1Password ingyenes, vagy miért kell abbahagynia az iCloud kulcstartó használatát

Eddig, az Apple ismét megerősíti szólva gyenge biztonságát internetes szolgáltatások és azok kompatibilitását a Windows továbbra is rendkívül alacsony, iCloud kulcstartó képviselik együtt iOS 7 marad egyetlen alternatívája 1Password. Az utolsó években fennállása megmutatta magát csak a legjobb kéz, mely ma a az út, akkor töltse le ingyen.

Service 1Password már több mint hét éve működik. A program minden népszerű platformon elérhető: Mac, Windows, iOS, Android. Segítségével biztonságosan tárolja a jelszavakat, hitelkártya adatok, adatbázis, útlevél adatait, az engedély harmadik féltől származó alkalmazások, és a védett jegyzetek. A szolgáltatás segíthet egy komplex jelszó létrehozásában és a mentett adatok szinkronizálásában más eszközökkel a Dropbox, iCloud vagy Wi-Fi Sync segítségével. Az alkalmazásban van egy beépített böngésző, amely lehetővé teszi, hogy a vásárlás során ne aggódjon a hitelkártyaadatok biztonsága miatt. Nem túl kényelmes, de az iOS 8 Safari kiterjesztések megjelenésével a helyzet jobbra változhat.

A biztonsági fejlesztők különös figyelmet fordítottak. Az alkalmazáshoz szükséges mesterjelszó nem tárolódik az iOS kulcsstore-ban. Elleni védelem brute-force támadással garantált algoritmus SHA512 és PBKDF2, és minden alapelem az adatok titkosítva 256 bites kulcs (AES). By the way, elméletileg most egy fiók jelszó kiválasztása több hónapról egy évre szól. Az iOS rendszerben minden adat egyértelmű formában van a Safari beállításokban. Elveszett eszköz, amelyen védelem nem volt a színpadon a release -, hogy mentse a jelszót, és információt a kártya nincs garancia. Mindazonáltal az iCloud kulcstartónak van egy tagadhatatlan előnye – a vezeték nélküli hálózati jelszavak szinkronizálása. Miután egyetlen eszközről csatlakozott egy biztonságos Wi-Fi-hálózathoz, minden más eszköz automatikusan csatlakozik hozzá.

Annak ellenére, hogy meglehetősen nagy ára, ami általában mintegy 10 $ esetében a mobil operációs rendszerek és 50 $ – az asztali, 1Password kapta népszerűségének és elfogadottságának a felhasználók körében. Ma az alkalmazás ingyenes az App Store-ban, és kiváló alkalmat kínál arra, hogy kipróbálja funkcióit az iPhone és iPad készüléken. Az Android felhasználók is ingyen letölthetik, és 30 napon belül élvezhetik a teljesen működőképes próbaverziót.

Loading...