Työpaikat: Sergei Kaplichny, kustantajan “MYTH”

Mitä teet työstänne?

Päätehtäväni ovat lukuisten kirjojen lukeminen ja artikkeleiden kirjoittaminen (liikaa).

Tieto ei tarkoita mitään, ellei sitä sovelleta ja siirrä se muille ihmisille.

Jokaisella kustantajalla on 3-6 kirjaa kuukaudessa, ja meidän on tutkittava ja kirjoitettava artikkeleita kolmannen osapuolen sivustoille. Kirjoitan myös yritysblogin virkaa, käsittelen otsikolla “Literary habits”, Twitter ja Telegram “MYTH”. Aion säännöllisesti laatia postituslista tilaajillemme ja sivuston suunnittelun edistämissivuille.

Kaikesta tästä syntyi oma projekti nimeltä “Mnogochital”. Tämä on paketti kirjoilla ja aiheellinen lahja, jota päivitin joka kuukausi ja lähetetään lukijoille. Siinä ovat kirjat “MYTH” ja muut kustantamot, mukaan lukien taide ja lasten.

Kuinka lukea paljon kirjoja ja muistaa, mitä he lukevat?

Helpoin tapa lukea lisää on suunnitella eteenpäin lukemista varten. Esimerkiksi minulla on kaksi toistuvia tehtäviä joka päivä: lue 30 minuuttia aamulla ja illalla. Aamulla luin yrityskirjallisuutta, ja iltaisin lukenin taidekirjoja.

Jos vietät vain 15-20 minuuttia lukemasta aamulla ja illalla, luette 3-4 kirjoja kuukaudessa.

Jokaisesta lukemasta kirjasta yritän ottaa vähintään yksi idea ja toteuttaa se välittömästi. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä.

 • «Kauko. Toimistoa ei vaadita. ” Ymmärsin, että olen kerran tehnyt oikean liikkeen, luopin toisen toimistotyön ja etsinyt kaukaista unelmaa.
 • “Scrum: miten työ on puolet, kaksinkertaistuu kahdesti.” Yhdessä tyttöystävänsä kanssa alkoi käyttää Scrumia. Tämän seurauksena alkoi olla enemmän aikaa ja tuottavampaa yhteistä aikaa.
 • “Visuaaliset muistiinpanot käytännössä.” Aloitin maalata joka päivä miellyttäviä vaikutelmia. Pitkään olen halunnut tallentaa tärkeitä tapahtumia ja löysi lopulta sopivan välineen.
 • “Näytä minulle työsi!” Aloitin uutiskirjeen.
 • “Käynnistys 100 dollaria.” Aloitti projektin “Multichital”.

Mitä työmaasi näyttää?

MIF: ssä kaikki toimivat etänä. Siksi työni on missä työskentelen mielialaa. “Useita” ei myöskään vaadi fyysistä läsnäoloa tietyllä pisteellä.

Tärkeintä – mukana aivot ja kannettava tietokone.

Kolme vuotta työskenteli 11-tuumainen MacBook Air, joka oli täydellinen matkakumppani. Mutta tämän vuoden alussa muutin 13 tuuman MacBook Pro Retinaan. Hän tietenkin on hieman enemmän ilmaa, mutta näytöllä ja akulla on useita suuruusluokkaa paremmin.

Sergey Kaplichny: työpaikka
Sergeyn työpaikka

Puhelimena minulla on iPhone 6S Plus. Tyhmä nimi, mutta gadget itse ylittää kiitosta.

Älypuhelimella on vain kolme näyttöä: ensimmäisinä – taloudellisia sovelluksia ja palveluja, joita käytän useimmiten; toisesta – kaikenlaisista viihdyttävästä gizmosista ja kolmesta – sovelluksesta, jotka auttavat minua matkalla ja elämässä pääkaupungissa.

Sergey Kaplichny: iPhone Sergey Kaplichny: iPhone 2

Kutsuin hyvin harvoin, mutta lukenen jatkuvasti kirjoja älypuhelimesta, kirjoitan pieniä tekstejä ja otan kuvia.

Yleensä olen lukenut e-kirjoja, koska niitä on helpompi ottaa mukaan tiellä. Joitakin vuosia käytettiin Kindle Paperwhite. Mutta ostamisen jälkeen iso iPhone Kindle on menettänyt valituksensa.

Nyt luen vain iPhonessa, lähinnä iBooksin kautta. Englanninkielisiä kirjoja – Kindle-sovelluksessa ja kaunokirjallisuudessa – Bookmate-sovelluksessa.

Olen myös usein lukenut kirjoja MacBookista. Tässä tapauksessa käytän tavallista “View” -ohjelmaa PDF: n kanssa työskentelyyn.

Koulutuksen jälkeen Maxim Dorofeev, tekniikan tekijä “Jedi Techniques” ja saman nimisen kirjan olen täysin tarkistanut asenteeni sähköpostiin ja siirtynyt menetelmään tyhjän kansion saapumisesta.

Tekstien kirjoittamiseen käytän iA Writer -ohjelmaa. Tässä editorissa heitän kaikki luonnokset, joita sitten muokataan ja lähetän Google Docs -ohjelmaan. Sieltä ne on jo julkaistu tai siirretty.

Työssä olen yleensä kuunnellut musiikkia Apple Music- tai Chillhop-verkossa. Parempaa kuin tuottavan työn musiikki ei ole vielä löytänyt.

Kävellän aina TED-luentoja ja käyn läpi eri kursseja. Coursera-suhde ei toiminut, mutta rakastan Skillsharea paljon. Katsoin noin 30 oppituntia eri aiheista: sisällön markkinoinnin vinkkeistä oppitunneille, miten otat Instagramissa valokuvista muistiinpanoja.

Ajan mittaan katson sovelluksen Primer Googlelta. Siellä on myös tiivis muoto, josta löytyy mielenkiintoisia materiaaleja.

Älypuhelimesta ja kannettavasta tietokoneesta vaihdetaan säännöllisesti taustakuvaa. Valitsen heidät sivustolla Smashing Magazine. Tulee kuukausittain valikoima erinomaisia ​​kuvia suunnittelijoilta ympäri maailmaa.

Onko työpaikassa paperia?

Valmistuin yliopistosta päätin, etten enää käytä paperia. Tulosta paljon nopeammin kuin kirjoitan ja käsinkirjoitus jättää paljon toivomisen varaa.

Kolmen vuoden kuluttua palaan asteittain paperikantajille. Joskus tyttöystäväni ja minä häiritsevät 15 minuuttia kaikista tapauksista ja piirrämme muistikirjat kolme miellyttävää asiaa, jotka tapahtui meille päivän aikana. Se auttaa muistaa hyvää ja vain suurta harrastusta.

Mikä on laukussa?

Kun olin viettänyt yhden kuukauden matkalla ympäri Eurooppaa pienellä reppuilla. Jotta voisin ostaa uuden asian, minun piti ensin päästä eroon vanhan. Se oli hieno kokemus.

Siitä lähtien matkamaksuista on otettava mukanaan passi ja kannettava tietokone. Loput eivät todellakaan ole väliä.

Miten järjestät aikasi?

Toisen vuoden yliopistossa aloin etsiä osa-aikatyötä Webissä. Niinpä ensimmäiset etätulot näkyivät – kääntäneet englanninkieliset artikkelit. Ja jo silloin kokenut kaikki kotona työskentelyn vaikeudet.

Olin jatkuvasti hämmentynyt, muuttanut ehdot, viivästynyt. Päästäkseni tästä, aloin opiskella ajanhallintajärjestelmiä.

Aluksi se oli tavallinen kannettava kynä, sitten Muista maito, sitten Tehtävät Googlelta ja sitten Wunderlist. Yritin kaiken, mitä voisin löytää, ja asettuin Things-sovellukseen. Tämä on ainoa palvelu, jossa olen tyytyväinen sekä logiikkaan, muotoiluun ja nopeuteen.

Kaikki tuoreet ideat, jotka olen laatinut Saapuneet-kansioon, jota analysoin päivän lopussa. Tämä on tärkeää, koska se ei anna ajatusta edestakaisin, mutta tallentaa sen välittömästi ja palaa myöhemmin.

Laitoin paljon kokeiluja itselleni: työskentelin yöllä, siirsin kaikki tehtävät iltaisin, tein henkilökohtaisia ​​projekteja aamulla ja jatkoin jatkuvaa taukoa. Tämän tuloksena tajusin, että minulle on parasta työskennellä aamulla. Herään klo 6.00 ja aloitan työn tai ensin käyntiin kuntosalilla (jos tämä päivä on harjoittelu).

Joka päivä teen luettelon tapauksista. Jos tehtävä koostuu useista vaiheista, se muuttuu projektiksi ja se toteutetaan vaiheittain. Päivän päätyttyä ja viikon lopulla yhteenveto tuloksista: näen, mitä olen tehnyt ja mitä en voinut tehdä, ja jatkan eteenpäin.

Kokoukset, neuvottelut ja keskustelut, jotka laitan iltapäivällä, kun työkykyäni putoaa.

Viime vuonna vietin viisi kuukautta Kiinassa ja lainasin muutamia tapoja Keski-kuningaskunnan kansalta.

Joka päivä päivällisen jälkeen kiinalaiset menevät nukkumaan. Jos he söivät kahvilassa, he voivat nukahtaa aivan pöydässä. Jos he ovat toimistossa, he saavat simpukat, tyynyt ja nukkumaan uneen. Sivusta näyttää hyvin hauska.

Jopa kiinalaiset kuljettavat aina kontteja ja juovat jatkuvasti vettä. Jopa kotelon vieressä olevalla poliisilla on erityinen osasto, johon voi kiinnittää pienen termos.

Sergei Kaplichny: Kiina
Jotkut iltapäivän nap on löydetty aivan tiellä

Nyt olen myös jatkuvasti juomaan vettä ja nukkumaan 20-40 minuuttia illallisen jälkeen. Auttaa nopeasti palauttamaan voimaa ja tuntemaan iloa.

Mitkä ovat harrastuksesi?

Muutama vuosi sitten tein luettelon 100 asioista, joita en ole koskaan kokeillut elämässäni. Soitin tämän projektin “Liflist”, kerroin sen blogin lukijoille ja aloin toteuttaa luettelon. Ja hän määritteli monia myöhemmistä harrastuksistani.

 • Kävelin 50 kilometriä jalkaisin.
 • Opetin kokata falafelin.
 • Kieltäytyi yhdestä viikosta Internetistä.
 • Ajoin moottoripyörää.
 • Opin lumilauta.
 • Omistan Photoshopin.
 • Hän pysyi hiljaa kolmen päivän ajan ja teki joukon hyvin erilaisia ​​asioita, joita hän aina siirsi myöhemmäksi.

Heti kun minulla on vapaa minuutti, katson luetteloa, löydän epätoivottua kohdetta ja aloin toteuttaa sen. Hauska asia on, kun ihmiset seuraavat minun esimerkkiäni. Jo muutama sata ihmistä tekee listojaan ja pumppaa itseään.

Sergey Kaplichny: luettelo 100 tapauksesta
Tuotenumero 51. Matkusta reppuun useiden viikkojen ajan tuntemattomille paikoille ja kaupungeille

Mikä paikka harrastaa urheilua elämässäsi?

Kolme vuotta sitten allekirjoitin kuntosalille. Ystävä auttoi kehittämään ohjelmaa ja osoittanut, mitä se on. Aamulla kolme kertaa viikossa ajoin kaupungin toiseen päähän ja veti potin. Ja pidin siitä.

Mutta jatkuvaa matkustusta ja matkaa varten, kun saliin nousujen väliset tauot alkoivat kestää useita viikkoja, tajusin, että sinun on etsittävä jotain muuta.

Tulin Freeletics-palveluun. Tämä on sovellus, joka sisältää satoja harjoituksia. Mikä on hienointa, harjoitukset tehdään omalla painollaan. Muodollisuutesi vuoksi sinun ei tarvitse edes lähteä talosta. Vain ihanteellinen pala etätyöntekijöille ja innokkaille matkustajille.

Jekaterinburgin, Transnistrian Benderin, Kiinan Shenzhenin ja muiden kaupunkien harjoittama koulutus, joka toi minut.

Tänä vuonna päätin kokeilla itseni jotain aivan uutta. Olen allekirjoittanut nyrkkeilyn. Jotta olisin rehellinen, en olisi koskaan ajatellut, että nyrkkeily on niin monimutkainen ja jännittävä urheilu. Tarvitset paljon koulutusta, mutta et voi koskaan sammuttaa päätäsi. Sinun on jatkuvasti harkittava strategiaa ja seurattava vastustajan käyttäytymistä.

Lifkhakerstvo Sergei Kaplichnystä

Haluan neuvoa Lifehackerin lukijoita lukemaan kirjoja, kehittää, tehdä hienoja projekteja ja innostaa muita.

Sergei Kaplichny: lifhaki

Tässä on muutamia taideteoksia, joista voit aloittaa:

 • “101 Reykjavik” Hallgrimura Helgasonilta. Luin tämän kirjan ensimmäistä kertaa yli seitsemän vuotta sitten, kun katselin saman nimisen elokuvan. Minua vain hämmästytti ihastuttava lahjakkaisuus sanojen avulla. Myytävä myynti 101 Reykjavik on erittäin vaikea. Kerran menin Islantiin ostamaan tämän kirjan englanniksi.
 • Boris Vianin “vaahtopäivät”. Hyvin surullinen työ, joka myös poistaa rutto-elokuvan. Kuten edellisessä kirjassa, pidän todella siitä, miten kirjailija soittaa sanoin. Surullinen tarina, tietenkin, voi myös auttaa, mutta koskettaa.
 • “More Beng” Sergei Sakin ja Pavel Tetersky. Jo tullut klassinen tarina kahdesta söpöstä kusipäästä, jotka 90-luvun lopulla menivät valloittamaan Lontoon. Kevyitä huumeita, myymälävarkauksia, vaarattomia koneistuksia, robottien englantilaisten elämää ja ystävällisyyden tarkkailua. Siinä on kaikki tämä, joka on ripoteltu suurella huumorilla. Minulla on aina ilo tutustua uudelleen.
 • Elinor Porterin “Pollyanna”. Yksi lupaavimmista kirjoista, joita olen koskaan lukenut. Nuori orpo, Pollyanna tulee elämään tädin kanssa, jolla ei ole suurta rakkautta elämään. Pollyanna opettaa tätinsä ja kaikki heidän ympärillänsä iloitsemaan kaikesta, mitä heillä on. On erittäin mielenkiintoista siirtää pollyannina “peli” elämääni ja myös iloita kaikesta, mitä tapahtuu ympärillä.
 • “Pikku prinssi” Antoine de Saint-Exupery. Classic. Yritän lukea uudelleen vähintään kerran vuodessa. Olen aina löytänyt jotain uutta.

Yrityskirjallisuudesta eksklusiivisessa paketissa laatiin seuraavat kirjat:

 • «Kauko. Jason Freid ja David Hensson eivät tarvitse toimistoa. Minulle tämä kirja oli lähtökohtana off-field-elämässä. Yritin työskennellä sen edessä ennen freelanceroitumista, mutta lukemisen jälkeen hän totesi lopulta, että minulla ei ole mitään tekemistä toimistossa. Ja enemmän toimistoissa ei toiminut.
 • “Naida se. Lähetä kaikki …! Paradoksellinen polku menestykseen ja hyvinvointiin “John Parkin. Yksinkertaisin ja helpoin tapa ymmärtää Zen modernissa syntisessä maailmassa on lähettää kaiken kauas. Yksi parhaista kirjoista itse kehityksestä, koska kirjailija tietää, kuinka löytää lukijalle viileä lähestymistapa.
 • “Varasta kuin taiteilija. 10 oppituntia luovaa itseilmaisua »Austin Cleon. Aivan modernin ihmisen raamattu, joka haluaa harjoittaa luovuutta. Liian hyödyllisiä neuvoja luoville ihmisille.
 • “Tärkeät vuodet. Miksi et siirrä elämääsi myöhemmin? “Meg J. Kirja auttoi löytämään vastauksia kiireisiin kysymyksiin. Mielestäni on hyödyllistä lukea kaikille, vaikka se on tarkoitettu 20-30-vuotiaille.
 • “Introverts. Kuinka käyttää hahmon ominaisuuksia. “Susan Kane. Kirja, joka auttoi minua paremmin ymmärtämään omaa luontani, oppimaan hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, ja jatkamaan kehittämällä positiivisia ominaisuuksia. Se on hyödyllistä niille, jotka ovat valmiita katsomaan itseään.