Codemonkey – uzbudljivo programiranje učenja za djecu

Svi roditelji vrlo dobro znaju kako je teško rastrgati svoju djecu iz igre i sjesti ih za lekcije. Pogotovo kada morate proučavati nešto dosadno i komplicirano, na primjer programiranje. Međutim, autori web mjesta CodeMonkey odlučio je pristupiti procesu učenja s desne strane i pretvorio ga u uzbudljivu igru. Iz takvog programiranja bit će teško skinuti ne samo djecu, već i roditelje.

CodeMonkey – ovo je jednostavna online igra u kojoj se djeca mogu upoznati s osnovama programiranja. Cijeli proces je podijeljen na zasebne razine, a malo je vjerojatno da ćete morati proći svaku od njih za nekoliko minuta. U bilo kojem trenutku možete prekinuti prolaz (napredak je spremljen) ili se vratiti nekoliko koraka.

Razine CodeMonkey

Tijekom igre, dijete će morati upravljati malim majmunom koji hoda po igralištu i skuplja banane. Da biste to učinili, igrač mora sastaviti lanac naredbi u desnoj tekstualnoj ploči, a zatim ih pokrenuti za izvršavanje. Svaka razina je dano savjete, tako da će i učenici nižih razreda moći nositi se s tim zadatkom. Štoviše, usluga je rusizirana, a zadaće postupno povećavaju svoju složenost. Sve počinje s vrlo jednostavnim akcijama, ali dijete će naučiti napraviti stvarno komplicirane algoritme.

CodeMonkey programiranje

Sveukupno, ovaj mrežni tečaj predstavlja vrlo dobar primjer kako proučavanje čak i složenih stvari može biti uzbudljivo i uzbudljivo. Preporučujemo da svojem djetetu prikažete CodeMonkey.

CodeMonkey