8 най-добри kvadrokopterov по версия Lifhaker, които не трябва да се регистрират

Законът, регулиращ полета на безпилотни летателни апарати, влезе в сила на 30 март тази година и стана наистина черен ден за любителите на радио-контролираните играчки и модели. Полетът в градската зона може да доведе до значителни глоби. Видеоклипове в интернет – също. Но това е в лоша ситуация.

Действията на правоприлагащите органи при липсата на пълна правна основа в тази област са непредсказуеми. За известно време е необходимо да се ограничим самолетите или да получим официално разрешение (ние ще говорим за това в следващия материал). Ако и двете опции не са подходящи, можете да закупите устройството по-лесно 250 грама, защото те могат да се използват навсякъде, с изключение на местата, където фотографията и видеозаписа са забранени изобщо. Днес ще говорим за тях.

Syma X5C

Syma X5C
kvadrokopterpro.ru

Един от най-популярните квадрокоптери все още е в бизнеса. Теглото на последната му модификация на C-1 с подобрена камера и характеристики на полета е само 100 грама, така че можете да летите без страх. Но Syma X5 е заслужено считан за най-добрия дроу за начинаещи начинаещи. Това е траен хеликоптер с висококачествен монтаж и добър дизайн, евтини консумативи, достатъчен диапазон и скорост, добра стабилизация и управляемост. Ще издържат паданията, които са неизбежни за начинаещи, и опитни собственици ще направят много трикове. Има и модификация, която превежда видеото в конзолата (FPV). В допълнение, Syma X5 има много много евтини клонове.

Купете за 45 долара →

Yizhan Tarantula X6 / JJRC H16

Yizhan Tarantula X6 / JJRC H16
remotercdrone.com

Почти пълен аналог на Syma X5, но с една много важна характеристика: мощността на двигателите на това устройство е достатъчно, за да вдигне камерата за действие, фиксирана към дъното на корпуса. Той има малко по-голям размер от Syma X5 и тежи 200 грама (с камерата получавате само максимално допустимите 250 грама). На този модел е много лесно да намерите всички аксесоари. Управляемостта и качеството на строителството също ни позволяват да препоръчаме този quadopter не само за лесно забавление, но и за обучение, преди да купуват по-сериозни устройства.

Купете за $ 51 →

Cheerson CX-33

Cheerson CX-33
blog.banggood.com

Много интересен хексакоптер (шест винта), построен според трикоптерния модел (три носещи греди). Подобно технологично решение прави CX-33 по-стабилен, високоскоростен и товарен. Тя може лесно да повдигне камера с лесна за действие, но с нея вече значително ще намалее времето за полет. На борда на дросела има собствена 2-мегапикселова камера, чиито размери позволяват замяната му с лека камера за безпилотни устройства. Теглото на този модел в конфигурацията на FPV е само 152 грама, така че можете да летите безстрашно над всички разрешени територии.

Купете за 45 долара →

JXD 510W

JXD 510W
dronehobby.wordpress.com

Евтин FPV-quadrupter с тегло 155 грама. Сред предимствата на този конкретен модел е удобният дизайн, богат пакет (пет батерии наведнъж), по-дълъг полетен разстояние от CX-33. Може да се превърне в грандиозен подарък. При избора между него и Тарантула, разбира се, си струва да бъде избран последният. Но JXD за сметка на по-модерен пълнеж може да бъде приятно изненадан по време на полет. Има две версии: W има дистанционно управление със собствен екран, а в G конзолата е снабдена с крепеж за смартфона.

Купете за $ 55 →

XK X250

XK X250
thedronefiles.net

Малък дроун (само 100 грама) от производител, известен в тесни кръгове. Това е FPV приемник на популярния XK Alien (комплектът за излъчване е включен в комплекта). Според уверенията на рекламните брошури това е спортен хеликоптер – всъщност скоростта и контролът на височината. В допълнение, той има отличен дизайн, добро време за полет, добре настроена електроника. Тя може да бъде контролирана от професионално оборудване Futaba, така че е подходящо за ежедневно обучение, ако летенето на големи устройства е ужасно (или подобен преход се планира в бъдеще).

Купете за $ 60 →

JJRC X1

JJRC X1
techlar.weebly.com

Най-трудното устройство в нашата колекция е 250 грама! Максимално допустимо тегло. Но това е едно от най-леките и най-малки устройства с безчетков мотор. За Ваша справка: двигателите от този тип осигуряват висококачествен полет и товароносимост. Съответно, всички характеристики и стил на управление са фундаментално различни от по-леките устройства (и много по-тежки такива като Wltoys V666). Може да повдигне до 50 грама допълнително тегло – достатъчно, за да използвате комплекта FPV от Syma (с който контролно оборудване е съвместимо) или твърд кабел Xiaomi Yi.

Купете за $ 106 →

Cheerson CX-10W

Cheerson CX-10W
china-gadgets.de

Малка стая (15 грама) с видео и Wi-Fi. Последното, между другото, се използва не само за прехвърляне на изображения в реално време, но и за контрол на дрони. Тя може да бъде в дланта на вашата ръка, летяща в безветрено време на разстояние до 15 метра от мениджъра на смартфон или таблетка (добре, или колко енергия има предавателя на устройството). Най-малката, най-евтината, така че е идеална за развлечения за големи и малки фенове на полетите.

Купете за $ 26 →

Hubsan X4

Hubsan X4
www.all-battery.com

Поставена на дланта на китайско копие на един от дроните на френската компания Parrot. Тежи само 50 грама, има вградена камера, FPV, интересен дизайн. За полети по време на ветровито е трудно, но като малка играчка в слаб вятър или на закрито – отлична възможност. Пратените потребители могат да променят модула на фотоапарата.

Купете за $ 60 →

Какво да избера?

Когато избирате устройство, трябва да погледнете в чантата и да разгледате всички опции. По мое мнение идеалното, но скъпо придобиване в този клас може да бъде JJRC X1 – безчетковият двигател е надплатен. Ако не искате да харчите много пари, едва ли може да намерите нещо по-интересно от Тарантула или Сима Х5.

И накрая малко съвет: когато купувате, не използвайте услугите на “Post of Russia”, свържете се с алтернативните транспортни компании, за да избегнете възможни усложнения и ненужни проблеми с митническото оформяне.