Най-добрите онлайн редактори на снимки

Почти всички фоторедактори от този списък са безплатни, но предлагат висококачествени услуги на разумна цена. Повечето се основават на технологията Flash, така че преди да използвате, уверете се, че браузърът ви поддържа приставката за Adobe Flash Player.

1. Pixlr

Pixlr е един от най-функционалните онлайн фоторедактори. Интерфейсът й напомня на Photoshop: тук също има основна лента с инструменти и допълнителни такива с история на предишни действия и списък на слоевете.

В Pixlr има всички основни инструменти, включително функциите за избор, запълване, наслояване с градиент, размазване и трансформация на изображението. Редакторът е на разположение на много езици, включително руски, за да можете лесно да разберете неговите възможности.

Създаденото изображение може да бъде запазено в JPG, PNG, BMP, TIFF и други формати на вашия компютър.

Уеб сайтът на Pixlr има опростена версия на редактора – Pixlr Express. Той съдържа по-малко инструменти и е предназначен за лесна и бърза корекция на изображенията. В Pixlr Expres можете да изрязвате снимките, да променяте тяхната яркост и контраст, да прилагате светлинни ефекти, да оставяте надписи с готини шрифтове, да добавяте различни филтри, рамки, стикери и други елементи.

Между другото, характеристиките на Pixlr Express периодично се допълват с нови стикери, например в темата за текущия празник.

Goodies: богат набор от инструменти за редактиране, лесно управление, можете да изберете полупрофесионален редактор или просто и удобно за начинаещи.

минуси: наличието на реклама в безплатната версия.

Pixlr →

2. Fotor

Лесният за използване интерфейс на редактора “Фотор” включва пет основни категории инструменти. Първите включват основните функции за редактиране: изрязване, завъртане, преоразмеряване и т.н. Следващата категория е с различни ефекти, с които можете да правите черно-бели снимки, наслагвате цветни светкавици, отблясъци и не само.

След това има функциите на ретуширане. Особено ще харесат момичетата, тъй като те им позволяват да нарисуват нов грим, да маскират дефекти на кожата, да подобряват тена си и дори да променят формата си. Следните групи инструменти се използват за добавяне на текст, рамки и стикери.

След като редактирате, можете да запишете снимката на компютъра си или веднага да я публикувате в социалните мрежи. Програмата може да създава колажи, поздравителни картички и HDR-картини.

Goodies: много прост интерфейс, много интересни ефекти, способността бързо да споделите резултата в социалните мрежи.

минуси: необходимостта да се плаща за допълнително съдържание; наличието на реклама в безплатната версия.

Fotor →

3. PicMonkey

PicMonkey е онлайн редактор, фокусиран върху използваемостта. Можете да качвате снимки от Flickr, Dropbox, Facebook или от компютъра си и да ги редактирате с помощта на различни инструменти. PicMonkey ви позволява лесно да извършвате основни операции от корекция на цветовете до преоразмеряване, както и да прилагате ефекти, текстури (например облаци или пространство), рамки и етикети.

Секцията Touch Up съдържа много функции за създаване на виртуален грим. С PicMonkey можете също така да създавате колажи или да създавате визитки, пощенски картички и корици за социални мрежи, като използвате посочените шаблони.

Преди това основните функции на редактора бяха достъпни безплатно, сега можете да запазите резултатите от работата само след като се абонирате. Но разработчиците предлагат седемдневен пробен период, за който няма нужда да плащате.

Goodies: голям брой интуитивни инструменти, които са много лесни за разбиране.

минуси: няма безплатна версия; невъзможността за редактиране на снимки, чиято резолюция надхвърля 16 MP.

PicMonkey →

4. BeFunky

Въпреки факта, че около прозореца BeFunky досадно обесване реклама, в колекцията му ще намерите огромен брой ефекти и текстури. Отначало дори очите ви са разпръснати и не знаете какво да обновите снимката си. В допълнение, услугата предлага богата колекция от рамки, етикети и други декоративни елементи. Вярно е, че много от тях са платени – те са маркирани с надпис PLUS и са налични като част от абонамента.

В допълнение към функциите на фоторедактора в BeFunky, има отделни модули за създаване на колажи и графичен дизайн.

Goodies: просто астрономически брой красиви ефекти и декоративни елементи.

минуси: необходимостта да се плаща за допълнително съдържание; наличието на реклама в безплатната версия.

BeFunky →

5. Ribbet

Подобно на гореизброените редактори, Ribbet предлага инструменти за изрязване, въртене, корекция на цветовете и други основни операции с изображения. В допълнение към тях в услугата ще намерите стикери, текстови инструменти и ефекти. На фона на други редактори, Ribbet се отличава с голям брой сезонни елементи на декорация, с времето на празнични събития и популярни събития. И също така приятен дизайн на интерфейса.

Някои премия инструменти и елементи се отварят само след регистрация. Но за да деблокирате цялото примитивно съдържание, трябва да се абонирате.

Допълнителните модули Ribbet са предназначени за създаване на колажи, изготвяне на чисто платно и създаване на пощенски картички. Можете да ги използвате, ако функциите на фоторедактора не са достатъчни за вас. Модулът за колажи могат не само да се промени формата на клетките, но и да ги обърне, да ги питам определен размер, за да промените закръгленост на рамката, за да зададете фонов режим и автоматично качване и изтегляне на всички налични в редактора на фото изображения.

След редактирането можете да изпращате снимки до Google+, Facebook, Flickr или да запазвате на компютъра си.

Goodies: удобен и красиво проектиран интерфейс; голям брой сезонни декоративни елементи.

минуси: недостъпност на много функции без регистрация; трябва да плащат за допълнително съдържание; наличието на реклама в безплатната версия.

Ribbet →

6. FotoFlexer

С отварянето на сайта на FotoFlexer ще видите неописуем, но интуитивен интерфейс с всички стандартни инструменти, ефекти и настройки, които се намират в повечето редактори на снимки. Освен това услугата съдържа много елементи за украса и дори поддържа анимирани стикери. Така че с FotoFlexer можете не само да редактирате статични изображения, но и да запазвате изображения под формата на хифа.

Уви, услугата е очевидно остаряла, което оказва влияние върху скоростта на нейната работа и липсата на известни познати функции. Например, можете случайно да затворите страницата и да загубите работата си, защото FotoFlexer не предупреждава за изхода. В същото време, разработчиците не изискват от потребителите да се абонират.

Goodies: прост, интуитивен интерфейс; безплатно.

минуси: остарял дизайн; ниска скорост.

FotoFlexer →

7. LunaPic

Подобно на FotoFlexer, LunaPic е друг редактор на старата школа. От една страна, той предлага уникални ефекти и възможности за редактиране. Например услугата има много функции за работа с анимация и цвят. Интересно е да приложите историята на промените: виждате списък с миниатюри с ефекта на всяко от техните действия и можете да се върнете към някоя от тях или бързо да отмените всичко.

От друга страна, всички чипове се поставят в старомодния интерфейс с падащи менюта.

Goodies: наличието на уникални инструменти и ефекти; безплатно.

минуси: неактуалния интерфейс; наличието на реклама.

LunaPic →

8. Sumo Paint

Sumo Paint се изпълнява в стила на Photoshop с обичайната лента с инструменти и падащото меню. На ваше разположение са инструменти за рисуване, добавяне на форми, трансформиране, мащабиране, корекция на цветовете и други действия с картини. Изпълнена поддръжка за филтри и слоеве. Ако притежавате Photoshop, с Sumo Paint ще разберете за няколко минути.

Много функции обаче се предлагат само във версия Pro, за която трябва да платите. Всъщност всеки елемент от менюто има една свободна функция, а останалите се плащат.

Goodies: наличието на всички основни и много напреднали инструменти от Photoshop.

минуси: необходимостта да се плаща за допълнително съдържание; наличието на реклама в безплатната версия.

Sumo Paint →

9. Авиация

Aviary е стилен редактор, който умело съчетава усъвършенствано редактиране и ретуширане с модерни декоративни функции. Ако желаете, можете да трансформирате снимката без разпознаване: премахване на несъвършенствата на кожата, избелване на зъбите, коригиране на размера, преследване и цвят. И ако искате да украсите моментна снимка за социални медии, тогава Aviary ви позволява бързо да добавяте стикери, текст и да прилагате ефекти.

Изданията за редактиране са достъпни безплатно. Но ако искате да използвате хранилище в облак, ще ви е необходим акаунт в Adobe и абонамент за Creative Cloud.

Goodies: стилен дизайн на интерфейса; безплатно.

минуси: не е намерен.

Авиация →

Loading...