9 Полезни аксесоари за вашия MacBook

Не е тайна, че ние обожаваме хардуера и принадлежностите на Apple, които го правят още по-добре. Стикери, корици, стойки за MacBook – как в този сорт да намерите нещо наистина заслужава? Добра новина: Hongkiat избра 9 отлични аксесоари за вашия MacBook.

Този път става дума за онези полезни неща, които улесняват употребата на вашия MacBook: ви помагат да се справите с повтарящите се кабели, да спестите място на работния плот и да разрешите проблеми, които са познати на всеки собственик на MacBook. Ако имате идеи, а не да допълвате този списък – споделете с нас в коментарите.

1. Сладък мини-шофьор

готин

Ако смятате, че 128GB или 256GB е твърде малък, обърнете внимание на Nifty MiniDrive. Допълнителни 64 GB са поставени в слота за SD карти. Докато конвенционалните SD карти се открояват за своя край, Nifty използва MicroSD, за да се впише перфектно във формата на MacBook. И също така се издава в различни цветови решения. В момента Nifty MiniDrive е съвместим само със стари модели на MacBook Pro, Retina и Air. Подкрепа за моделите от края на 2013 г. се разработва.

2. ZenDock

zendock

ZenDock е кабелен мениджър, който веднъж завинаги ще се отърве от реда на отегчените проводници, които са заели вашето бюро. Има FireWire, USB, Ethernet, Mini Display Port, микрофон и аудио изход и всичко това е единственият кабел!

ZenDock все още е подходящ само за стария MacBook, разработването на кабелен мениджър за моделите MacBook Pro от края на 2013 г. ще започне в близко бъдеще.

3. Snuglet

snuglet

MagSafe е направен по такъв начин, че да се отделя много лесно. Понякога е твърде лесно. Например, ако използвате лаптоп, лежащ на леглото – едно неловко движение и захранващият кабел изпада.

Snuglet е малко метално устройство, което се включва в съединителя за захранване на MacBook и не позволява кабелът да се изключи, докато не го искате. Можете да премахнете Snuglet с помощта на щапелни на снимката по-горе и използването му не влияе по никакъв начин на мощта на MacBook.

4. LapTuk Pro

LapTuk-2

Друг начин за организиране на работното пространство, ако използвате MacBook с монитора. Пълно металният стенд LapTuk Pro ви позволява да скриете MacBook вътре в него, така че не заема никакво място на масата. Мониторът е разположен отгоре и е още по-удобен за използване.

5. LandingZone

landingzone

LandingZone е настолна докинг станция, която решава проблема с “разкъсването” на различни кабели, когато искате да свалите лаптопа от масата. Всичко, което сте свързали, остава свързано, докато не се върнете.

LandingZone в най-скъпата конфигурация има 4 SuperSpeed ​​USB 3.0 порта, ключалка Kensington, Mini DisplayPort и Ethernet. Замъкът Кенсингтън няма да позволи на никого да отвори вашия MacBook, ако не сте наоколо.

6. Хендж докове

хендж

HengeDocks – друг щанд, който ще спести място на работния плот, ако работите с външен монитор. MacBook се намира вертикално, удобно е да се получи и да се върне, а самата поставка изглежда много стилна и необичайна.

7. DualHead2Go

dualhead2go

Ако работите с няколко монитора, Matrox DualHead2Go е подходящ за вас. Устройството използва конектора Thunderbolt за свързване на два допълнителни монитора (в крайна сметка получавате до 3 екрана). Малка кутия се зарежда чрез USB и доставя 2 монитора с разделителна способност 1920 × 1200.

8. Матрак

mtower

mTower е друго решение за тези, които искат да спестят място на работния плот. Щандът заема до три пъти по-малко място от MacBook. В “окачено състояние” всички конектори и проводници функционират стабилно и, което е важно, mTower е направен от анодизиран алуминий и охлажда лаптопа ви по време на работа.

9. PowerCurl

powercurl

От една страна, дължината на кабела за зареждане за MacBook е плюс, тъй като може да бъде включена в изход, който е достатъчно далечен. От друга страна, тази дължина го прави по-малко преносим. PowerCurl е просто и ефективно решение на проблема. Макарата за съхранение на адаптера и жиците се предлага в два цвята – сив и син.

***

Избрали ли сте подаръци за новата година за познати собственици на MacBook или сте се погрижили за нещо за себе си? Кажете ни в коментарите какви аксесоари харесвате и кои – не много.

(Via)