Hvordan man går til Island budget: personlig erfaring

visa

At åbne et islandsk visum giver ikke mening: det er dyrt, ubelejligt og ubelejligt. Du kan gå min vej.

Jeg åbnede mit visum gennem den spanske ambassade. Alt er gjort der hurtigt og tydeligt. Jeg fik en multivisa i 90 dage. Faktisk er hele Europa og Schengen-landene åbne for mig. Få mennesker ved, at Island ikke tilhører Den Europæiske Union, men er knyttet til Schengen-aftalen, hvilket betyder, at dit visum er egnet til at blive på øen.

Transport og boliger

Du kan flyve til øen med en LOUKOSTER af Wizz Air eller Ryanair. Da jeg foretrækker Wizz Air, fløj jeg fra polsk Gdansk: der åbnede for nylig denne retning.

Transport på Island

Fra lufthavnen Keflavik til Reykjavik omkring 55 km. Du kan gå med bus, som løber hvert 30. minut (18 euro), få ​​på dine egne to eller handle som mig. Jeg gik til parkeringspladsen nær lufthavnen, hvor jeg fandt en bil, den næste lige til min hostel.

På trods af at Reykjavik er hovedstaden, er folk i den som i en lille by – 118 840. Infrastrukturen er udviklet. Metro, selvfølgelig ikke, men der er busser, der ikke konkurrerer. De går til enhver del af Island.

Hovedpunktet for dem er busstationen Hlemmur, der ligger i hjertet af hovedstaden. Det er lille nok og virker ikke døgnet rundt, så hvis du ikke har nogen steder at bo, fungerer den ikke på stationen.

Hlemmur Bus Station

I Island blafning er meget almindeligt, jeg ventede bogstaveligt 5-8 minutter maksimum. Hvis en aftale på vej med de lokale, der har deres egen gård, kan du få indkvartering og mad, svært for denne ting at arbejde til gavn for gården.

Visa til Island

Hvis du flyver om sommeren, vil alternativet med et telt finde sted, hvis i andre årstider – book vandrerhjemmet. Jeg fandt min egen gennem Booking.com i afsnittet “Specialtilbud” for kun 18 euro.

Med coaching på Island er det sværere end i Europa, fordi den lokale befolkning ikke aktivt bruger Couchsurfing.com. Hvis du stadig vil forbinde din rejse med en træner, så søg værtsfesten mindst en uge før afrejse eller endda tidligere.

Prisliste

I Island alle importerede, så prisen på fødevarer og andre råvarer højere. På 12 euro jeg kunne købe billige brød til hamburger, ost, skinke riflede, chokolade og børns kakaomælk. Alt dette i øvrigt var på handlingen!

Priser på Island

De produkter jeg har købt på nettet Bonus supermarked, som er meget populær blandt de lokale. Hvis du flyver fra Polen eller Litauen, købt direkte og mad, ganske billigt i polske supermarkeder Žabka og Biedronka. De fleste, der føres ind de tællere islandske butikker, bringe det fra Polen. For eksempel vil en og samme flaske vand koster i Polen 1 zloty, mens i Island – 5 zloty.

tøj

Sørg for at tage sig af tøj. Øen stormer regelmæssigt. Lokale mennesker er vant til det, men for indbyggerne i et blødere og tørt klima vil det være noget med noget.

Klimaet på Island

Fælles ting som jeans, jakker og sneakers er ikke egnede. Grundigt henvise til valget af vandtæt tøj, behagelig og slidstærk, samt sko. Sporing sneakers med et vandtæt lag er ideelle.

mennesker

Folk på Island er gæstfrie, de taler engelsk flydende. Rejsende fra hele verden stopper ved vandrerhjem. Hvis du fanger øjeblikket og overreger skamhed, kan du tale dem om interessante emner: hvor skal man hen, hvordan man kommer der, hvor man skal bo og så videre. Måske endda gå sammen på øen.

Rejser til Island

Nyttige små ting

Island er strengt forbudt bål! Fattige islændinge og så bor blandt stenene og isen, så pas på deres fremtid. Forresten, nu er de engageret i det faktum at plantede nåletræer. Jeg håber, at om 10-15 år, hvis en stor del af øen ikke fylder en smeltende gletscher, vil det være muligt at observere skoven.

Island

Dette land har et ret ustabilt banksystem. Der var en sag, da banken ikke kunne give mine penge, fordi “øen ikke har nogen forbindelse med kontinentet”. Tag derfor kontanter (helst dollars) og et kort. På lufthavnen er der en pengeautomat, ved siden af ​​hvilken der er toldfri. Efter at have betalt der køb i dollar, kan du modtage ændring med islandske kroner.

Hav et dejligt tidsfordriv på Island!