Milyen termékeket visel veled egy kempingtúrán?

Először is, ez a cikk érdekes lesz azoknak az olvasóknak, akik gyalogos vagy kerékpáros túrákon mennek tovább, és szeretnék valamilyen módon diverzifikálni az ételüket. Ugyanakkor nem készek sok pénzt költeni különleges gyári koncentrátumokra és száraz keverékekre, és nem szabad lusta semmit tenni a saját kezükben.

Az élelmiszerek szervezésének bonyolultságát a terepi körülmények között több tényező határozza meg.

  1. Az élelmiszernek magas minőségűnek kell lennie, azaz tápláló, egészséges, vitaminokkal telített. Utazás közben az emberi test szélsőséges fizikai erőfeszítést tapasztal, így nagyon fontos, hogy teljes mértékben kitöltse az energiaveszteséget. Ellenkező esetben egy személy nagyon gyorsan elkezd érezni az érzelmi állapot erősségének és romlásának csökkenését.
  2. A termékeknek elég könnyűnek kell lenniük. Tudod, persze, napridumyvat magad számos különböző ételeket, de ne feledje, hogy az összes hozzávalót nekik kell folytatni a pumpa.
  3. Biztosítani kell az ellátás biztonságát. Különösen ez vonatkozik a forró évszakban történő utazásra, amikor néhány termék szó szerint néhány óra alatt elrontja magát.
  4. Az ételek változatosak. Egyetértek azzal, hogy egy egész vagy két hétig kizárólag pörköltek és szendvicsek fogyasztása nem sok örömet okoz.

Az ilyen feltételeknek megfelelő termékek megtalálása nem könnyű, de mégis lehet. Különösen, ha kis erőfeszítéseket teszel, és mindent előre vigyázol. Ez az, amit tehetsz a túra elkészítésekor, hogy képesek legyenek finom és egészséges ételek készítésére.

Zöldségek és gyümölcsök

A tapasztalt turistáknak sem kellő figyelmet fordítanak a zöldségekre. És hiába hiába. Saját tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy zöldségek, amelyek a tábor ételét hasznosnak, ízletesnek és változatosabbá teszik. Érdemes még egy triviális “Mivina” -hoz hozzáadni egy kis hagymát, sárgarépát és zöldséget, és ez egy kedves házi levé válik.

Természetesen nem ösztönözném arra, hogy zsákokat, sárgarépát, burgonyát és hagymát hordjon. Csak meg kell száradnod a szükséges mennyiségű zöldséget: szinte súlytalan leszek, és ötször kevesebb helyet fog elfoglalni. Például a szeletelést, szárítást és csomagolást követően a káposzta átlagos fejét a teniszlabda mérete és súlya hasonlíthatja össze.

A szükséges zöldségeket darabokra, szeletekre vagy szalmákra kell apróra vágni, majd vékony rétegbe helyezni egy sütő tálcán és küldeni a sütőbe. A 6-10 órán belül kb. 40-60 ° C hőmérsékletet kell tartani, és állandó légáramlást kell biztosítani, amelyre a modern elektrogákban különleges rendszert alkalmaznak. Ha hagyományos gáztűzhelyet használ, hagyja nyitva az ajtót. És ne felejtsd el, hogy időnként vegyél a zöldségeket.

Káposzta, hagyma, sárgarépa, paprika, cékla tökéletesen tolerálja a szárítást és a méret 3-5-szeres csökkenését, miközben megőrzi az ízt és a vitaminokat. A kampányban csak egy csipetnyi szárított zöldséget kell felmelegíteni a forró vízbe, és szó szerint a szemed előtt vízzel telítettek, megduzzadnak és gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek a frissekből.

pörkölt

A Tushyonka elengedhetetlen termék minden turisztikai kampányban. Azonban az üzletek által kínált lehetőségek nemrég olyan elkényeztetettek lettek, hogy egyszerűen lehetetlen megvásárolni őket. Leggyakrabban a konzerv hús fedése alatt kínos farkasok, paták és ismeretlen állatok belső szervezeteinek kínálatát kínáljuk fel, amelynek nincs joga a “pörkölés” büszke nevének nevezni.

Az egyetlen módja, hogy magadnak főzött húsokat főzz. Ezt egy régi nyomócsészében csinálom, de ugyanazt a dolgot reprodukálhatja egy modern multivárkában. A készüléktől és az ízlésektől függően a recept jelentősen eltérhet, ezért úgy gondolom, nincs értelme lépésről-lépésre útmutatót adni: elég részletes receptek vannak az interneten. A legfontosabb dolog az, hogy főtt sertés, marhahús vagy csirke tushyonka biztosan jobb, finomabb és természetesebb, mint eladni a boltokban. És sokkal olcsóbb.

Különös figyelmet kell fordítani a késztermék csomagolására. Nyilvánvaló, hogy az üvegtálak nem alkalmasak túrázásra. Ezért a háziállat csomagolásának műanyag dobozokban kell lennie, szorosan lezárt fedéllel. Kiszerelésüknek kicsinek kell lenniük, mivel egy már nyitott dobozban a konzervdoboz nagyon gyorsan romlik a hőben. Ha a fedelet hermetikusan lezárják, akkor a kanca biztosan túlélni fogja a túra végét.

keksz

Ha egy ritkán lakott területre megy, előbb-utóbb kenyeret fogsz fogyni. Kiváló helyettesítője öngyártott keksz. Az elkészítéshez egy csomag vajat vagy vajat kell darálnia liszttel. Ezután adjunk hozzá egy kevés vizet vagy tejfölt, hogy hűvös tésztát kapjunk. Vékony réteggel tekerjük és négyzetekre vágjuk. Sütjük a sütőben, amíg aranybarna.

Energia oszlopok

Energia bárok – ez egy rendkívül kényelmes turisztikai élelmiszer, amely akkor jön a mentés azokban a pillanatokban, amikor nincs sok idő, vagy túl lusta főzni. Ezek egyszerűen gyárthatók, kis helyet foglalnak el, és nagyon, nagyon ízletesek.

Túrázás

Ezek előállítására van szükség különösen a szárított gyümölcsök (aszalt szilva és a szárított sárgabarack) és diófélék és magvak (dió, mandula, mogyoró, kesudió, szezámmag, és így tovább). A bár a felsorolt ​​termékek bármelyikét tartalmazhatja bármilyen lehetséges kombinációban és arányban: ne féljen más lehetőségeket kipróbálni. Meg kell őrölnie a keverőben lévő összes összetevőt, majd hozzáadja a zabpehelyet, a sűrített tejet, és keverje össze ezt a keveréket. Az így kapott tésztaszerű anyagot egy sütő tálcára helyezzük és 20-30 percig a sütőbe tesszük. Ennek eredményeként megszárad és megszilárdul. Ezután ezt a süteményt közvetlenül egy sütőlapra vágjuk kb. 100 gramm súlyú rudakba, és csomagoljuk.

Éghető keverék

Ez a név a saját termelésünk tápláló keverékét adta rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően. Rendkívül hasznos és vitamintartalmú termékekből áll, amelyeknek köszönhetően tökéletesen feltölti erejét a fáradtság pillanatában.

Annak érdekében, hogy ez a mágikus elixír a vivacity szüksége lesz a szilva, szárított kajszibarack, dió, méz és citrom. Mindez keverékben keveredik és összekeveredik. Ennek eredményeképpen nem egy nagyon finom, barnás ragacsos masszát kapsz, amely azonban kiváló ízű, és nagyszerű a snackinghez.

Loading...