Válaszok 5 népszerű kérdésre a külföldre költözéssel kapcsolatban

Nemrég kaptam ezt az üzenetet. Nem ez az első alkalom, hogy az emberek érdeklődnek attól, hogy miként élhetnek és dolgozhatnak külföldön.

Üdvözlet! Ismét nem tudom, hol kezdjem. Megpróbálom elmagyarázni. Októberben Egyiptomba repültem, és valamilyen oknál fogva ez az utazás minden elképzeléseimet az élet, a karrier és az akartam. Új felismerés jött rá, hogy a rossz dolgokra pazaroltam az idejét. Mindig is szerettem a tengert, és most biztosan tudom, hogy mellette akarok élni, de még nem tudom, hol kezdjem. Minden nap csak erre gondolok … Elhagyni, menni, elhagyni. Tudom, hogy Baliba költözött. Mondja meg, ha nem nehéz, hol kezdjem? Vannak barátai? Hogyan találtál munkát? Már megváltoztattam három várost, és tudom, hogyan kell új városokra költözni. De ez Oroszországban van. Amikor elmozdulsz, van egy világos terv, és cselekedjetek, és a külföldre költözésre nem tudom ezt a tervet megvalósítani. Csak azt akartam dönteni, amit akarok. És mi a következő? Miért ilyen félelem? Végtére is, nem kell mindent elhagynom, és mindent meg kell kezdeni a semmiből. Kételkedtél?

Julia

Menjünk. Először is kitaláljuk, miért kell elmozdulnod. Ha szereted a tapasztalatok, a fáradtság, vagy a vágy, hogy változtatni, hajtsa végre a következő … Válassza ki a helyet, ahová mozgatni, hogy egy nyaralás a saját költségén 1-3 hónap, és ez jobb -, hogy elfogadja a rendező, hogy működni fog távolról, hogy ki a turista vízum, és menj. Ügyeljen arra, hogy béreljen egy lakást, ne szállodai szobát. Vásároljon termékeket egy helyi üzletben, kommunikáljon a szomszédokkal, otthon készítse el. Élj el ugyanúgy, ahogy otthon élsz. Menjen haza későn, hívjon orvost, nyisson egy számlát egy helyi banknál. Gyűjtsön össze minden nap annyi hasznos információt, amennyit csak lehet, tapasztalatokat szerezz. Vegye figyelembe a költségeket, becsülje meg az életszínvonalat.

Lehet, hogy egy hónap alatt, akkor üvölteni és megérti, hogy otthon nem rosszabb életük jobb, ha hagyjuk a nyaralás évente egyszer egy pár hónap, és tele van energiával, hogy menjen haza.

Az a tény, hogy sokan nagyon fáradt, ezért úgy vélik, hogy meg kell mozgatni. Ellenőrizze a startot, szóval vagy nem. Ez sok pénzt, idegeket és időt takarít meg.

Ha a mozgásba vetett bizalom teljes, akkor győződjön meg róla, hogy már elért valamit a hazájába, akkor valamit keresett. Könyörgöm: ne hagyja el a lyukat a zsebében. Oroszországban például most számos módja van, hogy a pénz, és tekintettel arra, hogy a válság söpör amatőrök mocskos seprű, nyitott eddig soha nem látott lehetőségeket a fejlődés az üzleti vagy munka egy nagy cég.

Ez volt az előjáték, és most elmondom Julia konkrét kérdéseit.

Mit kezdeni?

Először is, olvasd el azt, amit fent írtam. Óvatosan.

Ha a mozgás vágya marad, akkor döntse el: az első utazás több mint két hónap lesz. Ha igen, kaphat egy hat hónapos szociális vízumot az indonéz nagykövetségen otthon. Ha kevesebb, akkor jöjjön és kapjon vízumot a helyszínen, közvetlenül a repülőtéren. A vízum egy hónapra ingyenes. A fizetett költségek 35 $, és egy másik hónapra meghosszabbítható 50 USD az ügynökségnél.

Fénykép írta: Deny Jablonskiy (@jablonskiy)

Működik ilyen módon a szigeten, kövesse a népszerű Facebook közösségeket a Bali-ról. Néha szörfözik az iskolákat és a többieket a munkáról, de tárgyilagosan nem sokan vannak, a fizetések kicsiek. Ennek fő oka, hogy a helyi alkalmazottak fizetése teljes áron körülbelül 200 dollár. Készen áll a versenyre? Egy másik probléma az, hogy a cégnek körülbelül 1500-2.000 dollárt kell költenie ahhoz, hogy féléves munkahelyi vízumot biztosítson Önnek. Vagyis még nem kezdett dolgozni, és a vállalatnak már pénzt kell fizetnie rád. Ráadásul egy ilyen munkás vízum több hónapra is megtörténik, és szükség van egy másik országba való repülésre annak érdekében, hogy dokumentumokat küldjenek a nagykövetséggel. Amíg a vízum megtörténik, lehetetlen dolgozni.

Senki sem tiltja meg a munkáját engedély nélkül, de nagyszerű esélye van lenyűgöző bírság megszerzésére és Indonéziából deportálni. És nem tény, hogy visszavonulnak.

Számomra az ideális lehetőség a freelancing vagy a távoli munka. Élvezze a szigetet, enni, szörfözhet és távolról dolgozhat otthon vagy bárhol. Nagyon irigylem a srácokat, akik pontosan itt élnek. Fiatal nők. A korban az internet nem működik az internet – szánalmas látvány.

Vannak barátai?

Igen, voltak ismerős srácok, akik tényleg sikertelenek és csalók voltak. Kihasználva a bizalom és a türelem vparili drága villa, megkeresett pénzt gyűjt jutalékok őrült, bárhol is jelenik meg nekik, és még megpróbált vparit föld, amely nem létezik. Sajnos elég sok ilyen karakter van a szigeten. Ezért jobb, ha elmész, a helyszínen már kapcsolatok vannak a helyi közösséggel és a külföldiekkel. Légy egyedül, és ne felejtsd el az éberséget.

Hogyan találtál munkát?

Nem keresett munkát. Moszkvában volt elég dolgom, ami a csapatomnak köszönhetően távolról tudtam irányítani. Szabadidő alatt tanítottam az embereket DJ-t a szigeten, és egy évig jó kapcsolatokat szerzett mind az orosz közösségben, mind a helyi közösségben. A nagyon komoly politikusok, ügyvédek és üzletemberek gyermekeit tanulmányozták és jó barátok maradtak. Sokkal többet tett, mint ő, de végül megállt azon a ponton, ahol elindult. Vezényelnek a moszkvai üzletekben, néha egyedi előadást adok a produkcióról és DJ-ről, zenét írok és teszek közzé. Az egyik diákom azt a vágyat fejezte ki, hogy bekapcsolódjon az iskola egyik ágába, most pedig segítek neki abban, hogy létrehozzon egy rendszert, amely minden szép és minőségi. De ez inkább a lélekre, nem pedig néhány komoly bevételre.

Fénykép írta: Deny Jablonskiy (@jablonskiy)

Ó, igen, majdnem elfelejtettem. Szívesen beszéltem a szigeten. De ez a foglalkozás sok energiát és energiát igényel, és kevés pénzt hoz. Ráadásul 1500 dollárral dolgozó vízum is komolyan veszít egy zsebben, de anélkül, hogy a DJ-nek dolgoznia kellene, nagyon óvatosan kell DJ-t. Nagy esély van arra, hogy deportálják az illegális kereskedelmi tevékenységeket.

Kételkedtél?

Nem, nem akartam maradni, csak pihenésre repültem. Aztán kicserélte a jegyet, megmaradt a második hónapban, kiadta a villa egy évet, és összeütközött a robogón. Ennek eredményeképpen két hónapot töltött Moszkvában, mankóján a szigetre visszatért, és két hónappal később megtanulta újra járni. (Hála a családomnak, elhagyott engem, kedvesem.) Ezért a Balin átmenni, a romantika nem elég. Volt nehéz elválás az én ex, ismerősök, hogy találkoztak, kiderült, hogy csalók, bukott a kerékpár, nem működött, és így tovább. De amikor visszatértem, minden úgy ment, mint az óramű. Különösen, amikor megtanultam járni. Tudja, a négy hónapos mankók annyira frissesek. Örvendsz minden apró dologban: hogyan lehet csak sétálni magaddal.

Ezért nem volt kétség. Bali előtt már Spanyolországban és Bulgáriában tapasztaltam a rendes életet. Őszintén, Bali annyi pillanat én nem szeretem, de költözés után a terület Canggu folyamat ment tovább vidáman, és most boldog vagyok itt minden nap, mint egy gyerek. Van egy kerékpár, nagyszerű, szörfdeszka, szerettem egy számot – korábban ezt csak álmodtam.

Miért ilyen félelem?

Mert nincs pénz. Mivel a kényelmes zóna jó, és a változás a kiutat ebből a zónából. Mert van néhány ember, aki venné a kezét, és azt mondta: „Baby, gyere, ne félj. Minden rendben lesz, ígérem.

Szóval, mit tegyek:

  1. Egy-két hónapig élni a kívánt országban.
  2. Optimalizálja az aktuális munkát egy távoli úton, vagy újabbat kezel.
  3. Pénzt takarít meg.
  4. Visszatérési terv készítése, nehogy otthont égessen.
  5. Miután összegyűjtött egy korábbi idegenforgalmi élményt, alapos elmozdulást tervez.