Opret din sky: OwnCloud + DigitalOcean

Mange læsere af vores websted sagde, at de ikke ønsker at gemme deres filer og data i sky-tjenester. Selvfølgelig har hele denne historie med USA’s NSA undergravet troværdigheden af ​​Dropbox, Google Drive og andre skyttjenester. Og mange tænkte på sikkerheden af ​​deres data. Løsningen på dette problem kan være oprettelsen af ​​din sky. Ja, det er det! Du kan selv oprette en skygtjeneste. Og alt dette vil tage dig op til 30 minutter. Vi har udarbejdet en detaljeret instruktion til dig.

Så for at oprette vores sky bruger vi DigitalOcean, hvor vi vil oprette vores virtuelle server (VPS) samt OwnCloud, et program til oprettelse af en sky server. Plus domænet. Det domæne, du kan købe, for eksempel på Whois.com. Det vil koste dig omkring $ 10 / år. Den billigste VPS på DigitalOcean koster $ 5 / måned. For dette beløb får du 20 GB plads. Og det er helt nok til gennemsnitsbrugerens behov. Lad os komme i gang.

Oprettelse af en VPS

Skærmbillede fra 2014-05-09 13:34:46
Vi går til webstedet DigitalOcean og registrerer dig der. Efter oprettelsen af ​​kontoen skal du oprette en dråbe. Så i DigitalOcean hedder VPS. Det første skridt er at indtaste navnet på vores server. For at oprette din egen sky vil du have nok af den billigste løsning – for $ 5 om måneden. Serverens placering spiller en stor rolle – det har direkte indflydelse på hastigheden for adgang til dine filer. Vælg derfor byen nærmest dig. Systemet skal vælge Ubuntu 12.04. Denne version med lang støtte (indtil 2017) og frisk 14.04 er stadig for frisk 🙂

Tilslut til VPS

Når du har lavet en dråbe, vil du modtage en e-mail med en e-mail med serverens IP-adresse og adgangskode for at få adgang til det. For at oprette forbindelse til serveren har du brug for et værktøj til at arbejde med SSH. I Linux og Mac – er det allerede installeret Terminal. Men jeg anbefaler Windows-brugere at downloade Putty. Programmet er helt gratis.

I terminalen skal du indtaste følgende kommando for at oprette forbindelse til serveren (i stedet for enheder, indtaste din serverens IP-adresse):

ssh [email protected]

Tillykke. Du har tilsluttet din server! Nu skal du installere apache, mysql, php5 (LAMP) og faktisk OwnCloud selv. For at gøre dette, udfører vi kun koden efter linje. Uden linjer med kommentarer (i begyndelsen står gitteret) – dette er en forklaring til dig.

sudo apt-get opdatering
# Få alle opdateringer til serveren

sudo apt-get opgradering
# Installer disse opdateringer

sudo apt-get install lampe-server ^
# Installer LAMP. Du skal indstille MySQL-adgangskoden til superbrugeren.

sudo mysql_secure_installation
# På dette stadium vil du blive bedt flere gange "ja / nej" til forskellige spørgsmål. Du kan sikkert svare "Nej" til den første og "Ja" til alle andre.

sudo apt-get install php5-gd php-xml-parser php5-intl smbclient krølle libcurl3 php5-krølle
# Installer de nødvendige til OwnCloud plugins

sudo a2enmod omskrivning
sudo a2enmod overskrifter
sudo nano / etc / apache2 / sites-available / default

Et tekstdokument åbnes. I det skal du finde følgende linjer og rette AllowOverride None for AllowOverride All. Dernæst “Ctrl + X”, derefter “Y” og Enter.

sCR1
Tillykke med at du har installeret al den nødvendige software til stabil server drift. Nu skal du installere OwnCloud. Kun 7 hold, rolig ikke 🙂


sudo wget http://download.owncloud.org/community/owncloud-latest.tar.bz2
tjære -xjf owncloud-latest.tar.bz2
mv owncloud / var / www
# Hent den seneste version af OwnCloud til din server, pak den ud og flyt den til den rigtige adgang via webmappen.

cd / var / www
sudo chown -R www-data: www-data owncloud
# For korrekt funktion af OwnCloud skal du give ham ret til at få adgang til hovedmappen på websiden af ​​vores server.

mysql -u rod-p
CREATE DATABASE owncloud;
GIVE ALL ON owncloud. * TIL 'owncloud' @ 'localhost' IDENTIFIED AF 'password';
exit;
# Opret en database til OwnCloud. Ordene owncloud og password, du kan ændre.

sudo service apache2 genstart
# Genstart vores server

Gå til adressen (i stedet for dem – din serveradresse):
111.111.111.111/owncloud

Og afslut installationen OwnCloud.

Domæneforbindelse

Skærmbillede fra 2014-05-11 22:30:45
Du kan kun styre IP-adressen, men det er upraktisk og grimt. Derfor er det værd at forbinde domænet. For at gøre dette skal du gå til DigitalOcean → DNS-panelet og klikke på knappen Tilføj domæne. Indtast domænenavnet og vælg den ønskede rulleliste. Alt om et par timer, højst 24 timer, får du adgang til din sky på domain.com/owncloud.

Nyd det!

Loading...