Mitä ansaita opiskelija: 5 tavanomaista tapaa hankkia rahaa

Opiskelijamäärän jälkeen muistan kaksi menestyksekästä tapaa tehdä rahaa. Ensimmäinen on loistava ilmoitus, joka lupaa nopeita tuloja, yksinkertaista työtä ja hyvää toimistoa, joka osoittautui kylän kylmän kutsun keskelle. Sieltä saimme ystävän, opastettiin, tarkasteltiin kuinka monta lippua operaattorit myytiin puoli päivää (nolla) ja sitä enemmän ei näkynyt.

Toinen menetelmä oli äärimmäisempää ja esitteli minut työskentelemään, jota ei voida kutsua mielenkiintoiseksi. Lisäksi hän oli inhottavaa. Yritykset lääketieteellisten laitteiden myyntiä varten tarvitaan “zasylchiki”.

Lähettäjät ovat myyntipäälliköitä, jotka lähetettiin läheisiin kyliin myydä hyödyttömiä laitteita vanhuksille. Ihmeellisesti useimmat zasylchikovista eivät ajattelivat, että he tekisivät jotain pahaa, mikä oikeuttaa heidän toimintaansa sillä, että laitteet todella toimivat. Vain epäilen, että he voisivat selittää, miksi glucometer tarvitsee ihmisille, jotka eivät kärsi diabetes mellituksesta.

Syyskuun 1. päivän läheisyys ja epäonnistuneiden yritysten muistot viittasivat ajatukseen siitä, että minulla on enemmistö. Opiskelijat, jotka ovat melko helppoa houkutella helposti rahalla. Siksi tässä on muutamia epätavanomaisia ​​tapoja ansaita rahaa vahingoittamatta opintoja.

1. Tutustu freelance-vaihtoon

Useimmissa tapauksissa he etsivät koodaaja, suunnittelijat, copywriters ja ohjelmoijat. On olemassa harvinaisempia työpaikkoja, kuten ääntä. On hyvää, että freelance-pörsseille pääsyn kynnysarvo on hyvin alhainen. Niin alhainen, että voit muutaman kuukauden ajan oppia jotain ammateista ja alkaa ansaita rahaa siihen.

On toivottavaa, että tämä ammatti olisi sinun mielesi mukaan, muuten et kestä kauan. Toinen vaihdon etu on kumulatiivinen luokitus. Mitä enemmän tilauksia ja arvosteluja sinulla on, sitä enemmän voit maksaa työstäsi. Opiskelupäivinä työskentelin tällä tavalla. Rahaa ei tullut kovinkaan paljon, mutta se on hyvä tapa auttaa.

2. Myy kuvia valokuvissa

Tietenkin, jotta valokuvasi ostettaisiin, heidän pitäisi olla hyviä. Hymyilevät liikemiehet valokuvissa ja tarpeeksi. Helpoin tapa aloittaa on Clashot-sovellus. Arvioiden mukaan vähäinen rahamäärä (pari dollaria) voidaan ansaita jopa huonoilla valokuvilla. Mutta mitä parempaa kuvaa, sitä useammin se ostetaan. Voit nostaa rahaa PayPalin kautta.

Jos haluat kokeilla voimia vakavimmissa vaihtoehdoissa, eli kaksi suurinta valokuvaa: Shutterstock ja Depositphotos. Kuitenkin, ennen kuin julkaiset työt siellä, sinun on tehtävä kohtalo.

3. Auta ystäviä koulussa

Hyvä vaihtoehto, varsinkin jos asut asuntolassa. Jotkut ystävät onnistuivat ansaitsemaan vaikuttavia summia opiskelijalle. Pohjimmiltaan he tekivät niin: he suorittivat kerran laboratoriossa, esseessä tai esseessä ja sitten jälleenmyyvät muiden kurssien opiskelijoille. Itse asiassa toisen myyntiin kirjoittamasi teos on jo tulossa investoimaksi. Et tuhlaa aikaa sille, mutta tuo silti rahaa. Tärkeintä on löytää asiakkaita.

4. Myy tarpeettomia asioita

Yllättäen suurilla sivustoilla, kuten Avitolla, ihmiset ostavat kaiken. Sanan kirjaimellisessa merkityksessä. En tarkoita vanhoja kirjoja tai hyllyjä. Sain myytävän jopa tarpeettoman kitaran ja rypistyneen nahkatakun. Siksi, jos rahaa tarvitaan paljon, olen varma, että löydät jotain myytäväksi. Vain ei munuaista.

5. Virtuaalisten kohteiden kauppa

Minulla ei ole tarkkoja tilastoja, mutta noin puolet miehistä opiskelee online-pelejä. Dota 2, WoW, Counter-Strike, World of Tanks – jos olisin hyvä ainakin yhdessä näistä peleistä, voisin helposti löytää ostajia virtuaalisista asioista. Bonuksena olisin kunnioitettu henkilö. Totta, kapeissa piireissä.


Useimmiten opiskelijat ansaitsevat rahaa tavanomaisemmalla tavalla – he työskentelevät. Tarjoilija, baarimikko, autopesula – mihin tahansa työhön, jossa on mahdollisuus työskennellä vuorossa. Kaikki kuitenkin tietävät tämän, joten päätin olla kiinnittämättä huomiota siihen.

Kerro, miten onnistut ansaitsemaan rahaa opiskelijan aikaan. Olen varma, että sinulla on jotain kerrottavaa.