Miten pysähtyä häiriöitä: 10 tapaa torjua häiriötekijöitä

Vaikka olisit erittäin kylmä itsevalvonnassa, voi olla hyvin vaikea keskittyä työhön. Varsinkin jos et todellakaan halua. Valitettavasti pienin häiriötekijä voi täysin pilata suorituskyvyn. Tässä on kymmenen vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun, varsinkin kun se on elintärkeää.

1. Suunnittele päiväsi

Jokaisella meistä on tietty kello, kun kaikki on hieman helpompaa meille. Suunnittele tärkeimpien tehtävien täyttäminen niin, että he ovat juuri tällä hetkellä. Löysin myös, että päivän ajoitus auttaa tekemään kaiken ja älä unohda mitään. Olla se muistutus kokouksesta, määräajasta tai illallisesta.

2. Vaihda koko näytön tilaan

Emme ole niin monikäyttöisiä kuin haluaisimme. Ja koska niin tapahtui, että sinun täytyy töitä, poista kaikki mahdolliset häiriötekijät. Poista kaikki tarpeettomat kuvakkeet työpöydältä ja avaa koko näyttö, esimerkiksi tekstitiedosto, jossa työskentelet. Loppujen lopuksi, mitä vähemmän tarvitset silmiesi edessä, sitä vähemmän mahdollisuuksia, että sinua häiritsee jotain tarpeetonta.

3. Estää tai piilottaa kaikki häiritsevät verkkosivustot ja sovellukset

Lapsilukko on hyödyllinen ei vain tottelemattomille lapsille. Hän on myös hyödyllinen meille, aina häirinnyt aikuista. Onko Facebookissa vaikeaa olla offline-tilassa työskentelyn aikana? Poista linkit selaimesta. Tai jopa poistaa sovelluksen puhelimestasi. Voit myös luoda erillisen selausprofiilin, jolla voit työskennellä. Tai, jos tarvitset entistä jyrkempää toimenpidettä, voit estää sivustoja, jotka ohjaavat sinua, käyttämällä laajennuksia, kuten LeechBlock (Firefox) tai StayFocus (Chrome).

4. Poista älypuhelimesi ilmoitukset käytöstä

On olemassa sovelluksia, joita ei voi poistaa. Esimerkiksi Gmail- tai yrityskeskustelu. Tällaisissa sovelluksissa on valittava asetustila, kun kaikki ilmoitukset on kokonaan poistettu käytöstä. Kokeile poistaa sähköpostiviestit käytöstä. Sinun ei tarvitse tarkistaa postia, kun uusi sähköposti saapuu. Ainakin asenna hiljainen soittoääni näille sovelluksille.

5. Katso, miten vietät aikaa

Häiriö voi ilmetä eri muodoissa. Se ei ole aina ajanhukkaa Facebookissa, puhelimissa tai kissanpennuissa, mutta olemus on aina sama. Jotkut tehtävät ovat vähemmän tärkeitä kuin toiset. Ja jos vietät enemmän aikaa niihin kuin sinun pitäisi, niitä on myös pidettävä häiriötekijöinä. Jos et voi ymmärtää, missä kaikki aikaasi hukataan, käytä aikalaskurit. Kuten RescueTime. Se näyttää, mitkä sivustot kävit, mitä käyttämiäsi sovelluksia ja kuinka paljon aikaa menetit kussakin.

6. Pidä kollegasi kaukana etäisyydestä

Tietenkin monet ärsytykset syntyvät todellisessa maailmassa. Jos työskentelet toimistossa, luultavasti tiedät, miten he voivat häiritä kollegoja. Vain chat, paljon kysymyksiä, jotka todella voivat odottaa, ja paljon muuta. Hyvät kuulokkeet voivat osoittaa, että työskentelet kovasti juuri nyt. Ja jos tämä ei auta, voit suoraan sanoa, että olet varattu. Tai lataa ne, niin että seuraavan kerran heillä ei ole ajatusta häiritä sinua.

7. Aseta sivulliset häiritsevät tekijät myöhemmin

Jos et voi lopettaa ajattelemista asioista, jotka häiritsevät sinua, siirrä heidät myöhemmin. Pidä “laiska” merkintä tietokoneellasi tai puhelimellasi. Kirjoita tähän huomautukseen asioita, jotka häiritsevät sinua. Sitten et voi unohtaa niitä ja palata myöhemmin.

8. Ratkaise tehtävät

On hyvin helppoa häiritä tai jopa välttää työn aloittamista, kun tehtävä vaikuttaa uskomattoman valtavilta. Jos sinun täytyy motivoida itseäsi työskennellä suuren projektin kanssa, hajota tehtävä useisiin pienempiin subtaskseihin. On paljon helpompaa pakottaa itsesi tekemään pieni erityistehtävä. Se on helpompaa kuin hyppäämällä päästäkseen yhteen valtavaan tehtävään. “Tomaatti menetelmä” on hyvä tähän tarkoitukseen, jos sinulla on kätevä ajastin.

9. Opettakaa aivoasi keskittymään

Voit käyttää valtavaa vaivaa päästä eroon häiriötekijöistä. Aivosi voi kuitenkin olla teidän pahin vihollisesi. Joten jos aivosi hyppää ajatuksesta ja ajattelusta työn aikana, sinun täytyy oppia hallitsemaan sitä. Seuraavat neuvot saattavat tuntua typerältä. Mutta yritä, yhtäkkiä auttaa. Laita elastinen nauha rannalle. Joka kerta, kun on vain häiritseviä ajatuksia, voittaa itsesi tällä kuminauhalla. Anna aivojen kehittyä tapana, jota et voi häiritä.

10. Älä liioittele sitä: häiriötilanne on välttämätön osa tuottavuutta

Häiriötilanteet väärään aikaan voivat vaikuttaa haitallisesti tehtävän suoritukseen. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi keskittyä 24 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa. Häiriöt ovat elintärkeitä terveellisen elämäntavan kannalta. Ja myös kannustaa luovaan ajatteluun. Tutkimukset ovat osoittaneet, että Internetin selaaminen työpaikoilla auttaa tekemään työnne tuottavammaksi. Mutta vain jos teit sen oikeaan aikaan.

Joten sen sijaan, että anna aivosi häiritä, kun teet tärkeän tehtävän, määritä suunnitelmassasi päivän aivosi lepoajaksi. Tämä antaa sinulle paitsi mahdollisuuden rentoutua, mutta myös lisätä tuottavuutta. Loppujen lopuksi aivosi kiirehtiä tehtävän suorittamiseksi saadakseen levätä mahdollisimman pian.