Sådan optager du en screencast ved hjælp af YouTube

YouTube er et yderst nyttigt værktøj i dygtige hænder. Vi har allerede fortalt dig, hvordan du opretter med denne tjeneste et smukt diasshow, rediger videoen og endda dekrypter lyd. Og i dag vil vi gerne tilføje din rådgivning et andet råd, som du kan optage og straks uploade til YouTube screencast uden yderligere værktøjer.

 1. Log ind på YouTube med din Google-konto. Klik på knappen “Tilføj video” øverst til højre.
 2. På den nye side til højre ses blokken “Live-udsendelser”. Klik på knappen “Start”. Hvis du gør det første gang, vil tjenesten bede dig om at bekræfte dit telefonnummer.
  Sådan optages en screencast:
 3. Nu skal du gå til siden for at oprette en ny udsendelse. Du kan gøre dette ved at vælge afsnittet “Alle udsendelser” til venstre og derefter klikke på “Planlæg en ny udsendelse.” Eller bare følg dette link.
  Sådan optager du en screencast: Opret en ny udsendelse
 4. Giv denne udsendelse noget navn, og i adgangsindstillingerne vælg punktet “Begrænset adgang”. Derefter skal du klikke på knappen “Start Live”.
  Sådan optages en screencast: adgangsbegrænsning
 5. Du vil se et vindue med navnet Google Hangouts. I det skal du klikke på knappen “Vis skærm” i det venstre pop op-panel. Derefter bliver du bedt om at vælge fuldskærmoptagelsestilstand eller et af de åbne programmer, hvor du vil optage hændelser.
  Sådan optager du en screencast: Google Hangouts
 6. Klik på knappen “Start udsendelse”. Optagelsen starter fra skærmen på din computer, men selvfølgelig vil ingen se det, fordi du har installeret tidligere begrænset adgang til udsendelsen.

Efter afslutningen af ​​optagelsen kan du lukke vinduet Google Hangouts og gå til YouTube-videostyringen, hvor du finder den oprettede video. Her kan du redigere det om nødvendigt og derefter offentliggøre, dele i sociale netværk eller sende via e-mail.

Denne metode er nyttig for de brugere, der har brug for at optage en træningsvideo, for at demonstrere ethvert problem eller en løsning, og der er ingen specielle værktøjer til at rulle ved hånden.