My.asics.co.uk – Enkel service til at lave en plan for langrendstræning

Nu på internettet er der mange tjenester, der hjælper med at lave en tidsplan for træning. Blandt dem er der dem, der laver planer automatisk, og dem, hvor professionelle træner hjælper dig; der er webapplikationer og applikationer til smartphones; der er assistenter, fængslet for en sport, og der er mere universelle. I dag vil jeg tale om en simpel men funktionel planlægger af cross-country træning fra den kendte producent af sneakers ASICS.

Forberedelse af en træningsplan begynder med et mål. Tjenesten tilbyder ganske fleksible muligheder for sin konfiguration – du kan vælge forskellige afstande – fra fem kilometer til marathon, datoen for konkurrencen (eller angiv “en dag”) og det ønskede resultat (også du kan ikke angive). Tjenesten vil også spørge om dine nuværende muligheder (hvilken afstand eller tid du kan køre), køn og alder – ikke mange personlige data, men bare nok til ikke at skræmme begynderen. Det er mit mål for en 10 kilometer afstand ved Kharkov Marathon.

Min ASICS 2013-06-15 17-52-19

Det næste trin er en lille indstilling til tidsplanen med kun to muligheder – hvor mange gange om ugen er du parat til at træne (2, 3 eller 4) og hvor flittigt (vag nok mild, gennemsnitlig og hård). Afhængigt heraf vil tjenesten forsøge at forudsige dit resultat.

Min ASICS 2013-06-15 17-53-54

Det er alt sammen, dette er slutningen af ​​planen. Alle planlagte løb vil blive placeret på et kalendernettet med noter om længden og den krævede hastighed. For hver coaching er der en betegnelse som Jog, Comfortable eller Race Pace, og ved at klikke på kalenderens celle et vindue med forklaringer dukker op.

Min ASICS 2013-06-15 17-58-17

Hele planen er opdelt i 5 faser:

  • Forkonditionering – let og let løbende med minimumshastighed og korte afstande.
  • Går videre – hoveddelen med en gradvis opbygning og hastighed, og distance racer.
  • Race simulering – den højeste hastighed og afstand, der kan sammenlignes med målløb
  • Race forberedelse – en uge før løbet, enkle og korte træning
  • Genopretning – genopretning efter konkurrencer, forskellige afstande med små hastigheder

Kalenderplanen kan importeres til Google Kalender eller andre som understøtter ics-formatet.

Efter jogging kan oplysninger om det laves ved hjælp af en speciel grænseflade, der gør det lettere at overvåge dine fremskridt.

Selvfølgelig er denne service usandsynlig nok til at passe dem, der er meget seriøse om deres træning – der er ikke noget ord om intervalltræning eller om PFD. Men det forekommer mig for begyndere som mig, der forbereder deres første konkurrencer, vil det være ret nyttigt og praktisk.

Mine Asics