11 tapaa pumpata kirjoitus taitoja

Samankaltaiset materiaalit saattavat mennä useammin kuin haluamme. Ja ei vain siksi, että kaikki haluavat kirjoittaa, ja se on ihanaa. Ilmaise ajatuksiasi, jaa ne muiden kanssa ja saavat palautetta – se on hienoa. Jokainen meistä haluaa jatkuvasti kehittää ja oppia. Se on upotettu meille jotain. Luultavasti luultavasti. Omat tarkoitukseni tein lyhyen huomautuksen siitä, mihin suuntaan haluaisin kehittää, ja ehkä se on sinulle hyödyllistä.

Päästä eroon tarpeettomista, loistavista sanoista

Ja ne häiritsevät paljon, lyhyesti sanottuna. Sekä puhekielellä että kirjallisesti meillä kaikilla on sanoja, joita haluaisimme käyttää harvemmin. Minulle esimerkiksi nämä ovat sanoja “esimerkiksi”, “ehkä”, “tämän lisäksi” ja useita muita, joita et voi heti muistaa. Huolimatta siitä, että nämä sanat antavat tekstille pienen kauneuden, liian usein he eivät kannata käyttää. Voit korvata synonyymeillä tai yrittää jäljentää tekstiä niin, että niitä ei tarvita.

Kirjoita joka päivä

Ainakin jotain. Älä sano itsellesi, että sinulla ei ole ideoita. Ne ovat aina:

  1. Mitä unelmoitit tänään.
  2. Mitä mielenkiintoisia asioita oppitit tänään / eilen / tällä viikolla.
  3. Mitä teet, jos sinulla on miljoona dollaria (voit jopa uneksia miljardia).
  4. Miksi tämä päivä oli hyvä.
  5. Miten kukaan voisi elää tänä päivänä paremmin.
  6. Mitä haluaisit muuttaa nykypäivänä?
  7. Miksi sinulla ei ole inspiraatiota ja mitä on tehtävä sen tekemiseksi.
  8. Mikä on hyödyllistä olet tehnyt.
  9. Mitä opettaisit muukalaiselle?
  10. Miksi tarvitsemme lisäyksen (se käy ilmi, se on todella tarpeen!)

Kirjoita joka päivä, ja tämä auttaa sinua kehittämään taitojasi yhä enemmän.

Lue kirjoja

Ja mistä muualta saada inspiraatiota ja ymmärrystä siitä, kuinka kaunista tekstiä pitäisi näyttää? Yksinkertainen sääntö: jos et lue, et voi kirjoittaa. Maailmassa on niin paljon ihania kirjoja, joista jokainen auttaa paitsi murtamaan kuvitteelliseen maailmaan, mutta myös saada todellista hyötyä. Esimerkiksi kirjoitusosaaminen.

Näkyy uudesta päästä

Monet virheet eivät tule heti. Tekstin lukeminen uudelleen heti kirjoittamisen jälkeen auttaa poistamaan muutaman virheen, mutta on parasta tehdä se hetken kuluttua, mieluiten – seuraavana päivänä. Joten voit tuoda tuoreen mielen tarkistaa luovuuttasi ja vakuutan teille, että haluat korjata ja uudistaa paljon.

Poista tarpeeton vesi

“American Psycho” -kirjassa on runsaasti kuvauksia siitä, miten päähenkilö ajaa, soveltaa geeliä kehoon ja Brionien puku ja Pradan kengät ovat taiteellinen piirre. Sinun on parempi päästä eroon ylimääräisestä vedestä. Älä kirjoita niin paljon kuin mahdollista. Lyhyt lause ja vain se, mitä todella tarvitaan. Internetissä on liikaa tietoa, eikä kukaan lukenut tekstin merkityksettömiä kohtia.

Kuuntele kritiikkiä

Kirjailija on idiootti eikä ymmärrä, mitä hän kirjoittaa.

Ei tällaista kritiikkiä, vaan riittävää. Jos läheiset ystävät tai lukijat ovat ilmaisseet mielipiteesi artikkelistaan, arvioi sen ja tee oikeat päätelmät. On mahdotonta päästä eroon kaikista virheistäsi itse. Siksi perusteltu kritiikki on paras tekijä kasvulle.

Kirjoita sama kuin luulen

Älä kirjoita ahtaisiin sanoihin, yrittäen selvittää omaa tyyliäsi. Kirjoita kuten luulet. Ääni, joka istuu päässänne, tietää jo, mitä tehdä. Luota häneen ja anna hänen ilmaista, mitä hän haluaa. Jos haluat kirjoittaa kuten Bukowskin, aina tulee joku, joka tekee sen paremmin. Esimerkiksi Bukowski.

“Varastaa”, mutta kohtuullisissa rajoissa

On hyvin vaikeaa saada aikaan jotain uutta. Erityisesti tällä alalla. Mutta jos tiedät erinomaisen artikkelin, jonka haluat jakaa lukijoidesi kanssa tai yksinkertaisesti kääntää sen, koska se on viileää, tee se. Ja älä unohda tekijänoikeuksia. 🙂

Käytä lyhyitä lauseita ja kappaleita

Kukaan ei lukenut tekstin kangasta pitkillä lauseilla ja joukolla kierroksia. Yritä kirjoittaa lyhyesti ja älä unohda tekstin jakamista kappaleisiin. Lyhyt kappale on paljon helpompi lukea kuin pitkä.

Nauti prosessista

Jonkin aikaa sitten halusin tulla ohjelmoija. Mutta jonkin ajan kuluttua tajusin, että halusin tämän vain siksi, että näin kauniin toimiston, jossa ihmiset istuivat ja kirjoittavat koodia ansaitessaan paljon rahaa. En halunnut tulla ohjelmoijaksi. Ehkä halusin vain rikastua. Siksi, jos haluat aloittaa kirjoittamisen vain siksi, että näit blogissa Macbookin kahvilassa, ajatus on tuomittu epäonnistumiseen etukäteen. Sinun täytyy rakastaa kirjoittamista ja nauttia prosessista.

Voit kirjoittaa mielenkiintoista, on mielenkiintoista elää

Tulin tähän johtopäätökseen sen jälkeen, kun vietin viisi päivää kotona, ettet mennyt mihinkään eikä tee mitään. Minulla ei ollut aavistusta pääni, eikä kysymys mitään kirjoittamisesta. Sinun täytyy kokeilla jotain uutta, poistua mukavuusvyöhykkeestä, sillä ilman sitä sinä olet sama kuin kaikki muutkin. Etkö halua, vai mitä?

Onko sinulla vinkkejä siitä, miten voit hioa kirjoitustaitoja? Jaa kommentit!

Kirjan kirjoittaminen ja julkaiseminen

Loading...