Sådan udarbejder du din Mac korrekt til en opdatering på OS X El Capitan

Inden for et par timer vil brugere af OS X Yosemite modtage en anmeldelse med et forslag om at opdatere deres Mac til OS X El Capitan. Gør det helt sikkert det værd, men først skal du forberede dig på opgraderingen. Hvad du skal gøre, fortæller vi i denne artikel.

Kontrol af systemkrav

Apple opretholder sine enheder i lang tid, så OS X El Capitan kan installeres på enhver Mac, der kører på OS X Yosemite. Den fulde liste over understøttede enheder ser sådan ud:

  • MacBook (Unibody – slutningen af ​​2008 og nyere);
  • MacBook Air (slutningen af ​​2008 og nyere);
  • MacBook Pro (13 “- midten af ​​2009 og nyere, 15” – midten af ​​2007 og nyere, 17 “- slutningen af ​​2007 og nyere);
  • iMac (midten af ​​2007 og nyere);
  • Mac Mini (tidligt 2009 og nyere);
  • Mac Pro (tidligt 2008 og nyere);

Skærmbillede af 2015-09-30 kl 13.49.15

For at finde ud af, hvilken type computer du har, kan du klikke på symbolet  i menulinjen og vælge “Om denne Mac”.

Rydning af ledig plads

Skærmbillede af 2015-09-30 kl. 15.15.51

For at downloade og installere OS X El Capitan skal du bruge omkring 10 gigabyte ledig plads på systemdrevet. Hvis du ikke har en, kan du prøve at afinstallere ubrugte applikationer eller rydde system junk med CleanMyMac. Det giver også mening at tænke over at flytte store filer til et eksternt drev og sætte tingene i orden i mappen “Downloads”.

Vi laver en sikkerhedskopi af Time Machine

Mest sandsynligt har du allerede en backup, men hvis ikke, er det nu tid til at gøre det. Som opbevaring vil enhver ekstern disk, der er større end systemet, arbejde. Dernæst skal du blot slutte den til Mac’en og acceptere tilbuddet fra systemet om at bruge det som en disk til Time Machine-sikkerhedskopier. Eller gør det selv ved at åbne “Settings” → Time Machine og klikke på “Select Drive” knappen.

Skærmbillede af 2015-09-30 kl 14.34.13

Derefter begynder systemet at forberede og oprette en backup. Her skal du have tålmodighed, da oprettelsen af ​​den første backup tager meget tid. Du kan se fremskridt i menulinjen ved at klikke på ikonet Time Machine.

installation

Nu hvor vi har en sikkerhedskopi af alle vores data, kan vi begynde at installere OS X El Capitan. Og her er der to måder: enkelt og komplekst, men mere korrekt.

Metoden er enkel

Du kan opdatere OS X direkte fra det eksisterende system, det er meget enkelt. I Mac App Store på fanen Opdateringer skal du downloade installationsprogrammet OS X El Capitan, og så skal du bare åbne det og følge vejledningen for at starte installationsprocessen.

Skærmbillede af 2015-09-30 kl. 15.20.36

I så fald forbliver alle dine applikationer, filer og indstillinger på deres pladser, og du behøver ikke overføre noget fra backupen. Ulempen ved denne metode er, at sammen med dine data i det nye operativsystem, vil alt systemaffald og “glitches”, som akkumuleres fra tidligere installationer, bevæge sig.

Metoden er kompleks, men korrekt

Derfor anbefales det, at du ikke opdaterer systemet, men en ren installation ved at starte fra installationsdisken. For at lave en sådan disk, men blot et flashdrev, vil det ikke være svært, hele processen er beskrevet detaljeret i vores instruktioner.

Når du har et bootbart USB-flashdrev på dine hænder, skal du lukke (eller genstarte) din Mac, sætte den i og tænde computeren, mens du holder nede Valgknappen.

Vælg derefter vores flashdrev med OS X El Capitan i opstartsmenuen, og kør installationen, hvor vi blot følger vejledningen til installationsguiden.

I sidste fase bliver vi spurgt, om vi ønsker at gendanne data fra en backup eller ønsker at oprette Mac som en ny. Vælg indstillingen “Gendan” og tilslut vores eksterne drev med en sikkerhedskopi af Time Machine.

Når genoprettelsesprocessen er afsluttet, vil vi modtage alle vores data, kun ikke i OS X Yosemite, men i den nyinstallerede El Capitan.


Som du kan se, er der intet helt kompliceret i installationen. Vi kontrollerer systemkravene, frigiver diskplads, gør en sikkerhedskopi, mens OS-distributionen er downloadet, og så skal du bare installere den.

Dem, der tvivler på, om det er umagen værd at installere OS X El Capitan, vil jeg sige: Ja, det er det værd. Ændringerne er ikke så indlysende som i tilfælde af overgangen til OS X Yosemite, men de har og har en stor effekt på arbejdet. Og hvis i den tidligere version af OS X var der mange fejl, så denne gang gjorde Apple et godt stykke arbejde på dem. Forny dristigt!