Преглед на Xiaomi Mi Sports – безжични спортни слушалки за $ 25

дизайн

Сяоми Ми Спорт

Отново рискувам да съм прекалено ентусиазиран, но наистина харесвам новите продукти на Xiaomi. Слушалките Mi-Sports в канала не са изключение.

Дизайнът е две капсули, свързани с гумирана жица. Излишъкът се премахва с помощта на държач с лого. Ефектът на паметта е налице, но телта не се заглъща от слана, не се счупва и се държи много добре за бюджетното устройство.

Xiaomi Mi Спорт: конзола

От дясната страна на кабела има едно-бутонно дистанционно управление с микрофон. С него можете да приемете или отхвърлите повикване, да включите аудиоплейъра или да поставите музика на пауза.

Капсулите са украсени с метална вложка в стила на първия Mi Band. Една от тях дори скрива един и същ светодиод, който служи като индикатор за свързване на слушалките към устройството.

Xiaomi Mi Спорт: Дизайн

Всяка от капсулите е малко по-тежка от първата Mi Band, но много по-голяма. Отстрани на ухото има допълнителни ръстове – това е аудиосистемата. Самите капсули крият електроника и батерия.

Xiaomi Mi Sports: аудио система

Правилната капсула е функционална. От една страна има бутони за смяна на силата на звука, а от друга – microUSB порт, затворен с гумена запушалка.

Лесна употреба

Слушалките приемат носенето на бухалката. Заусината е твърда, изработена от пластична пластмаса. Оформената акустична камера осигурява допълнителен контакт с ухото. В противен случай цялата слушалка ще виси на ухото.

Xiaomi Mi Sports: чаши за уши

Въпреки че този вариант Xiaomi предвижда също. Mi спортни подложки са по-дълги от стандартите, използвани за хибридни или бутални.

Целият дизайн осигурява удобно носене за всякакъв размер на ушния кант. Подходящи за мъже и жени: в комплекта има три размера на чашките за уши.

Xiaomi Mi Sports: лекота на използване

Дължината и дизайнът на слушалката ви позволяват да носите слушалката, която не е напълно вкарана в ушния канал, което е удобно, ако искате да чувате околните звуци.

Възглавничките за уши осигуряват добра звукоизолация. Мек, силен. За съжаление, поради приятната си груба текстура, мръсотията се събира и не се почиства добре.

Качество на звука

Безжичните слушалки дори от най-известните производители рядко осигуряват качество на звука, сравнимо с кабелните аналози, каквото и да пишат в редица отзиви. Mi Sports не е изключение. Но има сериозна обосновка: тя е аксесоар оптимално оптимизиран за активни отдих, спортни и шумни пространства. Основната цел на устройството е да осигури удобство и музикален фон.

Първо за доброто. Xiaomi Mi Sports има много високо ниво на звука. Достатъчно дори в метрото или друг обществен транспорт. Гласовото предаване и в двете посоки е достатъчно за всякакви сценарии на използване: както в транспорта, така и в тишината на парка.

Сега за недостатъците на звука. Звукът на спортните слушалки Xiaomi е бас, доста светъл. Но високите честоти са осезаемо недостатъчни, а еквалайзерът спестява само частично. Разбира се, звукът не може да се нарече мрачен и мръсен – звуков, пълен. Но липсата на подкрепа за aptX върши своята работа.

В сравнение с основен конкурент в лицето на Meizu EP-51 Xiaomi слушалки звучи по-изгодно: не много бас, звукът по-звучен и чист. Но най-важното е, че класическото кацане ви позволява да усетите музиката, включвате самата ухо в процеса на възпроизвеждане. Слушалките Meizu имат нестандартен подход, който не позволява на ушния канал да работи и разстоява звука от слушателя.

Живот на батерията

Xiaomi Mi Sports: работно време

Производителят заявява, че времето за работа на слушалките Xioami Mi Sports е 7 часа. Това обаче не посочва режима на работа. Тестването показа следните фигури:

 • режим на готовност – 10 часа;
 • малък обем (тиха стая, апартамент) – 7 часа;
 • среден обем (офис, фитнес зала без музикален съпровод) – 6 часа;
 • голям обем (уличен, обществен транспорт) – 5 часа.

Телефонните разговори практически не съкращават работното време.

Свързване и съвместимост

Xiaomi Mi Sports работи с всички устройства, оборудвани с Bluetooth. Протоколът за собственост на слушалките съответства на версия 4.1, но обратната съвместимост позволява да се използва за протоколи с по-ниска версия.

Няма ограничения на хардуера на платформата. Mi Sports може да се превърне в спътник за устройства, базирани на Android и iOS. Бележници и настолни компютри на Windows също не са изключения.

Резултати: удобен аксесоар за всеки ден

Преглед на Xiaomi Mi Спорт

Проведеното тестване показа, че първата безжична слушалка Xiaomi, наречена Mi Sports, може да се счита за успешен модел. Сред своите предимства:

 • измислен дизайн;
 • стилен външен вид;
 • удобно кацане;
 • добро работно време.

Тъй като устройството принадлежи към по-ниския ценови сегмент, все още има недостатъци:

 • пълна шумоизолация;
 • големи размери;
 • звук със средно качество;
 • липса на поддръжка на aptX.

За $ 25 (с купона XMWV), Xiaomi Mi Sports просто няма конкуренти на марката. Това е отлично устройство с ниска цена, по-музикално от Meizu EP-51 за $ 28 (с талон MeizuEPS).