Az utazásszervező megbízhatóságának ellenőrzése

2014 nyarán számos utazási iroda bezárt, miközben nem teljesítette kötelezettségeit ügyfelei számára. Az a kilátás, hogy az utazásszervezője segítség nélkül beszállt külföldre, enyhén szólva megrémít.

De ha a külföldi nyaralás pénze megtalálható, akkor a félelem nem kényszerít majd Önt a tengerpart helyett, hogy nyaralást válasszon egy szomszéd faluban egy szabadságra, ugye? Ezért választani kell a helyes utazásszervezőt, és figyelembe kell venni a különböző paramétereket.

Mi teszi az utazásszervező megbízhatóságát?

Valójában sok olyan paraméter van, amellyel értékelni kell a vállalatot, mielőtt megvásárolna egy utalványt tőle. Íme néhány közülük.

Az utazásszervező által működtetett turisztikai célpontok száma

Minden idegenforgalmi irányba válság léphet fel – instabil politikai helyzet, katonai konfliktus, természeti katasztrófák. Minél több útvonalat kínál az utazásszervező a nem elérhetõ árért cserébe, annál kevesebbet kockáztat.

Hol találhatom meg? Ez az információ megtalálható az utazásszervező weboldalán, vagy telefonon konzultálhat tanácsadóival. 

A befogadó társaságok jelenléte különböző területeken

A fogadó fél utazási cég az országban, ahol egy túrán jár. Ez a cég a szálloda által lefoglalt és fizetett, repülőtéri transzfert biztosít a település helyére és kirándulások szervezésére.

Ha az utazásszervezőnek van saját fogadó vállalata a rendeltetési országban, akkor a helyszínen minőségi szolgáltatások megszerzésének esélyei jelentősen megnőnek. Ráadásul egy ilyen vállalat kevésbé kockázatos ahhoz, hogy elszakadjon, mivel más országokból származó turistákra is kereshet.

Hol találhatom meg? Az utazásszervező hivatalos honlapján, vagy telefonon. 

Megegyezés a légitársaságokkal

Gyakran a túra legnagyobb költsége a légi utazás. Ha az utazásszervező együttműködik több légitársasággal, különböző helyeken blokkolja az ülőhelyeket vagy charter járatát, akkor több repülési lehetőséget kínál.

Hol találhatom meg? Az utazásszervezők általában tájékoztatást adnak a légitársaságokkal való együttműködésről honlapjukon. Ellenőrizze a webhely partnereivel kapcsolatos részeit. 

A biztosító megbízhatósági besorolása

Ha az utazásszervező egy megbízható biztosítóval együttműködik, csőd esetén nem vonja vissza az engedélyt, és kártérítést kap a kárért.

Hol találhatom meg? A cég megtalálható a “RIA Rating” honlapján. 

Ez nem minden olyan paraméter, amellyel értékelheti az utazásszervezőt, de alig találhatja őket mindent. Ezenkívül Ön is egyetért azzal, hogy ez egy meglehetősen hosszú és szomorú ügy. Könnyebbé teheti – használhatja az utazásszervezők megbízhatóságának már kész értékelését.

Például ilyen minősítés a Travelata.ru túráinak hipermarketje. Ezt mindenki használhatja, függetlenül attól, hogy vásárt szeretne venni a helyszínen.

Lássuk, hogy az utazásszervezők megbízhatóságának értékelése alapján milyen kritériumok vannak az utazásszervezők értékelésére és az objektivitás mértékére.

Mi a Travelata.ru minősítése

Így minden utazásszervező, akinek ajánlatait a webhelyen közzéteszik, 10 mutatóval becsülik meg. A mutatók listája magában foglalja a fent említett idegenforgalmi célpontokat, befogadó társaságokat, partner légitársaságokat és megbízható biztosítótársaságokat. De a további mutatók listája (és az utazásszervezők jelenlegi minősítésének képernyőképe):

Garantált szállodák elérhetősége

Értékelés a garantált hotelszám alapján
Értékelés a garantált hotelszám alapján

Az utazási iroda szerződést köthet a szállodával, miután megváltotta a szobákat. Ebben az esetben az utazásszervező honlapján foglalás azonnal megerősítést nyer, és a hotel ára kissé csökkent.

Használt viszonteladó vagy sem

Ha van még egy kapcsolat a szolgáltató és az ügyfél között, a szolgáltatások drágultak lesznek, és a megbízhatóság ezzel szemben csökken.

A pénzügyi garanciák összege

Ez a bekezdés a csődvédelemmel foglalkozik: minél nagyobb az utazásszervező pénzügyi garanciái, annál jobb a vállalatnál fennálló helyzet.

Az utazási irodák száma az utazásszervező márkája alatt

Minél több utazási iroda van, annál nagyobb és megbízhatóbb az utazásszervező.

Egy nagy nemzetközi holdingtársasághoz tartozik

A holdingtársasághoz tartozik
A holdingtársasághoz tartozik

Ha az utazásszervező egy nagyméretű holdingtársaságba lép, akkor kevesebbet kockáztat az ügyfelek nélkül maradni, és általában a turisztikai irányok is többek.

Elégedetlen ügyfelek

Ez az egyik legegyszerűbb pont, amellyel értékelheti az utazásszervezőt. Ha a rossz felülvizsgálatok csak ott vannak, ez normális: végül is nem tetszhet mindenkinek. De ha egyre több lesz, akkor az utazásszervező fokozatosan elveszítette a bizalmát.

Az egyes kategóriák esetében 0 és 10 közötti értékelést adnak ki, és a legnagyobb utazásszervezők minősítése szerepel. De honnan származik az információ a befogadó társaságok számáról, a szállodákban vásárolt helyekről és a biztosító megbízhatóságáról?

A minősítéssel kapcsolatos információk forrása

Először is, a Travelata hűséges ügyfelei segítik a 150 ezer fölé felhalmozott minősítést, másodszor pedig – több mint 120 partner – utazásszervező.

De nem lenne helyes, ha csak ezt az információt használjuk, így a minősítés adatai más forrásokból származnak.

Információk a légitársaságok oldalainkról, ahol megtudhatja az utazásszervezőkkel való együttműködést, az Egyszeri Szövetségi Nyilvántartást, ahol minden felhasználó megtalálhatja a vállalatot, és megtudhatja, hogy mekkora pénzügyi biztosítékot nyújt.

Ezenkívül a “RIA Rating” ügynökség adatait használjuk fel, amelyek lehetővé teszik a biztosítótársaságok megbízhatóságának, valamint a turisztikai turisztikai portál Tourdom.ru információinak értékelését.

Ennek eredményeként nagyon sokféle forrást kapnak, amely szerint az utazásszervező tisztességesen értékelhető.

A választás az ügyfél számára szól

Ha az utazásszervező megbízhatóság értékelése valóban nagy mértékben csökkenti – tisztítani számos területen, csökkenti a partnerek száma között a légitársaságok számának növelése negatív vélemény – világossá válik, hogy a munka a túra a végéhez közeledik. Ilyen esetekben a cégveszteség eltűnik a túrák hipermarketumból.

De ha a dolgok nem mennek olyan messzire olyan rossz, a cég továbbra is a helyszínen, majd minden felhasználó úgy dönt, saját maga számára: a bizalom nem egy nagyon megbízható utazási iroda, és vesz egy jegyet alacsonyabb költségek mellett, vagy töltsön el egy kicsit, de hogy biztosítsák a megbízhatóságát több mint 90 pont.

Megbízhatósági besorolás
Megbízhatósági besorolás

Például 2014-ben a legmagasabb pontszámot a Coral Travel jutalmazta: az utazásszervező 100 pontot ért el 100 lehetségesnél. Egy kicsit alacsonyabb a TUI Oroszország – 96 pont, a harmadik helyen a TezTour 94 ponttal.

Továbbá a 90 pont alatti eredményekkel rendelkező társaságok már a következőket látják: a Pegas Touristik, amely az első háromtól eltérően nem tartozik egy nagy nemzetközi holdingtársasághoz, a Biblio Globushoz és másokhoz.

Emlékszel a megbízható utazásszervezőkre, tekintheted meg hivatalos weboldalaikat, és hozzáadhatják azokat a böngésző könyvjelzőihez a jövőben. De ha nem indulsz a közeljövőben, jobb, ha csak emlékszel arra, hogy hol láthatja ezt a minősítést.

Tekintse meg az utazásszervezők minősítését a Travelata.ru-on

Loading...