Kako sastaviti 3D pisač s čeličnim okvirom kod kuće

Neću slikati sve pogodnosti i sve mogućnosti 3D tiska, jednostavno ću reći da je to vrlo korisna stvar u svakodnevnom životu. Ponekad je lijepo shvatiti da sami možete stvoriti različite objekte i popraviti tehnike koje koriste plastične mehanizme, različite zupčanike, zatvarače …

Odmah bih želio pojasniti – zašto ne kupiti kineski pisač za 15 tisuća dolara.

U pravilu dolaze s akrilnim ili šperpločastim kućištima, tiskanje dijelova s ​​takvim pisačem pretvara se u stalnu borbu s krutost kućišta, umjeravanja i drugih događaja koji će oduševiti ljepotu pisača.

Akrilni i drveni okviri su vrlo fleksibilni i lagani, pri velikim brzinama tiskaju ozbiljno kobasice zbog čega kvaliteta završnih dijelova ostavlja mnogo želje.

Vlasnici takvih okvira često prikupljaju razna pojačala / brtvila i stalno mijenjaju dizajn, čime se ubijaju njihovo vrijeme i raspoloženje da se bave pečatom, a ne rafiniranjem pisača.

Čelični okvir će pružiti priliku uživati ​​u upravo stvaranju detalja, a ne borbi s pisačem.

Slijedeći moj mali vodič, nećete naručiti rezervni i ne spaliti svoj prvi set elektronike, kao što sam to učinio. Iako to nije tako strašno: troškovi dijelova i rezervnih dijelova za ovaj pisač je jeftin.

Vodič je uglavnom namijenjen novakima, gurui za 3D tisak, najvjerojatnije, ovdje neće pronaći ništa novo. Ali oni koji se žele pridružiti, nakon skupštine takvog skupa, jasno će shvatiti što je to. Ne zahtijeva posebne vještine i alate, dovoljno lemljenika, set odvijača i šesterokuta.

Trošak komponenata važan je za siječanj 2017. godine.

Detalji narudžbe

1. Temelj pisača je okvir, to je teže i teže, to bolje. Teški i čvrsti okvir neće biti kobasica pri ispisu pri većim brzinama, a kvaliteta dijelova ostaje prihvatljiva.

Moj izbor je pao na čelični okvir ruskog proizvođača.

Trošak: 4 900 rubalja po komadu.

Okvir dolazi sa svim potrebnim hardverom. Vrećice i gadgetari stavljaju u rezervu.

2. Vijci vodilice i klinovi M5. Ušice s navojem i vodilice ne dolaze s okvirom, iako su na slici.

 • Polirano osovine su skup od 6 komada.

Cijena: 2 850 rubalja po setu.

Možda ćete ga pronaći jeftinije. Ako pretražujete, odaberite nužno poliranu boju, inače će svi pramčani dijelovi vratila utjecati na detalje i ukupnu kvalitetu.

 • Stude M5 moraju se kupiti u parovima.

Trošak: 200 rubalja po komadu.

To, u stvari, uobičajene studs, koji se mogu kupiti u građevinskoj trgovini. Glavna stvar je da oni trebaju biti što je moguće više razine. Provjera je jednostavna: morate staviti klin na staklo i staviti je na staklo, to bolje pomiče, glatko je kose. Osovine se provjeravaju na odgovarajući način.

Općenito, iz ove trgovine ne trebamo ništa više jer postoji ista stvar koja se može nabaviti od Kineza.

3. Skup RAMPS 1.4 + Arduino Mega 2560 R3 + koračni vozač A4988.

Trošak skupa: 1 045 rubalja.

RAMPS 1.4 je ploča za proširenje Arduina. To je povezano s njom sve elektronike, umetne vozače motora. Za cijeli dio napajanja pisača odgovoran je. U njemu nema mozga, nema ničega što bi ga trebalo spaliti i probiti, ne možete uzeti rezervnu.

Arduino Mega 2560 R3 – mozak našeg pisača, na kojem ćemo popuniti firmware. Savjetujem vam da uzmete rezervni: zbog neiskustva lako je spaljivanje, na primjer, pogrešnim umetanjem vozača pokretačkog motora ili zakretanjem polariteta pri spajanju utikača. Mnogi se ljudi suočavaju s tim, uključujući i mene. Tako da ne morate čekati tjednima za novu, potrebno barem još jednu.

Korak pogonski vozači A4988 su odgovorni za rad motora, poželjno je kupiti još jedan dodatak. Imaju otpornik za gradnju, nemojte ga uvrtati, možda je već izložena potrebnoj struji!

 • Rezervni Arduino MEGA R3.

Trošak: 679 rubalja po komadu.

 • Rezervni upravljački programi za A4988. Savjetujem vam da dodatno uzmete još jedan rezervni set od 4 komada.

Trošak: 48 rubalja po komadu.

4. Regulator napona se spušta.

Trošak: 75 rubalja po komadu.

Potrebno je zaštititi naš Arduino. Ima vlastiti regulator spuštanja od 12 V do 5 V, ali je iznimno kapriciozan, jako vruće i brzo se umre.

5. Skup motora na stepenicama.

Trošak skupa: 2 490 rubalja.

U skupu od 5 komada, trebamo samo 4. Možete tražiti skup od četiri, ali sam uzeo cijeli set, neka bude jedan rezervni. Može se staviti na nadogradnju i napraviti drugi ekstruder za ispis podrške s drugim ekstruderom ili dvobojnim dijelovima.

6. Skup pojasa, ležajeva i spojnica.

Trošak skupa: 769 rubalja.

Ovaj set ima sve što vam je potrebno za ovaj pisač.

7. Mehanički ograničivači – trebaju 3 komada.

Trošak: 23 rubalja po komadu.

Samo za slučaj, uzmi 4 komada, neka budeš slobodan. Trošak novčića, ali bez takvih sitnih detalja neće raditi (iznenada dolazi neispravno).

8. Zaslon s ugrađenim čitačem kartica.

Cijena: 501 rubalja po komadu.

Na stražnjoj je strani čitač kartica, u koji kasnije umetnite memorijsku karticu s modelima za ispis. Možete uzeti jedan rezervni: ako pogrešno povežete neki element, najvjerojatnije će zaslon prvo umrijeti.

Ako namjeravate spojiti pisač izravno na računalo i ispisivati ​​s računala, zaslon je potpuno nepotreban, tisak se može obaviti bez nje. No, kako je praksa pokazala, praktičniji je ispisati s SD kartica: pisač nije povezan s računalom, može se staviti u barem drugu prostoriju, bez straha da će računalo objesiti ili ćete ga slučajno izrezati usred tiska.

9. Uređaj za napajanje (12 V).

Trošak: 1 493 rubalja po komadu.

Ova napajanja je malo veća od one koja bi trebala biti, ali se lako penje, a kapacitet je kratak.

10. Vruća stol.

Trošak: 448 rubalja po komadu.

Potrebno za ispis s ABS plastikom. Za ispisivanje PLA i drugih vrsta plastike koje se ne smanjuju kod hlađenja, možete ispisivati ​​bez zagrijavanja platforme, ali je tablica obavezna, stavlja se staklo na nju.

11. Gumb i priključak (220 V).

Trošak: 99 rubalja po komadu.

12. Ekstruder.

Trošak: 2 795 rubalja po komadu.

Ovaj ekstruder je izravni ekstruder, tj. Mehanizam za opskrbu plastičnim materijalom nalazi se neposredno prije grijaćeg elementa. Savjetujem vam da uzmete samo takav, omogućit će vam ispis svih vrsta plastike bez posebnog naprezanja. U kompletnom setu sve je potrebno.

13. Hladnjak za puštanje dijelova.

Cijena: 124 rubalja po komadu.

Zapravo je neophodno za puhanje PLA i ostalih plastičnih polaganih otvrdnjavanja.

14. Hladnjak za puhanje vozača.

Trošak: 204 rubalja po komadu.

Vrlo je potrebno. Veći hladnjak značajno smanjuje buku iz pisača.

3d pisač s vlastitim rukama, hladnjak

15. Rezervni mlaznice.

Trošak: 17 rubalja po komadu.

Uz začepljenje lakše je mijenjati mlaznice nego ih očistiti. Obratite pažnju na promjer rupe. Alternativno, možete birati različite promjere i sami odabrati. Želio sam ostati na 0,3 mm, kvaliteta dijelova dobivenih takvim mlaznicama dovoljna je za mene. Ako kvaliteta ne igra posebnu ulogu, uzmite širinu mlaznice, na primjer 0,4 mm. Ispis će biti mnogo puta brži, ali slojevi će biti vidljiviji. Uzmi više odjednom.

16. Bušite za čišćenje mlaznice.

Trošak: 31 rubalja po komadu.

Vrlo je lako razbiti, budite oprezni. Ne može se uzeti bušilica: lakše je, kao što sam gore napisao, prikupiti rezervne mlaznice i mijenjati ih. Trošili su denar, a oni su vrlo rijetko začepljeni – kada koristite normalnu plastiku i filtar koji ćete ispisati prvu stvar.

17. Set stolnih opruga.

Trošak: 56 rubalja po komadu.

U skupu od 5 komada, 4 koje koristimo za stol, koristimo jedan oprugu za čep za X-osi.

18. Postavite za podešavanje tablice. Trebate 2 seta.

Trošak skupa: 36 rubalja.

Ti setovi nam je potreban samo zbog dugih vijaka, kojima ćemo naknadno pričvrstiti ekstruder.

19. Skup žica za spajanje stepena motora.

Trošak skupa: 128 rubalja.

20. Komad običnog stakla na stolu.

Možete naručiti borosilikatno staklo koje može izdržati visoke temperature. Koristim uobičajeno staklo stakla: može izdržati do 90 stupnjeva, ali više mi nije potrebna.

Ovo je sve što vam treba za izgradnju pisača.

Kvaliteta tiskanih dijelova s ​​takvim setom bit će gotovo jednaka onoj skupih pisača marke. Sve ovisi o daljnjim postavkama, izboru odgovarajuće temperature i ostalim nijansama koje ćete upoznati u procesu tiskanja. Prednost takvog pisača, u usporedbi s skupom markom, smatram mogućnost brzog, jeftinog i samostalnog popravljanja bilo kojeg dijela bez trošenja živaca i novca.

Trošak takvog skupa nije više od 20 tisuća rubalja.

Ako kupite takav pisač u cijelosti, cijena za danas iznosi 43.900 rubalja.

Naručivanje ugriz na AliExpress, mi ćemo uštedjeti oko 24 tisuća rubalja s istim komponentama, i ekstruder koji smo pokupili, na neki način čak i bolje.

3d pisač s vlastitim rukama, pribor

Montaža pisača

A onda započnimo fascinantan proces montaže, slijedeći službene upute.

Upute →

Ogledalo →

Proces montaže je vrlo fascinantan i pomalo podsjeća na skupinu sovjetskog metalog dizajna.

Sve ćemo prikupiti u skladu s uputama, osim sljedećih stavki

U točki 1.1, na samom kraju, gdje su krajnji nosači fiksni, ne stavljamo ležajeve 625z – međutim, nismo ih naručili. Vodeći vijci ostavljeni su u “slobodnom plovku” na vrhu, to će nas spasiti od tzv.

U točki 1.4 na slici je crni razmaknica. U skupu s okvirom nije, umjesto toga postoje plastične grmlje, mi ih koristimo.

U točki 1.6 držač vretena osovine Y nije pričvršćen na stražnju stranu, već na prednju stranu pisača. Ako to ne učinite, dijelovi se ispisuju u zrcalu. Bez obzira na to kako sam pokušao osvojiti ovaj firmware, nisam uspio.

Da biste to učinili, priključite terminal na stražnji dio ploče:

U stavku 2.4 imamo još jedan ekstruder, ali je pričvršćen na isti način. To zahtijeva dugačke vijke, izvlačimo ih iz skupa za podešavanje stola (18. mjesto na popisu). U sklopu s okvirom nema tako dugih vijaka, kao ni u lokalnim trgovinama.

U stavku 2.6, počinjemo graditi naš „sendvič” od Arduino i rampe i odmah je napravio vrlo važnu reviziju, o kojima rijetko pišu u priručniku, ali koji je ipak vrlo važan za daljnji nesmetan rad pisača.

Moramo odvojiti naš Arduino od napajanja koji dolazi iz RAMPS ploče. Da bismo to učinili, isparavamo ili odsiječemo diodu s RAMPS ploče.

Napunite regulator napona na ulaz napajanja, koji je unaprijed podešen na 5 V, slučajno ispuštajući standardnu ​​utičnicu napajanja. Ljepljivamo regulatora nekome puno prikladnijem, zalijepi sam leđa samog Arduina.

Napajanje od napajanja do rampa I lemljenih zasebno na noge ostavlja slobodan terminal za spajanje drugih uređaja.

Zatim postavljamo sve žice. Možete kupiti posebnu pletenicu, možete, kao i ja, koristiti estrihe ili traku.

Prije početka, provjeravamo da se ništa ne zaglavi nigdje, vozilo se zaustavlja i vraća bez prepreka. Isprva će se sve pomicati, s vremenom se ležajevi gaze i sve će glatko. Nemojte zaboraviti podmazati vodilice i klinove. Ja podmazu silikonskom mazivom.

Još jednom, vidimo da nigdje nije ništa kratko, vozači motora na stepenicama isporučuju se ispravno prema uputama, inače zaslon i Arduino će izgorjeti. Ograničenja se također trebaju postaviti promatranjem pravilne polariteta, inače će regulator napona na Arduinu izgorjeti.

Priprema za rad

Ako je sve pravilno povezano, možete nastaviti do sljedećeg radnog priručnika.

Upute →

Ogledalo →

Korisni materijali o nekim parametrima našeg firmvera

 • Moja prilagođena i radna verzija firmvera za ovaj pisač i ekstruder. Lagano je umjereno za detalje koje smo naručili.
 • Službeni program za firmware iz 3d-diy.

Napunite firmware preko IDE Arduino 1.0.6, odaberite na zaslonu Auto Home pisača, provjerite ispravnu vezu terminatora i ispravnu polarnost pločica. Ako se pomiče u suprotnom smjeru, jednostavno zakrećite terminal motora za 180 stupnjeva. Ako nakon početka gibanja čuje gadno škripu, cika to shagovikov upravljačke programe. Potrebno je uviti otpornik ugađanja prema uputama.

Savjetujem vam da započnete s tisakom od PLA-plastike: to nije hirovito i dobro se lijepi na plavi šlag koji se prodaje u građevinskim trgovinama.

Uzimam plastičnu tvrtku Bestfilament. Uzeo sam tvrtku REC, ali mi se nije svidjelo način na koji se slojevi spuštaju. Tu je i more različitih marki i vrsta plastike: od gume do “drvenih”, od prozirnog do metaliziranog … Druga tvrtka koju ću preporučiti je Filamentarno. Oni imaju kugle boje i izvrsnu vlastitu vrstu plastike s izvrsnim svojstvima.

Plastični ABS i HIPS ispisujem na kapton traci, razmazanom običnom olovkom za lijepljenje iz tiskanice. Ova metoda je dobra jer nema mirisa. Postoji mnogo drugih načina za poboljšanje prianjanja komponente do stola, naučit ćete o sebi u procesu pokušaja i pogrešaka. Sve se postiže iskustvom, a svi odabiru svoj način.

Zašto ovaj pisač temelji na Prusu i3?

 1. Pisač je svejedan. Možete ispisivati ​​bilo koju vrstu plastičnih dostupnih i fleksibilnih šipki. Do danas tržište raznih vrsta plastike je prilično razvijeno, nema potrebe za zatvorenim kutijom.
 2. Pisač je jednostavan za sastavljanje, konfiguriranje i održavanje. Dijete ga može čak i pokupiti.
 3. Dovoljno pouzdano.
 4. Distribuirani, odnosno, u mreži mora informacija o njegovoj konfiguraciji i modernizaciji.
 5. Pogodno za nadogradnju. Možete naručiti drugi ekstruder ili ekstruder s dvije ispisne glave, zamijeniti linearne ležajeve s kaprolonom ili bakrenim provodima, čime se poboljšava kvaliteta ispisa.
 6. Dostupno za novac.
Filtar za filamente

Ispisao sam zatvarač za ekstruder E3D V6, tiskan neko vrijeme s ovim ekstruderom sa stražnjom hranom. Ali vratio sam se u MK10.

Kupio sam takvu nadogradnju, u budućnosti ćemo ispisati dvije plastike.

Grijanje stola za brži grijanje: podloga s reflektirajućim slojem folije i ljepljivom podlogom. U dva sloja.

Napravio je vrhunac LED trake. U nekom je trenutku smetalo uključiti svjetlo za kontrolu ispisa. U budućnosti planiram popraviti fotoaparat i spojiti se na pisač Raspberry Pi za daljinsko praćenje i slanje modela za ispis bez izobličenja flash pogona.

Da biste smanjili buku iz pisača, ispod njega trebate staviti gumene razmake. Moguće ih je ispisati, ali za sada sam ovdje tretiran s takvim silikonskim nosačima, jednom kupljenim pod perilicom rublja.

Ako imate djecu, takav će dizajner biti vrlo koristan i zanimljiv. Neće biti teško privući djecu ovom području, oni će sami moći ispisivati ​​različite igračke, dizajnere i pametne robote.

Usput, zemlja sada aktivno otvara dječje tehnološke parkove, u kojima se djeci poučavaju nove tehnologije, uključujući modeliranje i trodimenzionalni tisak. Takav pisač kod kuće bit će vrlo koristan za entuzijastično dijete.

Ako sam imao takvu stvar kao dijete, moja sreća ne bi bilo granica, a ako se tome doda razne motore, na Arduino, senzore i module, barem meni, vjerojatno, i svi plivali krov mogućnosti da bi se otvorila ispred mene. Umjesto toga, rastalili smo plastičnu od starih igračaka i vodio baterije pronađene u smeću.

Svima koji se odluče ponoviti želim uspješnu skupštinu i brz dolazak naručene robe. 🙂

Hvala na pozornosti, ako imate bilo kakvih pitanja, pitajte.


Vrlo korisno resurs ruskog jezika, na kojem ćete pronaći sve informacije o ovom smjeru: 3dtoday.com.

Tisuće gotovih modela za ispis bilo čega: thingiverse.com.

Loading...