Lermontov

I verden er alt cyklisk: valutakurser, tidevand med lav tidevand, modetrends. Fænomener og ting, der skifter hinanden i en endeløs cyklus, går væk en dag for at komme tilbage igen. Moden til biler er ingen undtagelse. I dag bliver cyklen igen meget populær.

Da jeg var omkring otte eller ti år gammel, sprang alt rundt (som det syntes for mig). Drengene i gården, deltagere i “Tour de France” blinker i nyhedsudsendelser på tv “Ruby”, magert pensionister til “turister” – med andre ord, gik på to hjul alle dem, der, som man siger, ikke dovenskab.

Spørg nok nogen, der i dag har tredive eller først i trediverne, nogle cykler var i de dage af vores barndom, og jeg er temmelig sikker på, at svaret er ikke længe på sig. Jeg tror, ​​du vil høre smerteligt kendte navne: “Kama”, “Cross”, “elev”, “fyrværkeri”, “Vela”, “Sjur”, “Ural” og, ja, den “Turist” – de legendariske roadies at æra. Sig mig, har jeg ikke savnet?

Hvordan man vælger en cykel
forum.worldvelosport.com

Som du kan se, var valgproblemet ikke særlig akut: hvad var der på vinduerne i bybutikkerne, så købte de dem. Problemet var altid med tilstedeværelsen.

Hvad er i dag? Uden tøven kan du besøge det nærmeste indkøbscenter til dig, fra de døre, som du vil ride allerede på hesteryg. Jeg skynder mig at advare mine læsere, så længe problemer ikke sker: det er den billigste måde, som kun gæstearbejdere udvej med det formål at lave alle de samme besparelser.

Personligt var jeg vidne til mindst to tilfælde, da “ashan-cykel” bogstaveligt talt fældede fra sin uagtsomme ejer, ude af stand til at modstå den enkleste tur på det hårde terræn.

Så hvis du ikke ønsker at blive offer for din egen hengivenhed, skal du gå til en specialiseret sportsforretning. Vi ved pålideligt, at populære netværk af forhandlere til aktiv fritid er til stede i de fleste store byer i Rusland, så tøv ikke med et øjeblik og gå lige der.

Vores store landsdækkende digter, som om vi forudser et problem, der kan konfronteres i dag, når vi køber en “stålhest”. På trods af den brede vifte af modeller og typer af dette køretøj, der præsenteres i netværket af sportsforretninger, optager valgproblemet stadig den øverste linje i hitparaden: det er ikke let at finde “frihed og fred” i al denne mangfoldighed.

Hvordan man vælger en cykel

Hvis en forhandler er mere eller mindre klar, med ændringer og kompleksitet i det foreslåede detailforretning tohjulet maskiner er værre: valget er enorme, noget at starte, når de træffer en beslutning – er uklart. Når jeg har besluttet at købe sig en stor maskine, i stedet for et år siden, fandt han sig selv blandt de rækker ildelugtende af motorolie cykler, så forvirrede og, som følge heraf forlod tomhændet.

På det tidspunkt blev problemet løst på en eller anden måde af sig selv: Næste dag, da jeg gik på besøg af en af ​​mine venner, så jeg en skinnende landmand, der blev forelsket ved første øjekast. Og jeg bestilte mig det samme samme dag (som det viste sig, jeg tabte stadig, og snart vil du vide hvorfor).

Miserly betaler to gange, dumt – tre gange

Hvis dine planer omfatter mere end sukke over eftertragtede teknologi i udstillingslokalet, så lad os finde ud af om de vigtigste punkter, du skal overveje, ikke at lave dumme fejl, om end på et relativt nedsatte priser.

1. Beslut om købsmålene. For ikke at falde i søvn på dette stadium, start med dig selv eller rettere med din karakter for at forstå, hvilken slags rytter du er. Tænk på hvor og hvordan du vil ride, fordi du deler med en butikskonsulent, er dine overvejelser meget nemmere end at dræbe et par timer for at lære funktionaliteten af ​​en bestemt type cykel.

Hvordan man vælger en cykel

Forresten om typer. Cykler er traditionelt opdelt i fire kategorier:

  • Mountain. To hovedtyper af denne gruppe er cykler med en (hardtail) og to (to-suspension) spjæld, som gør det muligt for rytteren at flytte offroad med relativ komfort.
  • Road. Det er en cykel til en rolig tur rundt i byen. Egnet for eksempel at komme til dit yndlingsbageri for croissanter eller at vise ud på havnefronten på en solskinsdag. For bragging, forresten, den bedste mulighed for at købe vil være en cruiser (aka chopper), modtog sit navn på grund af ekstern lighed med en biker motorcykel.
  • motorveje (her kan i princippet tilskrives og spore cykler, beregnet til ridning på specielle spor – cykelstier). Sådanne cykler har ikke støddæmpere, som gør det muligt at aflæse rytterens hænder og opnå en tilstrækkelig høj fart på en jævn vej. Måske er dette en af ​​de bedste varianter af at flytte i en storby, hvor trafik opstår på asfalt.
  • Hybrid. De kaldes også turistcykler. Opførelsen af ​​en sådan cykel er et kryds mellem bjerge og motorvejsvarianter. Hybriden har som regel et betydeligt antal hastigheder, der kombinerer evnen til bærbart overhæng i en lige linje og muligheden for behagelig bevægelse over ujævnt terræn.

2. Estimér det budget, du regner med. Det er vigtigt at forstå, at en cykel af en indledende priskategori er i stand til at bringe ejeren mindre mindre glæde end enheden til en pris, der kan sammenlignes med en motorcykel.

Hvis dit mål – at slappe af efter en travl dag og ikke erobre springbrædderne på skovsporet, så er det højst sandsynligt, at du bruger en cykel til disciplinen på langrend. I folket hedder det “hardtail” (fra engelsk hard – “hard” og tAil – “tilbage”, bogstaveligt talt – “hale”) eller “kantriynik.”

3. Vælg en butik. Dette er vigtigt, da nogle specialiserer sig i en bestemt type cykel, der tilbyder deres kunder yderligere tjenester som reparation, opsætning af enhederne og så videre.

4. Beslut om antallet af hastigheder. Som regel vil du have nok 20-27 hastigheder til at køre vildt fra et bjerg eller op ad bakke i byforhold, så meget der er tilgængelig på den gennemsnitlige hardcase. På grund af muligheden for at montere den forreste støddæmper gaffel, er denne type cykel perfekt til byboere: drevet vil komme ud lige så sjovt både i byen og udenfor det.

5. Vælg rammestørrelse. I dette vil du blive hjulpet i enhver specialbutik, men bare i tilfælde af at jeg informerer dig: Hvis din højde er under 180 cm – din størrelse er M. Hvis ca. 180 cm, så er L (min højde 179 cm, ramme L). Og hvis 190 cm og derover, så henholdsvis XL.

Hvordan man vælger en cykel

6. Se efter muligheder for et testdrev. Generelt er dette vigtigt. Du kan skovle et helt bjerg af enhver speciel litteratur og ikke vylazit fra online samfund og fora dedikeret til en bestemt cykeldisciplin. Men den bedste mulighed, om end lidt overhead, vil ride på hver cykel for at forstå dine følelser fra turen. Ejeren af ​​en bestemt type vil næsten helt sikkert hælde dig til din egen præference, hvilket i vores situation er uacceptabelt.

Jeg vil give et personligt eksempel, som jeg kort beskrevet i begyndelsen af ​​artiklen. Lad mig minde dig om: For et år siden blev jeg fortryllet af en landmands syn, set fra en af ​​mine kammerater. Cyklen viste sig at være rigtig god, med kraftige hydrauliske bremser, mellemstore “premium” komponenter og flot farve.

Skøjtede på det i næsten tre måneder, og det mod og nogle af færdigheder, begyndte jeg aktivt springe fra kantstenen og stoppe på små tramplinchik, kommer i min måde. Gradvist min cykel begyndte at bryde ned, hvilket fører til gentagne reparationer på de små ting, samt udskiftning af flere noder, faldefærdige. Dele min tristhed med en cykelbutik medarbejder, indså jeg, at jeg for et år siden lavede det forkerte valg.

I betragtning af ovenstående opfordrer jeg vores læsere til at lære af andres fejl og begynde fra slutningen: lad være med at gå til cykelbutikken og snakke med salgskonsulenter. Mest sandsynligt vil du ikke blive nægtet et testdrev: i vores dage er det helt normal praksis.

Gå ind for sport, drej pedalerne og husk: sikkerhed – frem for alt!