1Password er gratis, eller hvorfor du skal stoppe med at bruge iCloud nøglering nu

Mens Apple endnu engang bekræfter den oprigtigt svage sikkerhed for sine internettjenester, og deres kompatibilitet med Windows forbliver ekstremt lille, er iCloud Keychain, der præsenteres sammen med iOS 7, fortsat kun et alternativ til 1Password. Sidstnævnte for årets eksistens har kun vist sig fra den bedste side, og i dag kan den forresten downloades gratis.

Service 1Password har eksisteret i mere end syv år. Programmet er tilgængeligt på alle populære platforme: Mac, Windows, iOS, Android. Med sin hjælp kan du sikkert gemme adgangskoder, kreditkortdata, databaser, pasoplysninger, tredjeparts applikationslicenser og beskyttede noter. Tjenesten kan bidrage til at generere en kompleks adgangskode og synkronisere den gemte information med andre dine enheder via Dropbox, iCloud eller Wi-Fi Sync. I applikationen er der en indbygget browser, der giver dig mulighed for ikke at bekymre sig om sikkerheden ved dine kreditkortdata ved køb. Ikke særlig praktisk, men med fremkomsten af ​​iOS 8 Safari-udvidelser kan situationen ændres til det bedre.

Sikkerhedsudviklere var særlig opmærksomme. Hovedpassordet, der kræves for at komme ind i applikationen, er ikke gemt i IOS-nøglelageret. Beskyttelse mod brute force angreb garanteres af algoritmen SHA512 og PBKDF2, og hvert element i din database er krypteret med en 256-bit nøgle (AES). Af den måde, i teorien nu vil valg af adgangskode til din konto tage fra flere måneder til et år. I IOS er alle data i klar form i Safari-præferencer. Mistet enheden, som ikke var beskyttet på oplæsningsstadiet – Sikkerheden af ​​adgangskoder og oplysninger om dine kort er ikke længere garanteret. Ikke desto mindre har iCloud Nøglering også en ubestridelig fordel – synkroniseringen af ​​trådløse netværkskoder. Efter en forbindelse til et sikkert Wi-Fi-netværk fra en hvilken som helst enhed, vil alle dine andre gadgets automatisk oprette forbindelse til den.

På trods af sin store pris, som normalt var $ 10 i tilfælde af mobil OS og $ 50 – med desktop, fik 1Password sin popularitet og anerkendelse blandt brugere. I dag er ansøgningen gratis tilgængelig i App Store, og det er en glimrende mulighed for at prøve dens funktionalitet på iPhone og iPad. Android-brugere kan også downloade det gratis og nyde en fuldt funktionel prøveversion inden for 30 dage.

Loading...