20 vinkkejä loistavien laukausten luomiseen huonoissa sääolosuhteissa

Jos katsot ikkunasta aamulla ja sateita, älä lopeta suunnitelmia viettää päivän kameran kanssa: sade on erinomainen avustaja uusien valokuvista.

Jos tulit ammuntapaikkaan ja huomasi, että se on peitossa paksussa sumussa, ota huomioon, että olette onnekas!

Jos polku johon olet pitkään suunnitellut ottamaan kuvia, huomaat että taivas kiristetään pilvet, ajattele mahdollisuuksia esittämä nämä sään muutoksista.

Jos onnistut virittämään positiivisesti, maisemakuvat tulevat mielenkiintoisemmiksi ja täydellisemmiksi. Valokuvaaja, joka valittaa, että sää ei ole hänen puolellaan, vain unohtanut hänen mahdollisuutensa. Sää vaikuttaa maiseman tunnelmaan. Siksi mitä sääolosuhteet ovat epätavallisempia, sitä upeammat kuvat saadaan.

Kuva huonoissa sääolosuhteissa
xload / Depositphotos.com

Poistamme myrskyiset maisemat

Kiinnittämällä sää maisemakuviin voit välittää enemmän tunnelmaa. Tämä pätee erityisesti myrskyiseen taivaaseen: aina johtaa heijastumiseen.

William Turner, joka tunnetaan merimaisemistaan, väitti, että luodakseen maalauksen “viimeinen laiva” rohkea “, hän sitoutui aluksen mastoon keskellä myrskyä. Emme ehdota tällaisten äärimmäisten toimenpiteiden toteuttamista, mutta halukkuus kokeilla elementtien voimakkuutta voi antaa sinulle paremman kuvan valokuvataidosta.

Kuinka myrskyt muodostuvat

Myrskyt muodostuvat, kun matalapainealueesta ilmenee korkeapainealueen ympäröimä, jolloin pilvet paksuuntuvat. Maapallon pinnan lämpötila nousee ja lämmittää puolestaan ​​suoraan sen yläpuolella olevaa ilmaa. Hän nousee, ja kylmä ilma ylhäältä laskeutuu. Konvektioprosessi käynnistyy. Mitä lämpimämpi ilma on, sitä korkeampi se nousee ja muodostaa upeita kumulonimbus-pilviä.

Millaisia ​​kohtauksia on valittava myrskyinen taivas

Kaikki maisemat ovat kauniita omalla tavallaan, mutta jotkut ovat parempia kuin toiset. Jos nousevat pilvet ovat erityisen vaikuttavia, tekevät niistä keskeinen valokuva-aihe ja anna edustalle toisen roolin. Voit tehdä tämän tekemällä horisonttirajan alla.

Usein näyttää täydellisesti maiseman, jossa on selkeä horisontti. Jos haluat sisällyttää objektin kokoonpanoon, varmista, että se näyttää riittävän pieneltä suhteessa taivaaseen.

Jos on tuulta, käytä sitä tehostaaksesi vaikutusta: pitkät hiukset tai löysät vaatteet lepattaen tuulessa, lisää aina draamaa.

Kuva huonoissa sääolosuhteissa
nejron / Depositphotos.com

1. Poispäin suihkeesta

Jos valokuvaat rannalla myrskyisellä säällä, ryhdytä toimenpiteisiin kameran suojaamiseksi roiskeilta. Ole erityisen varovainen takapuolelle – käytä omaa kehoa suojana.

2. Harmaat tai värilliset pilvet

Myrskyssä sää, sinulla on erilaisia ​​vaihtoehtoja. Jos kuvaat keskellä päivää, pilvet näyttävät harmailta. Varmista siis, että etualalla on samanlainen rajoitettu paletti, jotta kuva saadaan valmiiksi. Mutta auringonlaskun tai auringonlaskun aikaan voi päinvastoin saada upeita värikkäitä taivas.

3. Suojaus elementteiltä

Muista: pöly voi myös aiheuttaa vakavaa vahinkoa teknologialle. Suojaa kameraa paitsi roiskeilta myös tuulenpuhalta.

4. Kirkas taivaan tasapaino

Käytä neutraalia tiheyssuodatinta. Sen ansiosta voit tasata etualan altistumisen paljon kirkkaammalle taivulle. Jos aurinko on oikeassa kulmassa, altistuminen saattaa olla epätasaista taivaan kohdalla. Aseta ND-suodatin vaakasuoraan.

5. Maiseman valitseminen

Yksi tärkeimmistä näkökohdista, kun kuvaat maiseman säätä, on taivaan ja etualan onnistunut yhdistelmä.

Kuva huonoissa sääolosuhteissa
farvatar / Depositphotos.com

Poistamme maisemat pilvisenä säässä

Harmaa taivas liittyy tavallisesti negatiiviseen. Monet valittavat päivää, jolloin ei ole riittävästi auringonvaloa. Se on helppo putoaa masennukseen, jos se on jatkuvasti pilvinen. Mutta tällä säällä on positiivinen puoli.

Ensimmäinen asia, jota on syytä harkita: termi “harmaa taivas” kattaa paljon sääolosuhteita – paksuista läpäisemättömistä pilvistä herkkiin hajallaan pilvikerrokseen sinisellä taivaalla. Jokainen tapaus antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Mitkä ovat pilvinen sää

Pilvien tasot vähentävät kontrastia. Nykyaikaiset SLR-kamerat, joilla on kaikki edut, ovat alttiita yhdelle haittapuolelle: tuloksena olevat kuvat ovat usein liian kontrastisia, varsinkin kirkkaassa auringonvalossa. Pilvistä säällä ei ole tällaista ongelmaa.

Kokeneet valokuvaajat viittaavat usein pilvinen sää “taivaallinen softbox”. Jos haluat ottaa muotokuvan tai kuvan luukun, tuloksena on paljon houkuttelevampi harmaan taivaan alla.

Harmaa taivas luo tunnelmaa maisemakuviin. Vaikka me kaikki vaikuttava maisemakokonaisuuteen, kokemuksen kanssa halu tehdä jotain vähemmän tavallisia, esimerkiksi saada katsoa, ​​että olisi ilmaista paatosta ja surua. Tällaisia ​​kohtauksia täydentää paremmin tumma taivas.

Pilvisenä päivänä tehdyt maisemat näyttävät hyvältä b / w: ssä. Värien puuttuessa korostuvat sävyt, ja maiseman tunnelma tulee paljon ilmeisemmäksi. Jos haluat säilyttää koko kuvanlaadun, poista värit ja tulosta sitten mustavalkoiseksi. Ja voit tallentaa kuvan värin, mutta vähentää tarkoituksella saturaatiota – nämä kuvat voivat näyttää upealta.

Kuva huonoissa sääolosuhteissa
fyletto / Depositphotos.com

6. Oikea valkotasapaino

Harmaata taivasta kuvaamana on tärkeää, että se ei sisällä värisävyjä. Tämän varmistamiseksi sinun on valittava oikea valkotasapaino. AWB-vaihtoehto on varsin luotettava. Mutta varmasti halutun tuloksen, valitse selkeää tilassa värilämpötila josta – 6000 Kelvin ja vastaa taivas pilvisenä päivänä.

7. Korostetut äänet

Pilvisenä valona kuvan aksentin tulee olla ääniä. Aiotko tallentaa kuvan väreiksi tai päätät muuttaa sen mustavalkoiseksi, se on äänen, joka välittää tunnelman. Tämän saavuttamiseksi kirkkaassa auringonvalossa on ehdottomasti vaikeampaa.

8. Ammunta auringossa

Harmaa taivas tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ottaa aurinko suoraan kuvaan ilman alivalotusta. Vaikka aurinko on hieman pilvien peittämissä, siitä voi tulla melko mielenkiintoinen piirre kokoonpanoon, jota et voi päästä aurinkoiseen aikaan.

9. Piilotettujen osien näyttäminen

Monet pienet yksityiskohtia luonnosta näyttävät kirkkaammalta, ja taustalla on hyvin vaalean harmaa taivas. Tämä on vastoin monia maisemakuvauksen sääntöjä. Mutta näet, että lehtien tai heijastusten vaatimaton kauneus tulee näkyvämpiä pilvisenä päivänä.

10. Ilmaava taivas

Ei ole aina välttämätöntä kuvata taivasta luomalla maisemia. Usein kuva voi näyttää paljon paremmalta ilman sitä lainkaan. Tasainen ja persoonaton taivas ei todennäköisesti lisää paljon valokuvasi.

Ammunta sateessa

Aivan kuten harmaa taivas, sade on hyvin monimuotoista – kevyestä suihkutuksesta täyden mittakaavan tulvaan ja jokainen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden valokuvaukseen.

On kuitenkin ensiksikin välttämätöntä kastua itseesi, ja toiseksi, älä yritä saada kameraa märkäksi. On vaikea olla innostunut, kun märät. Samoin kamera on alttiina sateelle, jos sitä ei ole suojattu oikein.

Kuva huonoissa sääolosuhteissa
tab62 / Depositphotos.com

Helpoin sade on tihkusade. Sitä voi joskus sekoittaa sumuun. Maa on hiukan kostea ja kuivuu nopeasti lyhyellä suolla.

Merkittävät voimakkaat ukkosmyrskyt. Ja vaikka on vaikea työskennellä ukkosen aikana, on erinomaiset mahdollisuudet luoda alkuperäinen valokuva. Osittain vain siksi, että useimmat valokuvaajat eivät uskalla ampua tällaisissa vaikeissa olosuhteissa.

Ukkosmyrskyt esiintyvät kumulonimbus-pilvien muodostumisen aikana ja niihin liittyy usein ukkosia ja salamoita. Ne tapahtuvat milloin tahansa vuoden, mutta useammin kevään ja kesän lopussa, etenkin illalla.

Vaikeinta työskennellä sateessa, johon liittyy voimakas tuuli, varsinkin jos tuulen suunta muuttuu jatkuvasti. Kannattaa kääntää hänet selälleen, kun taas uusi impulssi taas lyö kasvot. Mutta jos olet valmis tällaisiin vaikeuksiin, niin sinulla voi olla upea tapaus.

Mutta pitkittyneen sateen aikana työskentely on helpointa – tulokset saadaan yleensä erinomaisilta. Salainen on kiinnittää enemmän huomiota maahan. Tällä hetkellä se on väriltään kyllästynyt ja täynnä mielenkiintoisia heijastuksia. Tuulen puuttuessa voit työskennellä melko mukavasti, jos noudatat seuraavia varotoimia.

11. Sadetakki

Useimmat kamerat (jos eivät kaikki) kestävät satunnaisia ​​sadepisaroita, mutta harvat voivat selviytyä pitkittyneestä kaatosateesta. Osta erityisiä muovisia sadetakkejä kameralle ja linssille.

12. Vuoteet

Vuoteet sopivat mainiosti sateessa. Märät puulattiat täydellisesti heijastavat. Plus tällaiset paikat ovat pääsääntöisesti aavistettuja sateen aikana. Jos pystyt kuvaamaan hämärässä tai yöllä, tylsää tavalliseen aikaan laitureita voi tulla upeiksi valokuvissasi.

13. Yövalot

Kaupungissa on myös uskomattomia tarinoita sateessa, etenkin yöllä. Sinun ei tarvitse kaatua kaatosade. Melko riittävän ja matala sade, jotta heijastuisivat valoisa neonvalo.

14. Joet

Jos olet maaseudulla, älä unohda mahdollisuutta kuvata nykyistä vettä. Kaskadit ja vesiputoukset ovat usein fotogeenisiä, juuri sateiden sattuessa. Liikkuva vesi parhaiten kuvataan hitaalla suljinnopeudella: ¼ ja 8 sekuntia, jotta saavutetaan sujuva vaikutus.

15. Rainbow

Muista, että sateenkaari voi näkyä heti sateen jälkeen. Ajattele etukäteen, mihin haluaisit sateenkaaren loppuun. Sekoittuvasta näkökulmasta sateenkaaria voidaan käyttää johtajana. Etsi puu tai rakennus, jota voit käyttää tarkennuspisteenä.

Kuva huonoissa sääolosuhteissa
steveheap / Depositphotos.com

16. Hieman selkeyttä

Jotkin sateessa otetut kuvat saattavat puuttua kontrastista, etenkin puoliväreissä. Jos käytät Adobe Camera Raw, Lightroom tai Photoshop, tämä voidaan helposti korjata lisäämällä RAW-kuvien selkeyttä (selkeyttä). Siirrä sitä oikealle, jotta saat halutun värein.

Poistamme maisemia sumussa

Paksu sumu tai huono sää ei ole täysin oikea. Jopa aloittelijat suhtautuvat tiheään sumuhaasteeseen. Se näyttää vivahteet, joita ei ole saatavissa muissa olosuhteissa.

Yleensä sumu vähentää merkittävästi värikylläisyyttä. Samalla korostetaan paljon enemmän ääniä. Tällaisia ​​kuvia voidaan onnistuneesti muuntaa mustavalkoiseksi.

Sumussa sävyinen perspektiivi tekee kaukaisista kohteista huomattavasti kevyempää kuin kameraan lähempänä olevat. Tämä on erityisen havaittavissa metsässä.

Sumun tai yöhölyn kuvaaminen mahdollistaa hyvin ilmakehän kuvan. Keinotekoiset valot muuttuvat rauhallisemmiksi, aiheuttaen epäterveitä vaikutuksia. Ja valonsäteet ovat hieman vääristyneitä, kun hämärtää ympäriinsä – saat melko satuja tarinoita. Jos maa on märkä, voit kaapata hienot heijastukset.

Kaupunkimaisemat voivat näyttää erityisen mielenkiintoisilta sumuilta: liikenneruuhkat, lähivalot, hiljaiset monofoniset kadut, jotka luovat salaperäisiä tontteja. Rakennukset, jotka menevät etäisyyteen, näyttävät epätavallisen vieraalta. Muista 40-luvun ja 50-luvun erittäin ilmaisevat elokuvat arvioidakseen tämän ehdotuksen mahdollisuuksia.

Etsi hienoja kuvia. Sumu kykenee yksinkertaistamaan muotoja ja heikentämään tekstuuria, joten esineitä, jopa sellaisia, jotka ovat suhteellisen lähellä sinua, kuvataan vain siluettina. Visuaalisesta näkökulmasta sumun peittämät kohtaukset yksinkertaistetaan.

17. sumu sumussa

Tiheät sumut ja sumut ovat lyhytaikaisia. Usein on vain hetki löytää sopiva paikka, kunnes sumu on kadonnut. Etsi tällaisia ​​paikkoja ennen sumun alkamista. Korosta mielialaa lämpimillä ja viileillä suodattimilla Photoshopin avulla.

18. näkökulma

Kosteus ilmassa luo illuusion, että esineet ovat kevyempiä, sitä kauemmas ne ovat kamerasta. Tämä visuaalinen ilmiö tulee erityisen havaittavaksi, kun käytetään teleobjektiivi. Jos valaistus on kuitenkin alhainen, tarvitset jalustan.

19. Lisää altistumista

Ongelma, jonka olet todennäköisesti kohtaamassa, on alivalottunut. Kameran mittausjärjestelmä on ohjelmoitu 18% harmaaksi, mikä tarkoittaa, että sumuissa olevat kuvat ovat alivalottuneet. Yksinkertaisin ratkaisu on valita manuaalinen tila ja avoin kalvo.

20. Hills

Jos olet lähellä mäkeä tai vuoristoinen maasto, kannattaa harkita, että sumu voi nousta tai laskea riippuen ympäristöstä. Yritä löytää yksittäisiä esineitä etualalla (esimerkiksi puu) ja käyttää niitä tarkennuspisteinä. Älä pelkää ampua leveä, mikä osoittaa, kuinka vähän puuta verrataan sumuun.

Kuva huonoissa sääolosuhteissa
prudek / Depositphotos.com

Tietenkin on mukavampaa ottaa kuvia päivinä, kun se on lämmin ja aurinkoinen. On kuitenkin myös syytä hyödyntää erinomaisia ​​mahdollisuuksia, jotka ilmenevät epäedullisemmalla säällä. Vaikeudet, jotka syntyvät ammunta aikana tällainen, auttaa valokuvaaja kehittää laajempi horisontti. Tärkeintä tässä on oikea asenne.

Loading...