13 YouTube kanala s obrazovnim videozapisima na ruskom jeziku

1. Gola znanost

Kanal istog popularnog znanstvenog časopisa. Ovdje možete gledati video o znanosti i tehnologiji iz inozemnih izvora, kao i kratke filmove znanstvene fantastike. Sve je prevedeno na ruski i zvučalo.

Pogledajte kanal →

2. Sci-One TV

Na Sci-Jedan TV nudi pokrivenost znanstvenim i tehničkim disciplinama, intervjui sa stručnjacima i informativne priče koje otkrivaju ovih ili drugih pitanja znanosti. Novinari, inženjeri, mladi znanstvenici i drugi volonteri rade na sadržaju.

Pogledajte kanal →

3. Znanost i tehnologija

Još jedan resurs s prijevodom videozapisa o znanosti i tehnologiji iz inozemnih izvora. Na njemu ćete naći Russified valjci takve poznate kanale kao AsapSCIENCE, TED-Ed i MinutePhysics.

Pogledajte kanal →

4. Znanost

“Nišpok” su animacijski valjci koji popularno i humoristično objašnjavaju znanstvene činjenice i odgovaraju na pitanja vezana uz njih. Što je topografsko kretenstvo? Jesu li GMO opasni? O ovom i mnogim drugim stvarima, reći će vam se na ovom humorističnom kanalu.

Pogledajte kanal →

5. Gutenbergova soba za pušače

Kanal obrazovnog projekta “Lectory” Educating “: Kurilka Gutenberg.” Ovdje su video predavanja iz javnih događanja posvećenih temama popularne znanosti. Zvučnici su ljudi koji su dobro upoznati u svojim poljima.

Pogledajte kanal →

6. Post Znanost

Ovdje su izloženi predavanja o temeljnoj znanosti, gdje ruski znanstvenici govore o njihovom prvom istraživanju. Kanal pripada znanstvenom i obrazovnom portalu “PostNauka”.

Pogledajte kanal →

7. Arzamas

Kanal obrazovnog Internet projekta Arzamas. Rolleri su video predavanja koje čuju ruski znanstvenici i kratki predmeti posvećen humanističkim znanostima.

Pogledajte kanal →

8. Potkrovlje

Tim ovog resursa provodi nekoliko video konferencija u obliku predavanja, rasprava, intervjua i drugih formata uz sudjelovanje stručnjaka. Publika je ispričana o znanosti, tehnologiji i budućnosti. Kanal pripada ruskoj tiskovnoj agenciji TASS.

Pogledajte kanal →

9. Lecterium

Kanal obrazovne internetske platforme “Lectoryum”. Ovdje možete vidjeti zapise predavanja isporučenih na različitim sveučilištima u Rusiji. Odaberite bilo koji od različitih predmeta i naučite od najboljih nastavnika zemlje.

Pogledajte kanal →

10. Znanost 2.0

“Science 2.0” je račun TV kanala istog imena. Među dostupnim videozapisima pronaći ćete programe na prostoru, čovjeku i tehnologiji. Profesionalna voditeljska i snimateljska posada stvara visoku kvalitetu i raznolik sadržaj.

Pogledajte kanal →

11. Sve je poput zvijeri

“Sve je poput zvijeri” – autorov program prirodoslovca Evgeniya Timonova. Domaćin, zajedno sa svojim pomoćnicima, putuje svijetom i snima fotografije osobe i okolne prirode.

Pogledajte kanal →

12. KREOSAN

Kanal o izumima, tehnikama, eksperimentima i znatiželjnim značajkama prirode. Valjci pucaju stanovnike Donbassa. Ekscentrični, ali zabavni, ne prestaju zadiviti publiku svojim idejama i kreativnim načinima njihove implementacije.

Pogledajte kanal →

13. Ubojica

Naravno, nismo mogli zaboraviti na naš YouTube kanal. Na njemu čekate kognitivne videozapise o samom razvoju, tehnologijama i elegantnim rješenjima životnih problema. Pretplatite se ako to već niste učinili.

Pogledajte kanal →

Možda smo propustili nešto zanimljivo? Koje vrste znanstvenih i obrazovnih kanala vidite?

Loading...