Hvad du behøver at vide, før du installerer Windows 10

Skal jeg opgradere til Windows 10?

Ved udvikling af en ny version af operativsystemet viste Microsoft en hidtil ukendt åbenhed, der gav bred adgang til testere til præ-assemblies. Baseret på deres feedback tilføjes nye funktioner, og fejl er rettet, så det er logisk at forvente, at Windows 10 vil kunne retfærdiggøre vores håb. Her er blot en lille liste over innovationer, der afventer os i den endelige udgave:

 • returner startmenuen;
 • Udseendet af stemmeassistenten Cortana;
 • en helt ny browser, der erstattede IE;
 • en enkelt brugergrænseflade og applikationer til alle enheder (desktops, tablets, smartphones);
 • En ny distributionsmodel, der forudsætter en gratis opgradering til brugere af tidligere versioner.

I øjeblikket giver disse og mange andre innovationer os mulighed for at antage, at den endelige version af Windows 10 muligvis kan gentage succesen med Windows 7 og blive en ny favorit hos brugerne.

Windows 10 desctop

Hvad er systemkravene til installation af Windows 10?

Den officielle Microsoft-side siger, at hvis din computer opfylder kravene til Windows 8.1, er det nok at installere en ny version af systemet. Men hvis du ikke har nok af disse oplysninger, er der en mere detaljeret liste over de nødvendige parametre til din computer:

 • Processor: ikke mindre end 1 GHz.
 • RAM: 1 GB (til 32-bit system) eller 2 GB (til 64-bit system).
 • Ledig plads på harddisken: 16 GB.
 • Videoadapter: En grafisk enhed Microsoft DirectX 9 med en driver WDDM.

Derudover skal du nødvendigvis have en Microsoft-konto og adgang til internettet.

Er min computer egnet til Windows 10?

For alle brugere, der er helt uvidende om, at repræsentere alle disse tsiferki i systemkravene på listen, eller er bange for nogen overraskelser, når systemet opdatering, har Microsoft udarbejdet en særlig værktøj kaldet Get Windows 10. Det vil automatisk blive vist på alle computere, som er egnet til at installere en ny version af operativsystemet. En forudsætning for dette er tilstedeværelsen af ​​en forbindelse til netværket og den aktive status for tjenesten for automatiske opdateringer.

Dette program bruges til at oprette sikkerhedskopier af dine data, indeholder yderligere oplysninger om Windows 10 og kontrollerer kompatibilitet din enhed med Windows 10. Desuden vil systemet blive testet for tilstedeværelsen af ​​fælles problemer med kompatibilitet med de etablerede dine programmer, ydre enheder eller komponenter i en computer.

Windows 10 enheder

Hvad skal jeg vide, før jeg begynder at bruge Windows 10?

Du kan opgradere til den nyeste version af Windows på flere forskellige måder.

Hvis du i øjeblikket bruger Windows 7 SP1 eller 8.1, får du Windows 10 som en gratis opdatering via Windows Update. Det er nødvendigt at kende følgende:

 1. Opdateringen skal udføres inden for de første 12 måneder efter den endelige udgivelse af Windows 10.
 2. Indehavere af licenserede versioner vil kunne opgradere systemet til Windows 10 gratis og fortsætte med at modtage sine opdateringer fuldt ud i hele livscyklusperioden.
 3. Selskabets holdning til ejere af ulicenserede kopier af Windows ændrer sig konstant. Ifølge de seneste data kan de stadig få de ti bedste, men det vil vise en permanent advarsel om, at det ikke er tilladt at bruge stjålet software. Men tættere på udgivelsesdatoen for den endelige version, kan disse oplysninger stadig angives.
 4. Brugere af Windows XP og Vista vil kun kunne installere Windows 10, hvis de tekniske specifikationer for deres enheder opfylder minimumskravene. Derefter vil systemet blive installeret rent, og den tidligere version vil ikke blive opdateret.
 5. Operativsystemet Windows 10 vil blive frigivet i flere forskellige versioner: Windows 10 Home, Mobile, Pro, Enterprise, Mobile Enterprise, Education. Flere oplysninger om forskellene mellem dem findes i selskabets blog.

Disse er alle i øjeblikket tilgængelige oplysninger om installation og opgradering af operativsystemet Windows 10. At dømme efter det faktum, at Microsoft planlægger at gøre denne seneste udgivelse i historien om Windows, og senere blot vedligeholde det ved at opdatere systemet, før eller senere, vil de fleste brugere stadig nødt til at gå specifikt til Windows 10.

Og hvad synes du om udgivelsen af ​​den nye version? Skal du opgradere eller stadig bruge din yndlings Windows 7 eller, undskyld, endda XP?