Как да назовем сайта, така че клиентите да помнят и конкурентите да плачат

Как да изберем име на домейн за даден сайт

Дори начинаещите знаят ролята на именуване в създаването и развитието на бизнеса. Както се казва, “как да се обадя на кораба …”. От името на сайта популярността и присъствието му понякога зависят.

Доброто име на уеб трябва да отговаря на следните критерии:

  • уникалност. Асоциациите с други компании и марки са недопустими, толкова по-големи.
  • лекота. Желателно е да се използват прости думи, в които е трудно да се направи граматична грешка. Те са по-лесни за разбиране, те са по-лесни за шофиране в адресната лента.
  • кратко. Колкото по-къс е уеб адресът, толкова по-добре се помни. В допълнение, кратките имена обикновено са големи и отразяват същността на бизнеса.
  • значение. Значението на думата, използвана в името на домейна, трябва да е разбираемо и приятно за потребителите. Не е необходимо да използвате изрази, които имат негативна конотация за тях (ако, разбира се, вашата цел е печалба, а не шокираща).
  • латиница. Най-често името на сайта е написано с латински букви. Фактът, че на руски звучи изразително, на латински може да загуби своята красота. Например, “borsch” – казвате, и слюнка тичам. Но ако пишете borsch, тогава думата губи естетика и само няколко от тях могат да я напишат без грешки в адресната лента.
  • Blast Zone. От това, което е след точка в името на сайта, зависи и до голяма степен от еуфонията на името и неговата запомняща способност.

Изборът на домейн е една от най-важните стъпки за именуване на сайта. Затова нека поговорим за това по-подробно.

Какви са новите домейни?

Първите седем домейна от първо ниво се появяват през 1985 година. Те са страхотен .com (за търговски обекти), .net (за обекти, чиято дейност е свързана с интернет), .edu (за образователни портали), .gov (за управление), .org (за организации с нестопанска цел), и така нататък , По-късно домейните .com, .net, .org премахнаха регистрационните ограничения. Сега всеки може да ги използва, независимо от обхвата на своята дейност.

Доскоро имаше 22 международни домейна от най-високо ниво плюс национални (.ru, .rf – в Русия). Но през 2011 г. се появи новата програма gTLD. Правилата за въвеждане на домейни са опростени – създадени са нови зони на домейни от различни теми.

В края на 2013 г. те стартираха. Има такива домейни като .агенция, .гуру, .подкрепа, .днес, .бизнес, .пазар, .технология и други.

Нови gTLDs
Популярни статистики Нов gTLD

Досега, според броя на регистрациите на нови домейни, жителите на САЩ са водещи.

Нови gTLDs

Но, според прогнозите на експерти, много скоро очаква интернет нови домейни бум.

Какви са предимствата на новите домейни?

Според Седо 64% ​​от рекламните специалисти са уверени, че новите зони на домейни са успешни. Има редица обективни причини за това.

Първо, е почти невъзможно да излезе с красиво и лесно запомнено име на сайта за зоните .ru и .com. Всичко е заето. Новите домейни ви позволяват да не преоткривате колелото. Възможно е без проблеми получите хармоничен уеб адрес.

На второ място, адресите като кафе.клуб, searchchengines.guru и други подобни са по-лесни за запомняне и по-удобни за потребителите. Това се отваря широки възможности за популяризиране на марката и рекламни кампании.

Благодарение на новите домейни можете да създадете адрес на уебсайт, който аудиторията силно ще свързва с вашата фирма или марка. Например: fashion.clothing (за онлайн магазин за дрехи), travel.agency (за туристическите агенции), olga.yoga (за страница на личен треньор по йога), moy.sayt (за личен блог), Младата жена (за уебсайта на младежкото движение) и така нататък.

Трето, да се използват нови домейни означава да се следи с времето. Това показва на партньорите и конкурентите, че вашият бизнес се развива. Това важи особено за ИТ компаниите.

Какво да направите, ако дадена фирма вече има домейн

Човек не се намесва един в друг. Ако вече сте регистриран домейн и повече инвестират пари и време ресурси в популяризирането му, не е задължително да го изоставят.

Решението на повърхността: да се придобие име в новата зона на домейна и да се настрои пренасочването към основния домейн. Това ще направи възможно активното използване на красивото име в рекламата, без “кръстовища” и други технически проблеми.

Къде мога да си купя нов домейн?

Много регистратори предлагат нови домейни. Един от най-добрите по отношение на броя зони и предложените условия е RU-CENTER, най-големият регистратор на професионални домейни в Русия. Той предлага повече от 250 зонови зони, включително кирилица.

В този случай поради категоризацията е лесно да се намери необходимия домейн. Новите зони на домейни са разделени на групи в зависимост от обхвата на бизнеса или предмета на сайта.

RU-CENTER

След като сте избрали категория, трябва да въведете името на сайта, което ви интересува – системата ще покаже най-добрите възможни опции.

RU-CENTER

Също така е възможно да се анализират подобни имена. Всичко това значително опростява генерирането на красив адрес за сайта.

RU-CENTER

Сега знаете как да завладеете сърцето на публиката и да накарате конкурентите да проливат сълзи. Новите домейни са полезни както за стартиращите организации, така и за успешно развиващите се. Първите ще помогнат да започнат динамично: яркото назоваване привлича аудиторията; и последният ще бъде в състояние да Насърчаване на продуктите и услугите Ви чрез целеви страници и маркетингови кампании.

Купете красив домейн

Loading...