DxOMark: arvosteluja ja luokituksia älypuhelimien kameroille niille, jotka rakastavat hienoja valokuvia

Jos pudotat suunnittelun ja hinnan, kamera on määräävä tekijä ostaessaan älypuhelinta. Valmistajat ovat tietoisia tästä ja ovat halukkaita manipuloimaan osto-etua, jolloin mobiilikamerat ovat supervaltuuksia. Ainakin, joten he katsovat esityksiä, jossa he puhuvat viimeistään moduulit Sony, mikroskooppisen pikseliä, moniosaisia ​​optiikka, älykäs tarkennus, ja paljon muuta.

Ja sinun täytyy myöntää sitä: työskentely rytinällä, hiuskarvan varassa kuin päivinä, jolloin valtaosa todella uskoivat, että 8 megapikselin on jyrkempi päähän 5MP. Yleensä tilanne ei ole muuttunut, anna mainospelit ja jatkaa uuden kastikkeen alla. DxOMark auttaa sinua ymmärtämään niitä.

Mikä on DxOMark?

Et kai vain selata artikkeleita, joissa insinöörit iFixit purkamiseksi vempaimia ja laittaa ne arviointiin ylläpitoa. DxOMarkin tehtävänä on kuitenkin testata matkapuhelimen kameraa ja arvioida sitä objektiivisesti. Koska DxOMark testaa kaikkien liitettyjen laitteiden, yleinen luokitus saa selkeän käsityksen siitä, mitä tuottajat mainonnan puhuu totta ja mitkä ovat ovelia.

Seuraa linkkiä tutustumaan johtajiin. Huomaa, että linkki johtaa johonkin sivuston osiin. Miksi ei kotona? Mobiilikameroiden testaus on DxOMarkin toissijainen tehtävä. Päätoimialana on ammattikäyttöön tarkoitetun valokuvauslaitteiston testaus: DSLR- ja linssit.

Arvostaminen älypuhelimista DxOMarkista

Tämä tapahtui vuonna 2003, jolloin DxOMarkin tarina alkoi. Mobiiliosa näytti vain neljä vuotta sitten, lokakuussa 2012. Tähän mennessä ranskalaisilla asiantuntijoilla oli jo selkeät menetelmät värin, kontrastin, yksityiskohtien, terävyyden, melun, varjostuksen, valkotasapainon ja kuvan vääristymien analysoimiseksi. Se pysyi vain viimeistelemässä liikkuvien gadgetien protokollien, joka tehtiin.

Kuvaaminen suoritetaan todellisissa toistoissa. Esimerkiksi teknikot tekevät yli 400 kuvaa ja noin 20 videota päivänvalossa ja iltavalaistuksessa kadulla sekä huoneessa, jolla on erilainen valon voimakkuus. Näin ollen mikään kamera ei voi piilottaa vikojaan, olivatpa kyseessä autofokus, salama, äänenvaimennus tai jokin muu virhe.

Jokaisen testin tuloksena DxOMark-asiantuntijat kirjoittavat yksityiskohtaisen analyysin lennoista.

Luokitus älypuhelimien kameroista ja arvosteluista DxOMarkista

Raportissa on kuvaava osa, esimerkkejä kuvista ja pisteistä jokaiselle arvioidulle parametrille. Jos olet liian laiska lukemaan kaiken (englanninkielinen), lopussa on kaksi tablettia kokeellisen kameran valokuva- ja videokapasiteeteista. Lyhyt ilmaisu etuja ja haasteita täydentää tarkastelua.

Yleensä DxOMarkin työ ansaitsee kunnioitusta, mutta kaikki eivät sitä pidä kiitettävänä. Nyt selitän, miksi.

Voinko luottaa DxOMarkiin

Haluaisin muistuttaa teitä, että DxOMark on ensisijaisesti kiinnostunut aikuisten valokuvausvälineistä. Lisäksi yritys ansaitsee, että se löytää puutteita ja tarjoaa ohjelmistoja, jotka korjaavat automaattisesti kaikki puutteet. Näin DxO ViewPoint -ohjelma korjaa objektiivin vääristymät laajakulmaobjektiivien kuvauksessa. Apuohjelma lukee kuvien EXIF-tietoja ja tekee muutoksia DxOMarkin kokemuksen perusteella. Jo tässä vaiheessa jotkut näkevät ongelman: he sanovat, Robin Hood ei ole niin kiinnostunut.

Toinen esimerkki. DxO Analyzer on kattava järjestelmä, joka sisältää ohjelmistot, laitteistot, testausselosteet sekä online-tuen ja huomion, konsultointipalvelut.

DxO Analyzer

Ja täällä on arvostelijat yleispalvelun epäilys siitä, että rikkaat valmistajat ostavat “hyödytön” ohjelmistoja, vaan saada sisäpiiritietoa, ja yhdessä kilpailuetua ja uskollisuus DxOMark.

Tietenkin DxOMarkin rahoitusmalli merkitsee ohjelmiston myyntiä. Kuitenkin se ei voi olla muutoin, koska jonnekin sinun on saatava rahaa palkkaukseen tai saman matkapuhelimen ostoon. Voiko DxOMark vaarantaa sen pitkäaikaisen maineen? Tuskin. Luuletko muuten?

DxOMark →