7 интересни характеристики на “VKontakte”, за които трябва да знаете

1. Как да изтриете насочените реклами

За да се отървете от рекламните банери в лявата част на страницата е доста лесно: трябва само да промените езика на интерфейса “VKontakte” на английски. Ако преминаването към езика на Шекспир и Елизабет II е твърде радикално за вас, опитайте “съветски”: рекламата също ще бъде заличена.

2. Как да изпращате съобщения на електронна поща

От известно време VKontakte подкрепя възможността за кореспонденция извън платформата. Просто започнете да пишете имейл в адресния ред. Отговорът на писмото ще дойде при вас в лични съобщения.

Как да изпращате съобщения до електронната поща

3. Как да получите безплатно “VKontakte”

Гласовете трябва да дават подаръци, да купуват стикери и да играят някои игри. Повечето потребители на мрежата са сигурни, че единственият начин за гласуване е да се попълни баланса с реални пари. Но това не е така.

За да получите безплатни гласове, трябва да преминете към настройките и след това да изберете раздела “Плащания и трансфери”. Натискането на бутона “Добавяне на кредит” ще доведе до избор на източник на плащане. Тук трябва да кликнете върху елемента “Специални оферти”.

Преди да отворите списък от задачи от рекламодателите. Когато кликнете върху задачата, се появява по-подробно описание. Завършете необходимите задачи – и гласа си.

4. Как да прикачите екранна снимка

Прикачването на екранна снимка, без да е необходимо да записвате отделен файл с изображения, е резултат от съвместната работа на VKontakte и основната функция Print Screen. За да прикачите изображение, първо трябва да натиснете клавиша PrtScr, който по подразбиране копира екранната снимка в клипборда, а след това Ctrl + V в прозореца на съобщението, което ще бъде изпратено.

Как да прикачите екранна снимка

5. Как да филтрирате новини в поток

Структурирайте бюлетина в категории за лесно гледане. Можете дори напълно да изключите новините от определени източници от касетата. Настройките за филтриране на публикациите в касетата се намират в горния десен ъгъл на началната страница “VKontakte”.

Как да филтрирате новини в поток

6. Как да премествате песни в плейлист

Слушането на музика в социална мрежа е налице не само в раздела Аудиозаписи, но и на всяка страница от услугата. Възпроизвеждането става чрез миниплейъра в горната част на страницата. Когато композирате плейлист, можете да премествате песни на места и това няма да повлияе на последователността на песните в “Звукозаписи”.

Как да премествате песни в плейлист

7. Как да използвате VKontakte

Ботове са автоматизирани събеседници, предназначени да изпълняват определени задачи. Те могат да разпознават QR кодове, да превеждат текстове, да разпознават музика чрез запис от микрофон и да правят десетки други полезни неща. За да откриете пълния набор от услуги, предлагани от бот, просто въведете “bot” в груповото търсене.

ботове

И какви невиждани възможности на VKontakte използвате? Кажете ни в коментарите.

Прочетете още:

  • Как да изтеглите музика от VKontakte →
  • Как да изтеглите видео от VKontakte →
  • Как да изчисляваме фалшиви сметки “VKontakte” →
  • 10 митове за “VKontakte” и тяхното излагане →
  • Как да върнете стария дизайн “VKontakte” →
Loading...