Klem mig helt eller Hvordan får man mere juice fra citrusfrugter

Få en citron eller lime juice – ikke for svært. Men vi – lifhhakery – er vant til at tage fra livet, og i dette tilfælde fra citrus, alt! Og hvis du vil presse citron fra dæk til dækning og få maksimalt af det, så er der et par tricks, som ikke at tabe en dråbe juice.

1. Citroner og limer skal løbe

Dette er en klassisk, men effektiv metode til opnåelse af citronsaft. Kør citrus på køkkenbordet eller direkte på bordpladen, og tryk hårdt på med håndleddet. Som følge heraf vil membranerne omkring kapslerne inden for frugten, som indeholder den saft, vi har brug for, falde sammen. Hvis du vil presse citrushænder, og du ikke har specielle værktøjer til dette, så vil denne metode i høj grad lette og fremskynde processen med at opnå juice.

2. Hold citrus par sekunder i mikrobølgeovnen

Prøv inden du trykker saften fra citrus, sæt dem i mikrobølgeovnen i bare 10 sekunder, og resultatet vil forbløffe dig! Processen er lidt som metoden til rullning. Hvorfor sker det her? En forklaring er, at mikrobølgeovnen dispergerer vandmolekylerne i frugtmassen, så de brister membranerne omkring kapslerne med saften. Som følge heraf bliver frugten som en kugle med juice, når den skæres, væsken uden problemer hælder ud.

En anden forklaring på effektiviteten af ​​denne metode, hvilket er mere sandsynligt: ​​Varmens og mobilmolekylerne af vand gør membranerne omkring kapslerne med saften og føtalskallen blødere og mere bøjelige til deformation – skæring eller klemning.

3. Fryse citrusfrugter og opvarm derefter i mikrobølgeovnen

Vandet udvider ved frysning. Dette er et faktum. Følgelig vil tynde membraner omkring kapslerne med saft bryde eller blive skør nok. Og senere, når de opvarmes i en mikrobølgeovn, vil de endnu lettere briste. Så viser det sig sikkert en saftig bold, der er dækket af zest, hvilket er super let at klemme og få den nødvendige juice til den sidste dråbe.

Den eneste ulempe ved denne metode er tid. Hvis mikrobølgeovnen gør sit job hurtigt – 30-60 sekunder, så fryser citroner og limer, skal du have et ur. Så for et pludseligt ønske om at smage opfriskende limonade, er denne teknik ikke god. Ikke desto mindre er det meget effektivt.

Hvad synes du om ovennævnte metoder til at opnå juice – er de effektive? Egne tricks og know-how tilbage i kommentarerne er velkomne! Pludselig kender du de specielle hemmeligheder om, hvordan man presser den maksimale saft fra citrus, som ingen andre selv har gættet …

Foto: Shutterstock