My.asics.co.uk – jednostavna usluga za izradu plana za izobrazbu za više zemalja

Sada na Internetu postoje mnoge usluge koje pomažu napraviti raspored treninga. Među njima su i oni koji automatski planiraju planove i one u kojima vam pomažu profesionalni treneri; postoje web aplikacije i aplikacije za pametne telefone; postoje pomoćnici koji su zarobljeni za jedan sport i više su univerzalni. Danas želim govoriti o jednostavnom, ali funkcionalnom rasporedu prekogranične obuke iz poznatog proizvođača tenisica ASICS.

Priprema plana obuke počinje s ciljem. Usluga nudi prilično fleksibilne mogućnosti za konfiguraciju – možete odabrati različite udaljenosti – od pet kilometara do maratona, datuma natjecanja (ili ukazati “jednog dana”) i željenog rezultata (također ne možete odrediti). Usluga će također pitati o vašim trenutačnim mogućnostima (kolika je udaljenost ili vrijeme koje možete izvoditi), spol i dob, a ne puno osobnih podataka, ali jednostavno dosta da ne biste uplašili početnika. To je moj cilj na udaljenosti od 10 kilometara na Kharkovom maratonu.

Moj ASICS 2013-06-15 17-52-19

Sljedeći korak je mala postavka za raspored samo dvije mogućnosti – koliko puta tjedno ste spremni trenirati (2, 3 ili 4) i kako marljivo (nejasno dovoljno blage, prosječne i teške). Ovisno o tome, usluga će pokušati predvidjeti vaš rezultat.

Moj ASICS 2013-06-15 17-53-54

To je sve, ovo je kraj plana. Sve planirane utrke bit će postavljene na kalendarsku mrežu s bilješkama o duljini i potrebnoj brzini. Za svako treniranje nalazi se oznaka poput Jog, Udoban ili Race Pace, a klikom na ćeliju kalendara prozor s objašnjenjima pojavljuje se.

Moj ASICS 2013-06-15 17-58-17

Cijeli plan je podijeljen u 5 faza:

  • Pre-kondicioniranje – lagana i lagana utrka uz minimalnu brzinu i kratke udaljenosti.
  • Dalje – glavni dio s postupnim nakupljanjem i brzinom, te utrkama na daljinu.
  • Simulacija utrke – najveća brzina i udaljenost, usporediva s ciljnom rasom
  • Priprema rase – tjedan dana prije utrke, jednostavni i kratki treneri
  • Oporavak – oporavak nakon natjecanja, različite udaljenosti s malim brzinama

Plan kalendara može se uvesti u Google kalendar ili bilo koji drugi koji podržava format ics.

Nakon trčanja, informacije o njemu možete napraviti pomoću posebnog sučelja kako biste lakše pratili svoj napredak.

Naravno, ova usluga vjerojatno neće odgovarati onima koji su vrlo ozbiljni u vezi s njihovim treningom – ne postoji riječ o treningu intervala, niti o PFD-u. Međutim, meni se čini, za početnike poput mene koji se pripremaju za prva natjecanja, bit će prilično korisno i praktično.

Moje Asics