17 nyttige Google Docs-funktioner, du skal vide

Mange tror, ​​at Google Docs i online tekstredigeringsprogram kun kan skrive enkle tekster, intet mere er simpelthen ikke egnet. Faktisk er dette langt fra sagen. I dybden af ​​denne webapplikation er der mange nyttige funktioner, der hjælper dig med at arbejde ikke værre end i en slags Microsoft Office.

1. Tænd for offlineadgang

Google Dokumenter kan fungere offline. I dette tilfælde kan du oprette nye og fortsætte med at redigere eksisterende dokumenter. Næste gang du opretter forbindelse til internettet, synkroniseres alle ændringer. For at aktivere denne funktion skal du åbne Google Drev-webstedet og gå til den indstillingsmenu, der vises, når du har klikket på knappen med gearet.

Google Docs-funktioner

2. Samarbejde

Google Docs-editoren giver os alt, hvad vi har brug for til at arbejde sammen om dokumenter. Du kan nemt dele teksten, og du kan finjustere adgangsrettighederne til filen. Så du kan kun tillade visning, visning og kommentering, eller endda give fuld adgang til redigering. I sidstnævnte tilfælde vil alle ændringer foretaget af dine medarbejdere afspejles i realtid, og du vil arbejde sammen med teksten i ordets ordlige betydning.

3. Publicer dokumenterne

Færdigfremstillede dokumenter kan ikke blot demonstreres for et begrænset antal medarbejdere, men også offentliggjort på nettet. For at gøre dette skal du klikke på fil – Udgiv til internettet. Få et link til en webside eller kode for at indsætte et dokument på dit websted.

Google Dokumenter Tips 3

4. Søg efter fejl

Det er nemt at kontrollere, om der er fejl i Google Docs-editoren. Bare find menuen instrumenter hold Stavekontrol, og du vil se en lille rude, der viser successivt hver fejl, der findes, og foreslår måder at rette op på.

Tip til Google Dokumenter 4

5. Indsæt links

Den online Google-editor indeholder et bekvemt værktøj til indsættelse af links. Det er værd at markere ordet i teksten og klikke på linkindsætningsknappen, da der vises et popup-vindue, der foreslår de mest sandsynlige relevante links. Dette er typisk en artikel fra Wikipedia og de første få links fra Google-søgning efter dette ord.

Tips til Google Dokumenter 5

6. Brug dine stilarter

Hvis du ikke kan lide de indbyggede tekstformateringsstile, kan du nemt indstille din egen. For at gøre dette skal du skrive teksten med den ønskede skrifttype og derefter klikke på i menuen for valg af stil Opdater stilen efter udvælgelsen.

Tip til Google Dokumenter 6

7. Personlig ordbog

Hvis editoren konstant understreger ordet som forkert, men du ved sikkert, at dette ikke er tilfældet, skal du blot tilføje det til brugerordbogen. For at gøre dette skal du vælge det i teksten og derefter vælge kommandoen fra genvejsmenuen Tilføj til brugerordbog.

Tips til Google Dokumenter 7

8. Web Udklipsholder

Office-pakke Google har en meget interessant funktion kaldet “Web Udklipsholder”. Denne funktion giver dig mulighed for at kopiere flere uddrag af tekst, billeder, tabeller og derefter indsætte dem i et hvilket som helst Google-dokument. Således er det sådan et dimensionløst udklipsholder, der er tilgængelig fra enhver computer og fungerer inden for Googles kontorprogrammer. Du kan få adgang til det fra menuen Rediger – Web Udklipsholder.

Tips til Google Dokumenter 8

9. Avanceret søgning

Advanced Search Tool i Google Docs er en speciel værktøjslinje til søgning efter forskellige oplysninger i processen med at arbejde på et dokument. For at ringe til det kan du bruge et specielt emne i menuen instrumenter eller en kombination af genvejstaster Ctrl + Alt + R. Flere oplysninger om denne funktion, du kan lære af denne artikel.

10. Tilsætninger

Funktionaliteten af ​​Google Dokumenter kan udvides med specielle add-ons. De er både fra tredjepartsudviklere og fra Google selv. Normalt tjener de til at tilføje support til nye formater, konvertere filer og mere praktisk anvendelse af editoren til forskellige formål. For at blive bekendt med nogle af de nyttige tilføjelser kan du her.

11. Træk billeder fra skrivebordet eller et andet websted

Ikke alle ved, men i et Google Docs-dokument kan du indsætte billeder ved blot at trække dem fra skrivebordet eller filhåndteringen. Og hvis du skal indsætte et billede fra en anden webside, skal du bare trække og slippe det til det ønskede sted i teksten, og det vises automatisk i dit dokument.

12. Oversæt dokumenterne

Hvis du arbejder med dokumenter på fremmedsprog, har Google Docs en indbygget oversætter. Den er placeret i menuen Værktøjer – oversæt dokument.

Tips til Google Dokumenter 12

13. Navigere gennem komplekse dokumenter

Hvis du har åbnet et komplekst stort dokument, er det let at navigere i sin struktur for at hjælpe med at vise indholdsfortegnelsen. Denne funktion findes i menuen Tilføjelser – Indholdsfortegnelse – Vis i sidebjælke.

Tips fra Google Dokumenter 14

14. Tænd for fuldskærmstilstand

Mange mennesker kan lide specielle tekstredaktører, som indeholder et minimum af distraherende elementer og optager hele skærmbilledet på skærmen. Dette hjælper med at arbejde mere produktivt og fokusere kun på teksten. Du kan også aktivere denne tilstand i Google Dokumenter. For at gøre dette skal du åbne menuen udsigt og fjern markeringen i feltet Vis linjal. Vælg derefter kommandoen Kompakte kontroller eller Fuld skærm.

15. Brug skabelon galleriet

Glem ikke, at Google Office-pakken indeholder et temmelig godt galleri af skabeloner. Den er placeret på denne adresse, og den indeholder mange nyttige stykker, der kan gøre dit arbejde lettere.

16. Automatisk indsætning af indhold

Hvis du vil indsætte en indholdsfortegnelse i dit dokument, behøver du ikke gøre det manuelt. Det er bare nok at finde i menuen indsætte punkt Indholdsfortegnelse, og redaktøren vil gøre alt for dig.

Tips til Google Dokumenter 16

17. Brug bogmærker i dokumentet

Nogle gange sker det, at du skal give et link ikke til hele dokumentet, hvilket kan være ret voluminøst, men til et særskilt afsnit. I dette tilfælde vil vi blive hjulpet af bogmærker. Placer markøren på det ønskede sted i teksten, og vælg derefter fra menuen indsætte punkt bogmærke.