6 tapaa laskea mainos automaattisesta jälleenmyyjältä

1. Katso kuka myyjä on

Lähes kaikilla ilmoitusten sivustoilla suodatin voidaan sijoittaa myyjälle: yritys tai yksityinen elinkeinonharjoittaja. Vain yksityisten mainosten valitseminen suljetaan tarkasti virallisten jälleenmyyjien saloihin, mutta käytettyjä jälleenmyyjiä ja epävirallisia salongeita todennäköisesti näyttävät olevan yksityisiä vasta viimeiseen. Joten emme rentoudu.

Yleensä yksityiset toimijat allekirjoittavat aina oikean nimensä ja kirjoittavat sen suurella kirjaimella. Uudelleenvalinnat ja “harmaat” autokauppiaat, yleensä kirjoittavat “myyjä”, “omistaja”, “yksityishenkilö” ja niin edelleen.

2. Ota huomioon tarkastuspaikka

Toinen indikaattori on tarkastuspaikka. Yksityisomistajat ilmoittavat aina tarkan osoitteen tai ainakin tarkastusalueen tai metroaseman. Jälleenmyyjät ovat vain kaupungin rajalla.

3. Lue kuvaus

Jälleenmyyjät ja enemmän autoliikkeet kirjoittavat hyvin huonosti ilman yksityiskohtia. Tämä on välittömästi ilmeistä. Niiden suosikki lauseita: “Laite on erinomaisessa kunnossa”, “Kaikki puhelimessa olevat kysymykset” ja niin edelleen. Usein käytetyt jälleenmyyjät kirjoittavat yleisiä tietoja mallista: “Erinomainen perheauto, taloudellinen, käytännöllinen, ei koskaan epäonnistunut”. Tai yksinkertaisesti luetkaa vaihtoehdot pilkulla.

4. Katso kuvia

Erota auto-show, joka teeskentelee olevan yksityinen elinkeinonharjoittaja, todellinen yksityinen elinkeinonharjoittaja on melko helppoa valokuvissa. Moottorikamerat usein kuvaavat autoja valkoisen seinän taustalla autokeskuksen taustalla tai omalla autokaupalla. Joskus jopa valokuvien taustalla on valokuvia.

Lisäksi jälleenmyyjä antaa merkinnän avaimista, renkaiden käsittelemistä renkaista, poistetuista numeroista, kristallinkirkas sisustuksesta, suojapeitteestä mattoihin, pestä moottoritilaan.

Ja autokaupat harvoin lataavat yli seitsemän valokuvaa. Lisäksi kuvat on tehty pääsääntöisesti perinteisistä esikoisteista: edestä, selästä, useista valokuvista, joissa on kolme neljäsosaa, valokuvasta salonista. Ei koskaan ole yksityiskohtaisia ​​valokuvia ongelmaluokista tai ominaisuuksista. Tämä selittyy helposti siitä, että autoliikkeillä ei yksinkertaisesti ole aikaa selvittää pieniä asioita, ja valokuvaus otetaan käyttöön.

Toisen käden kauppiaiden – yksityisten kauppiaiden, joilla on vain yksi tai kaksi autoa liikevaihdossa – erottaminen on vaikeampaa. Joskus on mahdotonta tehdä tätä ilman soittamista. Kuitenkin löysin itselleni tällaisen mallin: jos kone on kuvattu tankkauksen taustalla, niin todennäköisyys 80% on jälleenmyyjä. En tiedä miksi vain kokemus. Ja enemmän: käytettyjä jälleenmyyjiä kattavat autojen numerot. Ja vaikka yksityiset toimijat usein tekevät niin, jälleenmyyjät maalataan aina tarkemmin.

Esitin esimerkiksi useita kuvakaappauksia mainoksista, jotka osoittavat heti, että ne ovat jälleenmyyjiltä. Haluan kiinnittää huomionne siihen, että päätelmiä siitä, onko mainostajan mainos vai ei, olisi tehtävä vain useiden merkkien perusteella. Jos mainos ei häiritse sinua tai häiritse sinua, mutta epäilet sitä, on aika soittaa.

Seuraavassa on neljä merkkiä siitä, että toisen auton jälleenmyyjän ilmoitus:

  1. Nimen sijasta ei ole selvää, mitä.
  2. Sen sijaan, että tarkastus osoitettiin, vain kaupunki on ilmoitettu.
  3. Kuvissa olevat numerot suljetaan siistillä valkoisella levykkeellä.
  4. Kuvauksessa ei ole lainkaan mitään erityispiirteitä, vain se mitä voidaan sanoa autosta ensi silmäyksellä ja asiakirjojen mukaan on ilmoitettu.

On kaksi ilmeistä merkkiä siitä, että autoa myydään jälleenmyyjältä:

  1. Kentällä “Myyjä” on kirjoitettu “solaris”. Tämä tekee välittömästi selväksi, että jälleenmyyjillä on useita autoja samanaikaisesti.
  2. Myyjän kommentteissa ei ole vielä mitään spesifikaatioita, ei välimerkkejä, lähes kaikki pienellä kirjaimella. Yksityiset omistajat yrittävät yleensä laatia mainoksia tarkasti.

5. Soita puhelimeen

Älä koskaan vedä kelloa, tee se heti. Kun soitan, yleensä sanon jotain “Hei, minä kutsun autoa.”

Jos olet määrittänyt, mihin erityiseen autoon soitat, voit heti katkaista puhelun: se on jälleenmyyjä.

Jos mainos osoittaa naisen nimeä, esimerkiksi Natalia, soita ja vaihda nimiä tarkoituksellisesti. Aloita esimerkiksi tämän keskustelu: “Hei, Olga. Soitan autoa. ” Jos tyttö ei korjaa sinua, todennäköisesti se on jotain “harmaata” autokauppakeskuksen palvelukeskusta. Vaikka on olemassa poikkeuksia.

Ja tässä on toinen versio tapahtumien kehityksestä. Mainoksessa myyjänä miehen nimi on ilmoitettu ja nainen vastaa puheluun. Hän kertoo olevansa sisko, vaimo tai tytär, että hän voi kertoa autosta, mutta omistaja tulee tarkastamaan. Useimmiten tämä on jälleen puhelinkeskuksen operaattori. Jos haluat tarkistaa, kysy häneltä, kun voit soittaa puheluun omistajan kanssa (mainostajan luettelossa olevan henkilön kanssa). Jos hän ei vastaa sinulle varmasti, voit lopettaa keskustelun.

6. Kysy kysymyksiä

Monet jostain syystä epäröivät esittää kysymyksiä puhelimitse. Älä ole ujo. Mitä enemmän sinä oppii puhelimella, sitä paremmin sinulle ja myyjälle (jos tämä ei tietenkään ole jälleenmyyjä).

Kysy tiettyjä asioita. Esimerkiksi, missä tarkastus suoritettiin, mitä viime kerralla tehtiin autossa, mitä ongelmia ja jambs ovat, missä hälytysjärjestelmä on asennettu, mitkä lisävarusteet ovat autossa. Parasta, jos soitat paljon mainoksia, kirjoita vastaukset niin, että voit itse tarkistaa ne (niin että maaperä uskoo tai luota myyjään kokonaisuudessaan).

Varmista, kysyvätkö omistaja puhuu sinulle tai vain myynnin avustaja (veli, avustaja, poika, aviomies, ystävä, välittäjä). Kuinka monta ajoneuvon omistajaa, onko alkuperäinen PTS tai kaksoiskappale alkuperäisestä. Älä epäröi kysyä ja mitä mainoksessa on kirjoitettu.

Tämän vaiheen merkitys on se, että jälleenmyyjät puhuvat vastahakoisesti. He eivät yleensä tunne kaikkea autoa, joten he voivat harvoin kuulla mitään erityistä. Usein he sanovat: “Tule tarkastukseen, minä kerron kaiken” tai “Kaikki on kirjoitettu ilmoituksessa”.

Yksityisyrittäjä vastaa lähes aina kärsivällisesti kaikkiin typeriin ja vähäpätöisiin kysymyksiisi.

Kuitenkin monet vastauksena kysymykseen, vain mennä yksityiskohtiin, jota et pyytänyt: missä ja miten he muuttivat Gadget että huoltoasema, joka öljy kaadettiin, ja niin edelleen ja niin edelleen. Tällaisten myyjien kanssa on sovittava kokouksesta.

Loading...