14 syytä uida

Painonpudotus

Uinnin ilmeisin suotuisa vaikutus on rasvanpoltto. Ja kaloreiden määrä, joita vietät tunnollisen uinnin aikana, on todella valtava. Ensinnäkin monet lihasryhmät osallistuvat työhön kerralla. Toiseksi, kylmä vesi auttaa lisäämään ylimääräistä energiaa. Suurin vaikutus, oppia uimaan perhonen. Tämä on energiaa kuluttava tyyli.

Parempi asento

Monet meistä viettävät suurimman osan päivästä tietokoneeseen. Uiminen voi suuresti parantaa asentoa. Sen lisäksi, että vedessä selkäranka kokee vähemmän painovoimaa, uinti parantaa selän, rinnan ja vyötärön lihaksia. Vuodesta riippuen parhaiten autetaan uimassa selkäpuolella.

Venytetty vatsa

Näyttää siltä, ​​että uinnin aikana jalat ja kädet toimivat ennen kaikkea. Lehdistön lihakset ovat kuitenkin mukana myös työssä. Jotta pumppaat puristusta uimisen avulla, sinun pitäisi mieluummin “delfiinin” tyyli. Mutta muut tyylit auttavat pääsemään eroon rasvasta vatsaan.

Terveet keuhkot ja sydän

Monet ammattiurheilijat alkoivat uransa päästä eroon astmakohtauksista. Välttämätön purjehdittaessa oikea formulaation hengityksen ja kosteaa ilmaa on edullinen vaikutus toimintaan keuhkoihin. Kun harjoitellaan säännöllisesti, uima vähenee sykkeen (45-50 lyöntiä minuutissa levossa), ja samaan aikaan lisää maksimiteho sydämen (200 leikkaukset).

Uinnin hyödyt: terveet keuhkot ja sydän
EpicStockMedia / depositphotos.com

Edut nivelille

Vesi tekee nivelet joustavammaksi. Mutta uinti toimii hyvin paitsi sairauksien ehkäisyssä. Voit uida edes pahenemisvaiheessa: jäähdytys lievittää kipua ja sileät liikkeet vaikuttavat hierontaan.

Parantaa verta

Jopa yhden uinnin jälkeen verikoostumus muuttuu merkittävästi paremmaksi: punasolujen määrä ja hemoglobiinin taso kasvavat. Mitä voimme sanoa säännöllisen koulutuksen positiivisesta vaikutuksesta altaaseen.

Vaihtoehtoa kuntosalille

Uima-allas voi olla erinomainen vaihtoehto näinä päivinä, kun sinulla ei ole tarpeeksi voimaa harjoittelemaan kuntosalilla tai et halua juosta sateessa. Lupaile itseäsi, että et ole uupunut, vaan vain uimaan mukavassa tahdissa. 5-10 minuutin kuluttua rennosta jäädä veteen, sinulla voi olla voimaa käyttää täysin. Ja jos ei, älä unohda itseäsi: se on parempi kuin mikään.

Digitaalinen detox

Jopa kuntosalilla ja juoksumattoilla monet eivät kuulu älypuhelimeen. Uima-altaassa et ole käytettävissä myös puhelut. Vähintään tunti et tarkista postia ja lukumäärää tykkää Instagramissa.

Hellävarainen koulutus

Uima sopii hyvin toipumiseen loukkaantumisen jälkeen tai aivan liian suuren stressin jälkeen. Myös uiminen täydentää täydellisesti juoksuohjelmaa, mikä edistää lihasten nopeampaa palautumista kuin lepopäiviä ilman fyysistä rasitusta.

Lisääntynyt älykkyys

Liikkuminen vedessä vaatii erityistä koordinointia, ja voimakas hengitys voimakkaan uinnin aikana kyllästää veren hapella. Jotta voit käydä uima-altaalla, tehnyt sinusta älykkäämmäksi, uimaan eri tyylejä nopeasti.

Rentoutuminen kovan päivän jälkeen

Veden ääni helpottaa jännitystä ja häiritsee ongelmia. Hyödyllistä hermostoon vaikuttaa myös alempi veden lämpötila. Jos päivän jälkeen et voi rentoutua, ja yöllä et voi nukkua pitkään, mennä uima-altaaseen iltaisin. Rentoutumiseen, uimaan yksinkertaisilla tyyleillä – rintareppu tai selkä.

Uimisen käyttö. Rentoutuminen kovan päivän jälkeen
mjth / depositphotos.com

karkaisu

Vedenkäytön positiivinen vaikutus immuniteettiin tunnetaan hyvin. Mutta päättää jääveden kaatamisesta tai kontrastisuihkusta ei ole niin helppoa. Mutta uima-altaassa kylmää vettä pidetään melko luonnollisesti, samat sammutusvaikutukset.

Taistelevat kiusaukset

Joskus illalla vain ei ole tarpeeksi voimaa taistelemaan huonoilla tavoillaan. Uima voi olla sinun uskollinen avustaja. Ensinnäkin se kestää vähintään tunnin ajasta. Toiseksi uimisen jälkeen mielialasi on taatusti parantunut, ja ylimääräisessä kakussa tai lasillisessa viiniä ei yksinkertaisesti tarvita.

Viihde koko perheelle

Uima on urheilu, joka on saatavilla milloin tahansa. Alkuvuosina lapset nauttivat olevansa altaassa. Ja vanhuksille uiminen on ehkä turvallisin tapa pysyä kunnossa. Siirry uima-altaaseen koko perheen kanssa!

Loading...