Как да направите професионални уеб сайтове, без да пишете един ред от код? Webydo!

Днес, под заглавието “Как да направите уеб сайт”, Lifehacker ще говори за напълно уникална уеб услуга, наречена Webydo. Това е нововъведение, което вече променя индустрията за развитие на професионални сайтове за сериозни компании. Ако се опитате да компресирате всички функции на тази услуга до кратко определение, ще получите нещо като “кодът вече не е необходим”. Все пак всичко е наред.

Малко история и статистика

Принципите на разработване на сериозни професионални сайтове не се променят от деветдесетте години насам. Скъпият и труден процес, достъпен само за специалисти, ражда нов клас услуги – визуални дизайнери на сайтове, базирани на предварително дефинирани шаблони, които не изискват дизайнерски и програмни умения. Такива “направете го сами” за феновете.

Те трябваше да помогнат на тези, които се нуждаят от прост уебсайт без камбани и свирки, но статистиката показва само, че само 2% от сайтовете на такива дизайнери са оцелели до етап на пълноценна работа. При сериозния бизнес това изобщо не се случва.

16

Междувременно развитието на професионални сайтове не се промени съществено – това означава само промяна. Излизат нови версии на Photoshop и други инструменти, но от старият “добър дизайнер и интелигентен програмист” е необходимо, не е било възможно да напуснете. Доказателство за това може да бъде процентът на сайтовете в интернет (данни от американския пазар). 74% от всички сайтове се извършват по старомоден начин, като по този начин се създава тандем + програмист.

13

785 милиона сайтове, повече от 20 милиарда долара – и това е само в американския сектор на индустрията за уеб дизайн.

12

И половината от фирмите все още нямат уебсайт. Като цяло възможностите за работа са огромни, това е просто проблемът. 70% от разходите за разработване на професионален уебсайт отиват на работа на програмиста, а само 30% – за дизайн.

15

Време е да променим всичко

Всъщност тук започва революцията. Представете си, че вече не е необходим програмист за създаване на уебсайт. Необходим е само дизайнер. Добър дизайнер, който привлича страхотни неща.

1

Какво може да прави Webydo

Сега цялата му работа е в Webydo – тази платформа изпълнява професионална среда за проектиране, почти никъде по-ниска от продуктите на Adobe и в по-голямата си част е обединена с популярни инструменти за професионалисти. Това прави възможно без болка и много бързо да преминете към него от текущия софтуер.

6

И тогава започва магията. Работата на дизайнера в движение се превръща в работен обект. И този сайт вече е оборудван с CMS-koi, е приятелски настроен към всички настоящи браузъри и идеално се адаптира към мобилните екрани на смартфони и таблети.

7

Специалният чар тук е, че работната среда не само не изисква преквалификация, но е възможно най-интуитивна. За да започнете работа, не е необходимо да попълвате дълги формуляри за регистрация – има достатъчно имейл и име. Всичко, можете да започнете да работите.

Какво да направите, когато проектирате? Избираме себе си. Можете да се съсредоточите върху дизайна, както и върху структурата. Ако има сложна готова идея, то може да започне от нулата.

5

За външния вид не е нужно да казвате: за нас това ще направи екранни снимки. Майсторите Photoshop, InDesign и други подобни workhorses на дизайнерския бизнес веднага ще се чувстват местни и болезнено познати менюта и инструменти. Никой от съществуващите аматьори не може да осигури такава гъвкавост и възможности сега.

2

3

4

Струва си да се отбележи, че когато създаваме сайт, дизайнерът има пълен контрол и визия за междинните и крайните резултати. От един интерфейс към сайта можете да видите както очите на мениджъра на съдържанието, така и от гледна точка на обикновен посетител.

За кого? За бизнес!

При четене на този материал може да възникне въпросът: за кого е създадена тази платформа? Отговорът е очевиден. Webydo е създаден за бизнес. Не става дума само за достатъчно висок праг на влизане в услугата. Всички чипове за вътрешни услуги се изострят, за да предоставят професионални услуги в бизнес-бизнес формат.

  • Очевидно няма сериозна компания, която да толерира присъствието на марка на уебсайта си. Webydo ви позволява напълно да премахнете името си от крайния продукт.
  • Ако става въпрос за изграждането на сайт за клиента, тогава имаме нужда от подходящи средства за фактуриране. Тук системата е пришита в системата за издаване на фактура на клиента.
  • Дизайнерите често работят с клиенти на много близко ниво – съвместна мозъчна атака с двустранно въвеждане на идеи и предложения. Webydo ви позволява да включите в работата на клиента, но в същото време да го лишите от възможността да се забиете или да разкъсате сайта. Самият дизайнер определя зоните и елементите, които могат да бъдат редактирани от клиента. С фокус върху създаването на сайта, Webydo едновременно внедрява един от най-напредналите CMS в нашата памет.

Ценоразпис

Когато използвате преценката “професионален дизайн” и “код не е необходим”, можете неволно да създадете в съзнанието на читателя идеята, че описаният продукт струва хиляди долари. Въпреки това, погледнете самите цени.

  • Сайтът, хостван на поддомейна Webydo, с 15 страници и гигабайт под хранилището – безплатно. Няма ограничения за трафика и броя на сайтовете.
  • Платен процент премия с възможност за прикачване на сайт към вашия домейн, двойно обема за съхранение и лифта в същия срок за страницата ще струва $ 9.90 / месец, когато се плащат в продължение на шест месеца, както и $ 7.90 с годишен абонамент. Цената вече включваше хостинг на сайта в центъра за данни Webydo, базиран на облак.

Конусовидни плюсове

Недостатъкът на платформата произтича от предишната секция. Webydo не дава на създадените сайтове страна, което не позволява да се поставят на собствения си хост. В някои случаи това може да е проблем, но предвид качеството на “естествения” хостинг, можете да убедите клиента за ползите от такова решение. Освен това много клиенти ще се радват, че са били облекчени от главоболието с избора на приемащия доставчик.

Ако се съдим като цяло, само един факт, че имаме уеб платформа, която не е по-малка от възможностите на професионалните инструменти за проектиране, вече поставя Webydo много по-високо от съществуващите услуги. Възможна без да се прибягва до кода, за да получите качество на продукцията, сериозен сайт, който работи във всички браузъри и на мобилни устройства – приятен факт за всеки дизайнер, особено ако не се плати за него и стотинка.

Webydo

Loading...