4 начина да се потопите в случаен интернет

Интернет в много отношения е подобен на тъмно джакузи. Дъното не е абсолютно видимо, което скрива под повърхността също не е ясно. Но няма нищо лошо, когато се опитвате да разредите обичайното плуване и да вкарате ръцете си в нов и неизследван. Какво ще издържите – морски дявол или потънал съкровище – ще покаже времето.

От тази статия ще научите повече за четири уеб услуги, които ви изпращат на случаен принцип в неизвестните ъгли на Интернет.

уебсайт

Мрежата е пълна с черни и леки алеи. Къде ще ви хвърли RamondWebSite? Трудно е да се досетите. Уеб услугата генерира случайна връзка към уеб страница с абсолютно всяка тема и цел.

RamdomWebSite
Чудя се какъв човек ще имате след отварянето на случайна връзка

Авторите на услугата се опитват да изключат страници с порнографско съдържание от издаването, въпреки че не гарантират 100% защита от такива ресурси.

randomwebsite

Wikipedia

За “Уикипедия” чуваха дори най-изгорелият двоechnik, който познава по принцип всичко. Какво можем да кажем за хора, които искат да получат нова информация. Google отдава почит на Уикипедия, като показва връзки към страниците си в отделен блок на заявката за търсене. Броят на статиите, публикувани в онлайн библиотеката, е трудно да се брои, да не говорим за четене. Но това не означава, че не трябва постепенно да разширявате хоризонтите си.

Wikipedia
Уики знае всичко

Внимателните читатели знаят, че в лявата лента на “Уикипедия” има специална връзка към произволна статия. На случайния превод на нова страница се отговаря и с клавишната комбинация Alt + Shift + X.

Случайна статия

Street View

В недрата на Google имаше много прекрасни проекти, сред които е трудно да се мине през “Street View”. Това е наистина уникална услуга, която ви позволява да кацнете и да се разхождате през много неописани пътища в най-неочакваните места на земята.

MapCrunch
Не забравяйте костюма, може да се наложи да плувате

Както вероятно сте предположили, уебсайтът на MapCrunch ви изпраща до произволно географско местоположение. Позволете ми да ви напомня, че “Street View” също се отразява на дълбочините на океаните.

MapCrunch

YouTube

Разбира се, най-големият генератор на интернет трафик не може да стои настрана. Услугата RandomYouTube отстрани видеоклиповете, препоръчани за вас, и популярни сред други хора.

randomyoutube
Можете да хванете и играчи-стрелци

Обслужващата база има повече от 300 000 видеоклипа. Разбира се, това е незначителна фигура на общото съдържание на съдържанието в YouTube, но едва ли ще го преоцените за цял живот.

randomyoutube

Попаднахте ли на един интересен резултат? Споделете го с всички в коментарите.

Loading...