Kako naučiti kako napraviti web stranice: 30 + tutoriali

U odjeljku “Kako napraviti web stranicu” redovito govorimo o raznim alatima za izradu web stranica. A za one koji trebaju sveobuhvatno razumijevanje gradnje web mjesta, pripremili smo detaljan izbor resursa koji podučavaju stvaranje web stranica. Dodat ćemo sve od programiranja do promocije. Treneri su dostupni na engleskom i ruskom jeziku. Naš vodič će biti koristan i za početnike i napredne korisnike.

Codecademy

Saznajte kako kodirati u interaktivnom obliku i besplatno – moto ove tvrtke. Web mjesto sadrži korak-po-korak on-line lekcija na HTML, CSS, JavaScript, jQuery, Python, Ruby, PHP. Također postoji poseban odjeljak o stvaranju web mjesta. Da biste stekli nova znanja, potrebno je samo Internet i preglednik. Ako ste novi u programiranju, onda je ovo izvrsna mogućnost da naučite osnove.

HTML akademija

32 online tečajeva na HTML i CSS od 35 mentora. Stvoritelji HTML Academy vjeruju da je izgled korisna vještina za bilo kojeg IT stručnjaka. Tečajevi su podijeljeni na osnovne i napredne. Neki od njih su plaćeni, neki su besplatni. Istovremeno, stopa se ne temelji na teoriji, već na praksi.

Škola kodova

Resurs od Envy Labs nudi video lekcije i prezentacije za one koji žele naučiti HTML5, CSS, Ruby, JavaScript, Git, programiranje za iOS. Materijal je usmjeren na naprednije korisnike. Možete naučiti pojedinačno ili u timu. Tečajevi se plaćaju: $ 29 – mjesečna pretplata, 290 dolara – godišnje.

Hekslet

To je platforma za proučavanje baza podataka, poslužitelja i razvoj aplikacija. Uslugu su stvorili programeri za razvojne programere. Zajednica ima više od 50 tisuća ljudi. Možete besplatno studirati (samo teoriju) ili 9 $ mjesečno (teorija + praksa).

Kod osvetnika

Na ovom resursu postoje tri vrste tečajeva: HTML + CSS, JavaScript i Python3. Svaki od njih ima tri razine: prvo – slobodno, ostalo – za dolare. Kupnja tečajeva odjednom u svim smjerovima je jeftinija – na 146 dolara. Na svakom tečaju postoji element igara, koji pomaže u popravljanju materijala.

Irbis-škola

Ovo je online tečaj web programiranja. Obećano je da će, nakon što ih podučavate korak po korak, naučiti kako stvoriti profesionalne web stranice. “Počnemo s nekompliciranim proceduralnim kodeksom i razvijamo se u punokrvni mini-okvir”. Obuka se provodi putem posebne aplikacije za stolna računala. Osnovni tečajevi su besplatni, napredniji – plaćeni.

Udacityju

Tvrtka koja vjeruje da obrazovanje mora biti široko dostupna. U tu svrhu, zajedno s Googleom, ATT-om, Facebookom, Salesforcomom, Clouderom i drugim korporacijama razvila je obrazovne programe za pripremu programera, analitičara, mobilnih aplikacijskih programera i programera. Troškovi programa su 200 dolara.

Programska škola

Centar za izobrazbu “Programska škola” stvorili su diplomanti Moskovskog državnog tehničkog sveučilišta nazvani po Baumanu 2010. godine. Izbor zanimanja je opsežan: osnove programiranja, HTML i CSS, Swift, Android, Python, JavaScript i drugi. U odvojeno je potrebno napomenuti tečaj o SEO-u. Na kraju jednog od tečajeva, koji koštaju do 100 tisuća rubalja, možete dobiti potvrdu potvrde. Škola također obećava dvomjesečno stažiranje profila tvrtki za diplomirane studente.

Frontend Masters

Više od 20 akademskih tečajeva na HTML5, CSS3, JavaScript, JQuery, Backbone.JS, AngularJS i drugim područjima. Pogodno za one koji žele dobiti temeljno znanje. Učitelji su stručnjaci u svom radu. Na primjer, Douglas Crockford (JavaScript), Estelle Vale (CSS3), Lukas Ruebbelke (AngularJS). Naknada za učenje: 39 dolara mjesečno ili 299 dolara godišnje.

IMT akademija

Akademija internetskih tehnologija IMT nudi izvanmrežne i online tečajeve o podučavanju modernih IT-specijaliteta. Možete naučiti optimizaciju tražilice, osnove izgleda stranica, web dizajn i web programiranje, JavaScript. Navodi se da su svi učitelji praktičari koji se poučavaju stvarnim stvarima. Nastava plaćena, online tečajevi u rasporedu malo.

HTML5Rocks

Popularni resurs za razvojne programere koji se žele prebaciti na HTML5. Osnovana je 2010. godine. Sadrži mnogo članaka o ovom jeziku, njegovim funkcijama i značajkama korištenja u aplikacijama.

Centar suvremene informatike, programiranje i analiza podataka

Ovaj centar (Computer Science Center) stvoren je na inicijativu Computer Science Cluba POMI RAS-a, tvrtke JetBrains i School of Analysis of Data. Centar nudi cjelodnevne večernje tečajeve iz područja informatike, analize podataka i razvoja softvera. No, nedavno pokrenut i online smjer, uključujući C + +, Python, računalnu arhitekturu i grafiku.

LearnSauce

Ovo je platforma gdje se za $ 9 mjesečno može dobiti neograničen pristup DIY-udžbenicima s izvornim kodovima. Svaki tjedan pojavljuju se novi priručnici. Vlasnici službe kažu da će studenti uskoro moći stvoriti vlastite kul aplikacije.

W3schools

Ovaj resurs sadrži udžbenike koji će biti korisni i za programere i web dizajnere. Priručnici na gradilištu su sjedinjeni u zasebnom odjeljku. Pomoćna sredstva za podučavanje odabrana su tako da ih čak i početnik može razumjeti. Na web stranici također su primjeri kako to sve funkcionira. Pristup udžbenicima je besplatan.

Smashing Magazine

Ovo je online časopis za web dizajnere i programere, gdje se prikupljaju stručne knjige, uključujući elektroničke. Neki od njih mogu se preuzeti, neki se mogu kupiti. Predmet pogodnosti je opsežan – stručnjaci srednje i napredne razine naći će mnogo korisnih.

Treehouse

Ovo je popularan obrazovni resurs, koji je 2011. godine stvorio Ryan Carson. Prikupila je mnoge tečajeve za web programere, web dizajnere, mobilne programere i marketingere. Ukratko, sve što trebate naučiti za izradu web stranica. Istodobno, studenti uočavaju visoku kvalitetu nastave. Naknada za učenje: 25 dolara – osnovna pretplata, 49 dolara – napredna. Svaki od njih može se besplatno testirati u roku od 14 dana.

Alison

Ovo je obrazovna platforma za svladavanje novih specijalnosti i daljnje usavršavanje. U odjeljku koji se odnosi na IT, postoje tečajevi o mobilnom razvoju, internetskim poslovima, radu s grafičkim urednicima, multimedijalnim tehnologijama i drugim područjima. Trening je besplatan, ali nakon završetka ovog ili tog tečaja možete dobiti potvrdu s plaćanjem.

learnable

Usluga za online učenje, koja će biti korisna programerima i dizajnerima. Web mjesto sadrži tečajeve i e-knjige o JavaScript, jQuery, PHP, CSS3, HTML5, Node.JS, Photoshopu, WordPressu, Ruby, iOS, Android i drugim temama. U isto vrijeme, pristup nastavi ostaje nakon tečaja. Nastavnici su spremni odgovoriti na sva pitanja studenata, a potonji mogu dobiti diplomu koja potvrđuje učenje o učenju. Cijena mjesečne pretplate iznosi 15 USD, godišnja pretplata 99 USD.

Skillfeed

Resurs koji nudi više od 79.000 videa za obuku za dizajn, web razvoj, fotografiju, ilustraciju, kao i HTML i CSS. Valjci se mogu razvrstati prema razini znanja, kategorija i vremena. Lekcije su dostupne pretplati, što košta 19 dolara mjesečno. No kako bi se procijenilo korisnost resursa može biti unutar sedmodnevnog slobodnog razdoblja.

Tutsplus

Ovo je resurs koji je stvorio Envato, s brojnim besplatnim i plaćenim tečajevima o kodiranju, dizajnu, grafici, razvoju i drugim temama. Za kretanje kroz razne lekcije i filtriranje izdavanja interesa, postoji središte hub.tutsplus.com, gdje središte – naziv subjekta. Dakle, ako birate webdesign.tutsplus, Primit ćete tečajeve u web dizajnu ako je navedena adresna traka code.tutsplus.com, zatim na stranici prikazat će se programski tečajevi. Osim tečajeva (oni su plaćeni), stranica ima e-knjige i besplatne priručnike o temama.

Coursera

Mnogi čitatelji Lifehackera znaju ovu platformu s besplatnim online tečajevima. Svaki mjesec pripremamo za Vas kompilacije s aktualnim zanimljivim Coursera tečajevima. Često postoje treninzi, programiranje, dizajn i marketinški vodiči. Coursera također ima niz tečajeva iz područja “znanosti o podacima”, “digitalnom marketingu”, “sigurnosti u cyberspaceu”, “cloud computing za mobilne uređaje zasnovane na Androidu” i tako dalje.

Udemy

Udemy nije manje popularna od Coursera, obrazovnog sitea. Ovdje svaki stručnjak može podijeliti svoje znanje u svom polju, a često čitaju predavanja čitanja zvijezda. Site sadrži tečajeve raznih tema, postoji zanimljiv i za početnike saitostroiteley: tečajevi o razvoju, tečajevi u web dizajn, tečajevi u Internet marketing, tečajevi na tražilice optimizacija i tako dalje. Neki tečajevi su besplatni.

LendWings

LendWings je platforma s video tečajevima o dizajnu, tehnologiji, umjetnosti i drugim područjima tvrtke “Modern Learning Technologies”. To nisu samo predavanja stručnjaka koji govore ruski jezik, već i prijevodi govora svjetskih stručnjaka. U skoroj budućnosti možete se prijaviti za sljedeće tečajeve o izradi web sučelja: “Temelji PHP-a”, “Učenje za brzo stvaranje web mjesta na WordPressu”, “HTML5 za početnike”.

Lynda

Jedan od najstarijih obrazovnih portala, stvoren 1995. godine. Web mjesto sadrži tečajeve i video lekcije. Materijali za obuku se ažuriraju svaki tjedan. Tečajevi su dizajnirani za različite razine znanja: početnici će moći podučavati bazu, a iskusniji će poboljšati svoje kvalifikacije. U odjeljku “Razvoj” trenutno je dostupan 384 online tečajeva i više od 16 tisuća videozapisa; u “Dizajnu” – 573 tečajeva i preko 27 tisuća videa, u web odjeljku čekate 639 tečajeva i oko 24 tisuće videozapisa. Plaća se obuka, a među pogodnostima je dostupnost mobilnih aplikacija.

zillion

Ovo je obrazovni medijski resurs. Programi intenzivne obuke nude se u stvarnom vremenu, a za par mjeseci možete dobiti moderni specijalitet. Oni koji već imaju struku mogu se poboljšati kroz video tečajeve. Predmeti su opsežni (marketing, PR, prodaja, upravljanje, i tako dalje), a nastavno osoblje se poštuje. Stvoritelji web mjesta u skoroj budućnosti mogu biti zainteresirani za ekspresni tečaj Dmitrya Satina, stručnjaka iz područja korisničkog iskustva. Zove se “Univerzalno sučelje. Kako ga predstaviti klijentu. ” Na kraju ovog ili drugog tečaja možete dobiti potvrdu potvrde.

Akademska zemlja

Web mjesto koje je izradio Richard Ludlow. Prikupila je mnoga predavanja s najboljih svjetskih sveučilišta: Harvard, Oxford, Stanford i drugi. Osim fizike i ekonomije, na stranicama možete pronaći video tutorijale o dizajnu, marketingu i poslovanju. Zanimljiva funkcija – popisi za reprodukciju, pomoću kojih možete gledati videozapise na različitim disciplinama, ali s sličnom temom. Nakon što završite tečaj, možete položiti ispit i dobiti diplomu sa sveučilišta, čija ste predavanja slušali.

Poslovno okruženje

Ovo je portal za poduzetnike s ciljem stvaranja integrirane infrastrukture za male poduzetnike. Također je podružnica Sberbank Rusije. Između ostalog, imaju školu za obrazovanje na daljinu. Postoje tečajevi i webinari o različitim temama. Oni koji žele izraditi web stranice zainteresirani su za sljedeće: “Kako stvoriti prodajnu internetsku trgovinu”, “Web stranica za Business 2.0”, “Idealno mjesto iz perspektive tražilice”.

ThinkFul

Ovo nije samo on-line tečaj za programiranje, web dizajn i razvoj. Ovaj resurs pruža priliku za učenje iz vašeg osobnog mentora – tjedni videochat, gdje možete postaviti sva zanimljiva pitanja. Osim toga, kao dio treninga, studenti se potiču da razvijaju svoj vlastiti projekt i također pružaju pomoć u zapošljavanju. Tečajevi su plaćeni i vrlo jeftin, ali postoji nekoliko besplatnih tutoriala.

Netologiya

“Netologija” nudi online obuku za web profesionalce. Učitelji su dobro poznati u RuNet ljudi, profesionalci u svom poslu. Spektar obrazovnih smjerova “Netologije” vrlo je opsežan. Uključujući i s vremena na vrijeme postoje tečajevi za one koji učimo za web stranice. Na primjer, 26. lipnja započinje tečaj “HTML-izgled: od početka do prvog rasporeda”. Ali osobito na tečajevima “Netologije” za marketing i upravljanje, e-trgovinu, društvene mreže, web dizajn. Tečajevi se mogu razvrstati po predmetu i razini – od osnovnih do naprednih. Mnogi se tečajevi plaćaju, ali za žedno znanje postoji sustav pretplate. Na kraju tečaja možete dobiti diplomu koja potvrđuje njegov prolaz.

HubSpot

HubSpot portal predstavlja 18 besplatnih marketinških klasa: blogging, SEO, SMM, e-mail marketing, rad ključnih riječi – program je opsežan. Ovo je izvrsno rješenje za početnike u pitanjima promocije web stranica.

EDX

edX je akademska platforma s masovnim otvorenim online tečajevima. Ovo je zajednički neprofitni projekt Massachusetts Institute of Technology, Harvard i University of Berkeley. Oni koji stvaraju web stranice će biti zainteresirani za tečajeve kao što su Learn HTML5 iz W3C, Poduzetništvo 101, The Analytics Edge.

Radi vaše udobnosti, kombinirali smo obrazovne platforme na kojima možete naučiti kako napraviti web stranice u jednoj tablici.

Sažetak tablice

Ovaj popis nastavnih programa može se nastaviti. Predlažemo da to učinimo onima koji imaju iskustva u izradi web stranica. Koje ste resurse koristili kada ste savladali znanost o gradnji web mjesta? Bacite veze u komentare.