Sådan stopper du med at købe unødvendige ting

Næsten alle os er tilbøjelige til angreb af samme sygdom. Hun angriber os på meget forskellige og uforudsigelige øjeblikke. Nogle hun kæmper i øjeblikket, når de målløst hænger på internettet, andre kan lure direkte på gaden, på den tredje falder sammen blandt hylderne i et supermarked.

Sygdommens begyndelse kan være anderledes, men resultatet er altid det samme: vi kommer til vores sanser hjemme og ser på det, som vi netop har købt med overraskelse. Forhold til impulsive køb er iboende i alle uden undtagelse, selv om i varierende grad. Bekæmpelse af denne sygdom er vanskelig, men stadig muligt. Her er de tricks, der vil hjælpe dig med at udvikle immunitet over for overtagne køb.

1. Identificer dine svagheder

Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme de svage punkter i deres forsvar. Markedsførere har længe identificeret og aktivt bruger specielle psykologiske tricks, som du kan fange næsten enhver uforberedt køber. Her er de:

 • Farve. Butikkerne fremhæver specielt de lyse farver på de varer, du vil holde fast. Vær især forsigtig med den røde eller orange farve, da disse farver ubevidst skubber dig til handling, det vil sige at købe.
 • Tricks af layoutet. På hver hylde er der vindende steder. Normalt på disse steder er der ikke de varer, der har fremragende kvalitet eller lav pris, men dem der bringer handelsorganisationens maksimale fortjeneste.
 • Taktil kontakt. Favoritmodtagelse af gadeleverandører, som først forsøger at give dig den pålagte ting. Psykologisk, hvis vi holder et objekt i hånden, så er vi klar til at købe det.
 • Lugter og lyder. Specielt udvalgt musik kan få dig til at føle sig afslappet. Og lækre dufte fra forskellige sider gør dig til at rekruttere en fuld vogn af produkter, selvom du ikke har brug for dem.

2. Lav en liste over dine ting

Ofte køber vi ekstra ting, simpelthen fordi vi ikke engang ved hvad vi egentlig ejer. Vittigheder om fashionistas, der har absolut intet at bære og på samme tid har ingen steder at sætte ting sammen, er den perfekte sandhed. Så snart du udarbejder en komplet liste over ejendomme, du besidder, vil ønsket om at købe nye betydeligt svækkes. Prøv at opdele alle dine ting i flere kategorier:

 • Påkrævet. Dette er de mest nødvendige ting, du bruger dagligt og uden hvilket du ikke kan gøre.
 • Nogle gange er det nødvendigt. Ting du bruger fra tid til anden.
 • Nødvendig, men ikke nødvendig. Denne kategori indeholder de ting, uden hvilket du kunne undvære, men som giver dig glæde.
 • Trash. Du kan ikke huske, hvorfor du købte disse ting, og da de sidst brugte dem. De tager bare plads.

Arbejdet på denne liste hjælper dig med tre enkle spørgsmål, som du bør spørge dig selv hver gang du er i tvivl. Her er de:

 1. Hvornår var sidste gang jeg brugte det?
 2. Hvornår skal jeg bruge det igen?
 3. Giver denne ting mig glæde?

3. Skøn kostprisen for dit affald

Når du har opdelt din ejendom i flere kategorier, vil du straks vil slippe af med skraldespanden. Vent, ikke haste, først skal du lave en lille terapeutisk procedure.

Tag og omhyggeligt beregne de samlede omkostninger ved unødvendige ting. Hvis det var en gave, så sætte en dash; Hvis prisen er ændret betydeligt siden købet, skal du betale det beløb, du betalte på købstidspunktet. Jeg forsikrer dig om, at det endelige tal vil overraske dig. Lav et afsked generelt billede af dit affald, skriv oven på det beløb, han kostede dig, og far farvel til ham for evigt. Og læg billedet i din tegnebog, et sted tættere på penge og kreditkort.

4. Husk alle de uvæsentlige ting, der gør dig glad

Nu er det tid til at kompilere en anden liste. Denne gang forsøger du at huske og skrive ned alle de ting, der gør dig glad, men ikke koste en krone. Husk om de bedste øjeblikke i dit liv, kære mennesker, venner, præstationer, planer for fremtiden. Når du har tænkt dig godt, vil du være enig med erklæringen om, at de bedste ting i livet er helt gratis. Så er det værd at bruge pengene på noget, der ikke bringer reel glæde og i sidste ende stadig går til skraldespanden?

5. Brug lidt tid væk fra din hverdag

En meget effektiv måde at bekæmpe dit eget forbrug på er en midlertidig suspension fra virkeligheden omkring dig. Prøv at flygte på en vandretur i landsbyen til din bedstemor på en lang forretningsrejse. Det er ønskeligt, at du på nuværende tidspunkt er afskærmet fra medierne og elektroniske gadgets. Dette vil hjælpe dig med at komme ud af den rutinemæssige rutine, som altid opmuntrer dig til at købe noget. En ny atmosfære vil give dig mulighed for at foretage en betydelig revurdering af værdier.

6. Udvikle dine egne vurderingskriterier

Hovedformålet med reklame er at overbevise os om den absolutte nødvendighed af at erhverve en ting, om eksistensen af, som vi ikke engang kendte for et eller to minutter siden. Og hun lykkes meget ofte.

For ikke at gå hver gang i anledning af reklame, udvikle dine egne kriterier for behovet for udseende af et objekt i dit liv. For dette er det nok at spørge dig selv hver gang et par enkle spørgsmål:

 • Er dette en planlagt erhvervelse?
 • Hvad sker der, hvis jeg køber dette? Og hvis ikke?
 • Vil denne vare snart falde i junklisten?
 • Hvor skal jeg placere denne ting? Hvor meget vil det koste og vedligeholde?
 • Hvor mange dage i mit liv har jeg brugt til at tjene penge på denne ting?
 • Hvorfor foretager jeg dette køb faktisk?

7. Lær at stoppe

Klienten, der er tilbøjelig til impulsive køb, er den mest ønskede til handel. Det er for ham, at alle disse talrige handlinger, salg og “lykkelige timer” er arrangeret, når priserne på varer kortsigtet falder. En travlt ophidset klient vil ikke betale en lang pris, være interesseret i kvalitet eller egenskaber.

Din opgave er at bryde denne plan og lære at holde pause før du køber. Og jo dyrere en ting, jo længere denne pause skal være. Du kan endda nærme sig denne regel bogstaveligt og udvikle selv en numerisk værdioverførselskoefficient i løbet af den tid, hvor du erhverver den ønskede ting. I løbet af denne tid vil du være i stand til at køle ned, roe ned og sørge for at købet opfylder kriterierne for behovet, som vi talte lige over.

Og hvordan håndterer du impulsive køb? Kan du dele dit råd?