Πώς να φτιάξετε έναν κομψό ιστότοπο; Tilda Publishing!

Το Thilda Tilda διαφέρει από τους άλλους σχεδιαστές

1. Κωδικός σχεδιασμού

Συλλέγετε το site όχι μόνο από στοιχεία, αλλά από μπλοκ, σχεδιασμένα από τον σχεδιαστή. Αν είναι κείμενο, τότε προσαρμόζεται το μέγεθος της γραμματοσειράς, οι εσοχές και το διάστημα. Αν αυτή είναι μια εικόνα, τότε η υπογραφή σε αυτή θα βρίσκεται στη σωστή θέση. Τα περισσότερα μπλοκ αποτελούνται από διάφορα στοιχεία που ο σχεδιαστής έχει ήδη συναρμολογηθεί στη σύνθεση. Δεν χρειάζεται να παίζετε πού και τι πρέπει να βρίσκεται.

Tilda: κώδικας σχεδιασμού

Για παράδειγμα, το κάλυμμα (η πρώτη οθόνη). Αποτελείται από μια φωτογραφία, έναν τίτλο, μια περιγραφή και μερικές φορές ένα κουμπί. Αξιολογείτε το περιεχόμενο που έχετε, επιλέξτε μια κατάλληλη επιλογή από 30 εξώφυλλα, αλλάξτε τη φωτογραφία και το κείμενο έτοιμο. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε το μέγεθος της γραμματοσειράς ή της εσοχής ανάμεσα στον τίτλο και την περιγραφή, όπου πρέπει να βρίσκεται το κουμπί. Οι σχεδιαστές σκέφτηκαν για σένα. Φυσικά, όλες οι παράμετροι μπορούν να αλλάξουν αν υπάρχει εμπιστοσύνη και κατανόηση του τι κάνετε. Αλλά ως σημείο εκκίνησης, τα προσχεδιασμένα μπλοκ είναι μια πολύ καλή υποστήριξη.

Tilda: τελειωμένα τετράγωνα

2. Ευελιξία χρήσης

Οι προγραμματιστές έχουν σκεφτεί επτά τρόπους για να χρησιμοποιήσετε Tilda: συνδέστε το δικό σας domain, ή υποτομέα, να εγκαταλείψουν το χώρο σε ένα subdomain Tilda, εξάγει ένα site και να το τοποθετήσετε στον server σας, κάνετε τμήμα της περιοχής για Tilda και να οικοδομήσουμε σε μια υπάρχουσα τοποθεσία, να δημιουργήσει μια δημοσίευση μέσω του API. Για να ενσωματωθεί με το site στο WordPress και το Bitrix, υπάρχουν plug-ins.

3. Υπηρεσίες για τη λήψη δεδομένων από έντυπα

Γ Tilda εννέα ολοκληρωμένες υπηρεσίες: e-mail, το Google Docs, MailChimp, SendGrid, UniSender, GetResponse, AmoCRM, «Megaplan» και “Bitriks24”. Μπορείτε να λαμβάνετε εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δημιουργείτε λίστες αλληλογραφίας ή να συλλέγετε οδηγούς στο σύστημα διαχείρισης δεδομένων πελατών (CRM).

4. Προσθήκη μοναδικών στοιχείων

Αν χρειάζεστε ειδικές λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες από προεπιλογή, χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα εισαγωγής κώδικα HTML. Μπορείτε να βρείτε έτοιμες λύσεις ή να παραγγείλετε την ανάπτυξη ενός προγραμματιστή – ένα κομμάτι κώδικα δεν θα κοστίσει μια περιουσία.

Υπηρεσίες που είναι εύκολο να προστεθούν στο έργο στο Tilda:

 • Χρονοδιάγραμμα για γεγονότα – Timeline.knightlab.
 • Διαδραστικοί χάρτες – Storymap.knightlab.
 • Εισιτήρια για την εκδήλωση – TimePad.
 • Διαδραστικές εικόνες – Thinglink.
 • Ανατροφοδότηση – Uservoice.

Ξεκινώντας με την έκδοση Tilda

Ξεκινώντας με την έκδοση Tilda

Ας περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Αφού εγγραφείτε στο Tilda, θα δείτε αμέσως μια λίστα με τα πρότυπα. Επιλέξτε το κατάλληλο και προσαρμόστε το ή ξεκινήστε με μια καθαρή σελίδα. Η επιλογή δεν περιορίζει τη δημιουργικότητά σας με κανέναν τρόπο: ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε το πρότυπο πέρα ​​από την αναγνώριση. Είναι μόνο ένα δείγμα καλής σχεδίασης και ένα παράδειγμα χρήσης μπλοκ.

Πρότυπα στο Tilda Publishing

Αφού επιλέξετε ένα πρότυπο, η Tilda θα σας ζητήσει να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τη διεπαφή.

Η διεπαφή είναι πολύ απλή: στα αριστερά υπάρχει μια βιβλιοθήκη τεμαχίων, χωρισμένη σε κατηγορίες. Όλα τα περιεχόμενα του μπλοκ εκδίδονται βάσει της αρχής “που έχει αλλάξει με κλικ”.

Επεξεργασία στο Tilda Publishing

Γενικές συστάσεις για τη δημιουργία ενός ιστότοπου

Αυστηρά μιλώντας, η δημιουργία ενός δικτυακού έργου δεν ξεκινά με την εγγραφή στον σχεδιαστή του site. Πρώτον, πρέπει να διατυπώσετε μια ιδέα και να σκεφτείτε τη δομή, να πραγματοποιήσετε μια μελέτη, να σχεδιάσετε μερικές επιλογές για το μελλοντικό χώρο και να προετοιμάσετε το περιεχόμενο. Λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας περιγράφονται λεπτομερώς στο άρθρο Tilda Publishing “Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Οδηγός βήμα προς βήμα. “

Κοιτάξτε τα μαθήματα βίντεο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας διαφορετικών τύπων έργων: σελίδα, σελίδα πολλαπλών σελίδων, blog ή longride.

Το τμήμα #madeontilda θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις δυνατότητες της πλατφόρμας και να βρείτε έμπνευση. Ακολουθούν παραδείγματα καλής εμπειρίας χρήστη.

Παραδείγματα έργων που έγιναν στο Tilda Publishing

Αφού έχετε εκδώσει όλα τα μπλοκ, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος φαίνεται καλός και καθαρός. Ευθυγραμμίστε τις εσοχές, κάντε τις επικεφαλίδες ομοιόμορφες, ελέγξτε αν το μέγεθος της γραμματοσειράς είναι το ίδιο στο κείμενο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στην περιοχή. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ακρίβεια μπορούν να βρεθούν στο άρθρο Tilda “Συχνά λάθη στο σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας.”

Σκεφτείτε για την πλοήγηση στο site ή μέσα σε μια σελίδα. Προσθέστε ένα μενού, βεβαιωθείτε ότι είναι οπτικά καλό: δεν είναι πολύ μεγάλο, δεν υπερφορτώνει ολόκληρη τη σελίδα. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά στοιχεία μενού, είναι καλύτερα όχι περισσότερα από πέντε. Μεγάλες μεγέθυνση των τμημάτων. Τα ονόματα πρέπει να είναι σύντομα, πρέπει να διαβάζονται με μια ματιά. Ένα στοιχείο μενού που αποτελείται από τρεις λέξεις είναι σαφώς ακατάλληλο.

Παράδειγμα μενού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει την εταιρική γραμματοσειρά. Το Tilda σάς επιτρέπει να συνδέετε γραμματοσειρές από το Typekit και το Google Γραμματοσειρές ή το δικό σας.

Δημοσιεύστε τον ιστότοπο. Δώστε το όνομα χρησιμοποιώντας τον υποτομέα Tilda, συνδέστε τον δικό σας τομέα ή εξαγάγετε τον κώδικα και τοποθετήστε τον στον διακομιστή σας.

Μην ξεχάσετε τα στατιστικά στοιχεία. Εγγραφείτε στο Google Analytics ή στο Yandex.Metrics, λάβετε τον κωδικό και γράψτε τον στις ρυθμίσεις.

Φροντίστε για τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας όταν εκδίδεται σε μηχανές αναζήτησης ή κοινωνικά δίκτυα: συμπληρώστε το όνομα, την περιγραφή, τις λέξεις-κλειδιά. Κάθε σελίδα είναι εφοδιασμένη με μια μικρή φωτογραφία, στη συνέχεια με rassharivanii θα είναι ποιοτικά πλαισιωμένη.

Πλεονεκτήματα του Tilda Publishing

 1. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τον κώδικα. Δεν χρειάζεται να μάθετε να κωδικοποιείτε ή να ζητάτε βοήθεια από γνωστούς προγραμματιστές. Όλες οι ρυθμίσεις σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα επεξεργασίας.
 2. Ο σχεδιαστής δεν χρειάζεται. Τα μπλοκ έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες, όλες οι αναλογίες είναι συμφιλιωμένες και αρμονικές.
 3. Προσαρμοστικός σχεδιασμός. Τα μπλοκ έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται να προσαρμόσετε το σχέδιο για tablet και smartphones. Ο ιστότοπος φαίνεται εξαιρετικά σε όλες τις συσκευές.
 4. Εύκολη επεξεργασία. Εάν δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για έναν πελάτη, τότε στο μέλλον, μπορεί να πραγματοποιήσει γρήγορα αλλαγές και να διατηρήσει τον ιστότοπό σας χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών.
 5. Ο τομέας ή η εξαγωγή. Ο ιστότοπος συνδέεται με τον δικό του τομέα ή εξάγεται ως κωδικός για την ανάρτηση σε άλλο διακομιστή.
 6. Ενσωματωμένα στοιχεία ανάλυσης. Μπορείτε να δείτε επισκέψεις και χρήστες (συμπεριλαμβανομένης ανά σελίδα). Οι μετρητές Plus ή Yandex συνδέονται σε μια ειδική διεπαφή με την απλή ένδειξη του αριθμού.
 7. Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Ελέγχετε τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπου στα αποτελέσματα αναζήτησης ή στα κοινωνικά δίκτυα.
 8. Ευέλικτη διαμόρφωση. Οποιαδήποτε πρόσθετα στοιχεία προστίθενται προσθέτοντας κώδικα HTML.
 9. Μεγάλη επιλογή γραμματοσειρών. Συνδέστε οποιαδήποτε γραμματοσειρά από Typekit, Γραμματοσειρές Google ή χρησιμοποιήστε τη δική σας.
 10. Μορφές λήψης δεδομένων. Οι πελάτες σας θα μπορούν να εγγραφούν σε ενημερώσεις, να αφήσουν το τηλέφωνό τους ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Έχουν ενσωματωθεί εννέα υπηρεσίες λήψης δεδομένων.

Δασμολογικά σχέδια

Δωρεάν. Ένας ιστότοπος, 50 σελίδες, 50 MB χώρου στο διακομιστή. Η διεύθυνση του ιστότοπου είναι της μορφής mysite.tilda.ws. Δωρεάν.

Προσωπικά. Ένας ιστότοπος, 500 σελίδες, 1 GB χώρου στο διακομιστή. Σύνδεση τομέα και πλήρη συλλογή μπλοκ. Πεντακόσια ρούβλια το μήνα, εάν πληρώνονται για ένα χρόνο.

Επιχειρήσεις. Πέντε ιστότοποι, 500 σελίδες (για κάθε τοποθεσία), 1 GB χώρου στο διακομιστή. Εξαγωγή του κωδικού. Χιλιάδες ρούβλια το μήνα, εάν πληρώνονται για ένα χρόνο.

Tilda Εκπαίδευση

Tilda Εκπαίδευση

Εκτός από την υπηρεσία δημιουργίας ιστότοπων στην πλατφόρμα, υπάρχει ένα τμήμα εκπαίδευσης – μια βιβλιοθήκη γνώσεων σχετικά με το σχεδιασμό ιστοσελίδων και τη σε απευθείας σύνδεση δημοσιογραφία. Το τμήμα αποτελείται από τρία μέρη: “Πρακτική”, “Ανάπτυξη” και “Μαθήματα”. Το “Practice” είναι ένα τεράστιο εγχειρίδιο που απαντά σε μια συγκεκριμένη ερώτηση “πώς;” και βοηθά στην καθημερινή εργασία. Το “Development” περιλαμβάνει εργαλεία για την εύρεση ιδεών, την επέκταση του επαγγελματικού ορίζοντα, τη δημιουργία οπτικής γεύσης και την παρακολούθηση των τάσεων του web design. Τα μαθήματα σας βοηθούν να μάθετε τη βασική θεωρία του σχεδιασμού και να αυξήσετε τις ικανότητές σας στο Web publishing. Το μάθημα “Σχεδιασμός σε ψηφιακό περιβάλλον” έχει ήδη κυκλοφορήσει και ένα μάθημα για το μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο προετοιμάζεται για κυκλοφορία.