Sådan flyttes et program til en anden disk uden at geninstallere det

Operativsystemer i Windows-familien, og især den sidste syvende version, har en fælles dårlig ting – at optage mere og mere diskplads, mens du bruger det. Tilføj til dette et par mere dusin installerede programmer, og det er resultatet – pladsen tildelt til systemdrevet mangler meget. Og dette, som du ved, fører til et fald i disksystemets ydeevne, vanskeligheder med defragmentering og andre problemer.

Den mest radikale måde at omfordele ledig plads ved én sektion af lederne, men der er en mere simpel metode – flyt de installerede programmer fra dit system disk til den anden, som indeholder mere ledig plads. Til dette vil vi bruge programmet Dampflyver.

Programmet blev oprindeligt udviklet til at bevæge sig installeret ved hjælp af distributionssystemet Steam-spil. Men hjælpeprogrammet gør et fremragende arbejde med mange andre programmer. Til arbejde Dampflyver du har brug for Windows Vista eller Windows 7, og diske skal være i NTFS-format.

Programmet kræver ikke installation og består af en eksekverbar fil. Efter lanceringen ser vi et vindue opdelt i to dele. Til venstre skal du angive den oprindelige placering af mappen med det program, der skal flyttes, og til højre skal du vælge programmets nye bopæl.

2010-09-10 17h32_33

Vælg derefter listeposterne og klik på højre pileknap i nederste venstre hjørne. Et kommandovindue vises i et par sekunder, og programmet vises på den nye placering. I dette tilfælde flyttes programfilerne til en ny mappe, og der oprettes links i det gamle sted, så alt skal fungere som før. Hvis du vil sætte programmet tilbage, skal du bare klikke på venstre pileknap.

Steam Mover kan være et meget nyttigt værktøj i en situation, hvor du hurtigt skal frigøre plads på systemdrevet uden at ty til komplekse og dyre specialiserede forsyningsselskaber.

Dampflyver