Testausasema: GPS-navigaattori GLONASS / GPS-navigointilaitteella

Uskotaan, että GLONASSin / GPS: n navigaattoreilla on useita etuja tavanomaisten GPS-navigaattoreiden edessä. Tämän selvittämiseksi toteutettiin GPS- ja GLONASS / GPS-navigointilaitteiden testaus ajaa kaupungeissa.

kaupunki:

Moskova

Navigator-malleja

Lexand ST-5650 PRO HD (vain GPS), joka perustuu SiRF Atlas V -piirisarjaan.
Lexan SG-555 (GLONASS / GPS), MStar-piirisarjalle.
Molemmilla navigaattoreilla on ohjelma “Navitel 5”.

Testauksen aihe

“Kylmäkäynnistyksen” aika (laitteen aktivoinnista sijaintien määritykseen) navigoinnin vakavuus, tarkkuus ja navigaattorin akun käyttöikä.

Testausolosuhteet

Laitteita ei ole liitetty savukkeensytyttimeen, ne on asennettu tuulilasiin vierekkäin. Navigointiohjelmassa “tie-to-road” -toiminto ei ole käytössä – se automaattisesti “houkutteli” kartalle näytetyn auton lähimpään tielle ja jättäisi meidät näkemästä eron koordinaattien tarkkuuden tarkkuudessa.

Kylmäkäynnistys

Molempien navigaattorien sisällyttäminen tapahtui avoimessa parkkipaikassa, tarpeeksi kaukana kodeista ja puista, jotka voisivat teoriassa häiritä satelliittisignaalien vastaanottamista. Kylmäkäynnistyksen aika oli suunnilleen sama – molemmissa laitteissa noin neljä minuuttia.

Leveällä kadulla

Ajettaessa Rusakovskaja-kadulla ei havaittu ongelmia GPS-navigaattorin tai sen kahden järjestelmän vastaavan kanssa. Ellei malli, joka toimii vain GPS: n kanssa, auto ajoittain “pyyhkäisi” sitten raitiotien raiteille, sitten jalkakäytävälle.

Korkea rakennusalue

Rusakovskajan nurkassa olevien korkeiden rakennusten ja kolmannen kuljetusrengasalueen alueella molemmissa laitteissa tapahtui säännöllisiä virheitä. GLONASS / GPS joskus “pysähtyi” nurmikoilla, mutta korjasi nopeasti virheet. GPS-navigaattori kerran näytti, ikään kuin auto ajoi talon läpi.

Maanalainen pysäköinti

Testipaikaksi valittiin maanalainen pysäköintihalli “Auchan-Sokolniki”. Tässä GLONASS / GPS ensimmäistä kertaa osoitti selkeän paremmuuden. “Auchanin” ja seinän välillä, joka erottaa alueen rautatieltä, kapea kulku, kahden järjestelmän navigaattori määritteli sijainnin ilman poikkeamia. Navigator GPS: n kanssa samoissa olosuhteissa esitti auton hypermarketin katolle, sitten rautateille.
Kerran katon alla GLONASS / GPS menetti yhteyden vain pysäköintikongressin lopussa ja GPS-navigaattori lopetti työskentelyn välittömästi. Vastaavasti tien päällä: GPS-navigaattori sai satelliittien signaalin vain, kun ne olivat ulkona, jäljessä 5-10 sekuntia kahden järjestelmän mallista.

tunnelit

Tunneliin tullessaan Taganskaya-aukiolla molemmat navigaattorit menettivät satelliitit samanaikaisesti. Mutta paikassa, jossa kaaressa on hämärä (suunnilleen tunnelin keskellä), GLONASS / GPS jatkoi työtään jonkin aikaa ja löysi useita satelliitteja. Navigointilaite, jolla on yksi GPS-kattoikkuna, jätettiin huomiotta ja alkoi toimia vain tunnelin ulostulossa.
Molempien laitteiden tunnelissa Triumphal-aukiolla samat poikkeamat ja signaalin menettäminen samanaikaisesti.

Korkeiden rakennusten alue

“Moskovan kaupunki” oli ainoa testausjakson aikana käyntiosoite, jossa navigointilaite voisi “nähdä” enemmän GLONASS-satelliitteja kuin GPS. Metropolitan pilvenpiirtäjien vieressä Lexand SG-555 sai signaalin seitsemästä venäläisestä satelliitista ja viidestä amerikkalaisesta. Lexand ST-5650 PRO HD jossain vaiheessa osoitti, että olemme jonkin rakennuksen katolla.

Satelliittien lukumäärä

GLONASS / GPS-navigaattoritestin aikana koko näytöllä näkyi noin 9-10 GPS-satelliittia ja vain 2-3 GLONASS-satelliittia. Monet virheellisesti päättelevät, että GLONASS-satelliitit ovat pienemmät, tai ne ovat huonommat. Itse asiassa navigointiohjelmiston asetukset ovat sellaisia, että oletuksena GPS on laitteen tärkein navigointijärjestelmä, ja venäläinen satelliittien ryhmittely on ylimääräistä. Eli GLONASS täyttää signaalin vastaanoton GPS-kanavilta.

Energiakustannukset

Lausuntoa siitä, että kaksisuuntaiset navigaattorit kuluttavat enemmän energiaa, ei vahvistettu. Samalla akkukapasiteetilla (950 mAh) GPS-navigaattori kesti 1 tunti 20 minuuttia lataamatta, GLONASS / GPS-navigaattori oli 1 tunti 35 minuuttia.

tulokset

Testin tulokset ovat seuraavat: matkoilla kaupunkiympäristössä useimmissa tapauksissa GPS-navigaattori riittää. Mutta se, että GLONASS / GPS: n navigaattorit toimivat tietyissä tapauksissa tarkemmin ja luotettavammin – vahvistettu tosiasia.

Loading...