Πώς να εγγράψετε μια εκπομπή μέσω του YouTube

Το YouTube είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο σε επιδέξια χέρια. Σας έχουμε ήδη πει πώς να δημιουργήσετε με αυτή την υπηρεσία ένα όμορφο slide show, να επεξεργαστείτε το βίντεο και ακόμη και να αποκρυπτογραφήσετε τον ήχο. Και σήμερα θέλουμε να προσθέσουμε στην κουμπαρά σας μια άλλη συμβουλή, με την οποία μπορείτε να γράψετε και να μεταφορτώσετε αμέσως στο screencast του YouTube χωρίς πρόσθετα εργαλεία.

 1. Συνδεθείτε στο YouTube με το λογαριασμό σας στο Google. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη βίντεο” στην επάνω δεξιά γωνία.
 2. Στη νέα σελίδα στα δεξιά θα δείτε το μπλοκ “Live broadcasts”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”. Εάν το κάνετε αυτό για πρώτη φορά, η υπηρεσία θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.
 3. Τώρα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα για να δημιουργήσετε μια νέα εκπομπή. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας την ενότητα “Όλες οι εκπομπές” στα αριστερά και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο “Προγραμματισμός νέας εκπομπής”. Ή απλώς ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.
  Πώς να εγγράψετε μια προβολή οθόνης: Δημιουργήστε μια νέα εκπομπή
 4. Δώστε σε αυτή την εκπομπή οποιοδήποτε όνομα και στις ρυθμίσεις πρόσβασης επιλέξτε το στοιχείο “Περιορισμένη πρόσβαση”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”.
  Πώς να εγγράψετε μια εκπομπή: περιορισμός πρόσβασης
 5. Θα δείτε ένα παράθυρο με το όνομα Google Hangouts. Σε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Εμφάνιση οθόνης” στο αριστερό αναδυόμενο παράθυρο. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη λειτουργία εγγραφής πλήρους οθόνης ή μία από τις ανοιχτές εφαρμογές στις οποίες θέλετε να καταγράψετε τα συμβάντα.
  Πώς να εγγράψετε μια εκπομπή: Google Hangouts
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκίνηση εκπομπής”. Η εγγραφή θα ξεκινήσει από την οθόνη του υπολογιστή σας, αλλά φυσικά κανείς δεν θα το δει, επειδή έχετε εγκαταστήσει προηγουμένως περιορισμένη πρόσβαση στην εκπομπή.

Μετά το τέλος της εγγραφής, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο του Google Hangouts και να μεταβείτε στον διαχειριστή βίντεο του YouTube, όπου θα βρείτε το δημιουργούμενο βίντεο. Εδώ μπορείτε να το επεξεργαστείτε εάν είναι απαραίτητο και, στη συνέχεια, να δημοσιεύσετε, να μοιραστείτε κοινωνικά δίκτυα ή να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη σε εκείνους τους χρήστες που πρέπει να καταγράψουν ένα εκπαιδευτικό βίντεο, να επιδείξουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή λύση και δεν υπάρχουν ειδικά εργαλεία για την κύλιση στα χέρια σας.